Simple Giveaway by Najwa Ayuni

Clicks banner

Senarai hadiah:

Bloglist x 20
Brooch x 3
Button Badge x 3
Set Shiseido Mask x 2
Mustache Necklace x 1
Souvenir Pen from Tourism Malaysia x 1
Rumpai Laut Gred AAA x 1
Felt 'Fruitimal' Keychain x 1
Ovaltine Trial Sachet x 1
Inner Bawal x 1
Set Cadar x 1

Majlis Hari Raya di Office

Assalamualaikum,

Semalam office adakan majlis hari raya. Siap ada pertandingan dan ada cabutan bertuah lagi. Memang bertuahlah sbb saya pun dapat hehehe... Yang meriahnya setiap booth kena berhias cantik2. Masa nilah nak tengok kreativiti staff. Yg tak ada skill pun tiba-tiba teror bab menghias. Masing-masing bergaya dengan baju raya masing2. Berseri semuanya. Yg lelaki sure si isteri bertanya kenapa pulak hari Jumaat yang indah ni suami dia orang nak pakai baju melayu bersampin. Jeng! Jeng! Jeng! Hehehe...

Tema department kami warna biru tapi sy pakai warna silver. Ada lah sikit2 warna bitu. Janji ada warna biru sudah ler ya dak?

Ini dia booth kami. Belum siap sepenuhnya.

Masing-masing menunjuk skill. Tengok ketupat bersepah atas meja. Sy tak pandai berhias hehe. Tolong tengok boleh ler... ngeeee...


Sempat lagi bergaya hehe. Dari kiri blogger Rina Ellisa, Azliana, Shamyto yg suka bergaya dpn camera dan faezah yg terpaksa pegang payung. Takot tumbang. Tak kukuh lagi payung tu huhu..


Sy dan blogger Rina Ellisa sempat bergambar sebab kami pakai kain shantung. Sy cukup berkenan warna shantung Rina Ellisa, baby blue. Huhu..

Ini adalah menu booth kami iaitu nasi tomato. Simple, senang nak habis dan nak kemas.

Ini Shamyto hehe.. konon2 nak jadi tukang jaga booth...

Dan ini sy punya lucky draw hehe.. Dapat juga rupanya... Selalu kurang bertuah...


Inilah barisan sri kandi yang menjayakan booth ini...


How To By Pass Google Email dan Pwd for Samsung Galaxy Note 2

Assalamualaikum,

Semalam anak ku main handphone. Dia try pattern sampai kena block. Then ingatkan bila dah kena block bolehlah masuk gmail dan pwd cam biasa. Rupanya, email ngan pwd pun anak ku dah try sampai berapa kali tak terkira dan terus kena block. Huhuhu.. nak nangis sy. Awatlah anak ku suka na ngan gadget? Huhuhu... Hari tu dahlah dia terpurchase google play punya game. Sekarang dia kasi block mama dia punya handphone hahaha. Bijak betul anak ku itu.

So, bila dah jadi begitu, sy dah agak panic tak tau nak buat apa. Malas nak gi kedai betulkan semua benda. Yg pasti memang kena format. So, apa yg saya buat? Gi google youtube, study mcm mana nak reset recovery semua. Then duk godek2 hp tu terus boleh masuk system dia. Hehehe...

Apa yang saya buat?

1. Off korang punya mobile
2. Tekan butang volume up dan power button continuously dan simultaneously
3. Lepas 4 sec korang akan nampak logo samsung
4. Lepas korang nampak logo samsung, lepaskan jari dari power button
5. Now korang press menu button
6. Lepas few seconds korang akan nampak android logo tengah baring
7. Lepaskan jari korang bila dah nampak android logo dari menu dan volume up button
8. Then korang pilih backup data
9. Lepas dah backup barulah korang pilih reset recovery

So, step2 di atas tu memang confirm takkan hilang data2 korang. Cuma yg akan hilang, apa yg korang dah install dari google play. Sim card contact number pun jgn risau, takkan hilang. Mesej yang lama2 tu memang confirm hilang punya. Ermm... apa lagi yg hilang ya? Rasanya tak ada apa kot. That's it!






I Love Butterfly, Sangat Cantik

Assalamualaikum

Hari ni nak lapangkan minda. Tak nak serabut2. So kena pandang benda yang kita suka. Bagi saya butterfly adalah yg terbaik. Seriusly sangat cantik!











Giveaway 2013 By Jaja

Nak join, sila click baner

Hadiah menarik jugak wooo...

Senarai hadiah yg sy nak
1. -novel : Suami Aku Ustaz
2. -Vaucher RM40 for Pizza Hut
3. - Purr, Katy perry's perfume

Kesian Zulaikha Demam

Assalamualaikum,

Malam tadi, dia okay je. Tak demam pun. Hari ni hantar taska terus demam. Masa suami ambil tadi dia mengadu kawan dia simbah bedak masuk mata ngan hidung. Agaknya dia alah dn terkejut agaknya, terus demam. Penjaga dia tak perasan pun dia demam. Dah petang baru cakap. At least bgtaulah, boleh daku ambil anak bawak balik gi klinik kan. Standby ubat awal2. Masalah klu taska jenis suka berat mulut nak cakap ni. Ni kali ke berapa kena, balik taska demam, penjaga diamkan.

Apa nak buat. Sekarang ni pun musim demam. Sudah le dak kecik ni payah makan ubat. Terpaksalah cari ubat hemopathy untuk dia. Bagus untuk dia juga sbb ubat ni tak ada drug. So bila2 masa boleh sumbat. Now, harapkan hemopathy je. Kesian tengok melepek je.

Gambar ni dia suh tutup mata ngan kain basah sebab mata pedih katanya. Itu maknanya panas dalam. Erm.. hopefully dia cepat recover. Kesian tengok budak2 demam ni. Kita yg dewasa ni pun tak sampai hati.



Zulaikha terpurchase game kat google play

Assalamualaikum

Korang tengok, terror tak terror anak aku yg 3 tahun lebih ni purchase thooth pack kat google play. Bukan murah2 ye, 14.99 dolar melayang. Sangat panas hati aku tapi apa nak buat benda dah jadi. Redhakan jelah duit tu pergi. Cuma yang ralatnya RM50 terbang sesaja tanpa faedah. Kalau masuk ASB pun ada dividen sikit tau? Huhuhu... Akan ku uninstall semua game dlm galaxy tab tu... pepandai je purchase... nak gosok gigi talking ginger je pon, bukan gosok gigi dia... huhuhu...

Thank you...??? 
berair mata tengok amount tu... pakai visa aku pulak tu...




Seronok Timbang Berat Agaknya


Assalamualaikum,

Hari ni nak cerita sikit tentang penimbang berat yg ada kat super maket atau mall. Tadi sy pergi majlis open house sampai ke shah alam perginya. Memang jalan sakan. Makan sikit2 simpan perut utk beberapa rumah. Nak jadi cerita sempat lagi kami singgah ke plazza alam sentral sebab nak beli cover galaxy tab 10.1 yg dah teruk rupanya. Tengok pun sedih. Pastu merayaplah ke mana2 kat situ tengok harga baju, kasut yg tgh sale raya skang. Rambang mata daku ni.

Sedang kami jalan2 tu tetiba ternampak ada satu couple ni berjalan pimpin tangan sambil si lelaki duk timbang badan dia kat mesin timbang bercakap tu. Tak silap ada beberapa floor memang standby mesin peminbang tu. Kali pertama nampak tu kami ignore je. Tetiba masa kami gi floor 2 kot, nampak lagi mamat ni duk menimbang lagi badan dia sambil diperhatikan oleh awek dia. huhu... daku pun cakap ngan suami.

"Ni bukan couple yg gi timbng kat atas tadi tu ke? Berapa kali dia nak timbang?"
Tau suami ku jawab apa?
"Tak pernah jumpa penimbang kot... bagilah chance..."
Aku gelak je dengor.

Habis semua penimbang kat situ dia try...

September Giveaway by www.cikyaya.my


klik banner untuk join

Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Ogos 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Kempunan Popia Horlicks

Assalamualaikum,

Semalam entah apa datang angin sy, nak dkt balik ternampak popia horliks atas meja member. Sekali bedallah dalam 3-4 biji. Mak aih, sedap tak terkata sampai tak ingat nak balik. Dah hujung2 waktu baru tau member ada bawak popia horliks tu.

Nak di jadikan cerita, masuk je dalam kereta terus ckp kat suami. "Abg jom kita buat popia horliks. Try and error." Main bedal je sebenarnya. Sebelum ni ada orang bagi resepi cara nak buat tapi memandangkan ni baru 1st time nak buat so sy tak adalah nak share ngan korang ya. Takut nanti salah resepi pulak hehe.

Apa lagi, balik rumah google resepi, sekali check bahan tak cukup. Tepung jagung ngan gula ising. So tak adalah rasa manisnya tapi RUPA dia jadik hehehe. Tak apalah, janji dapat makan sudahlah. Cuma rasanya tak samalah mcm yg member kat office punya. Nama pun try and error. Next time boleh cuba lagi. Byk lagi popia. Zulaikha pun suka.

So, apa jadi ngan popia horliks sy tu? Jeng! Jeng! Jeng!


Random Giveaway by FD



Jom join GA FD. 
Tamat 1 Sept tapi mungkin akan dipercepatkan
Hadiah menarik menanti anda.

Senarai hadiah yg saya pilih:
Coklat & teddy bear x 2
Bawal roses x 1
Printed wide shawl x 1



Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Hadiah Giveaway Dari kak Mazatul dan Kad Raya dari Ejulz

Assalamualaikum,

Alhamdulillah... saya dah terima hadiah saguhati dari kak Mazatul dan juga kad raya khas dari Ejulz. Sebenarnya dari hari isnin lagi saya dah terima hadiah ni tapi tak berkesempatan nak transfer gambo dari phone ke laptop. Lagi satu cuti panjang, so hadiahnya terperap kat office. Masuk office je nampak atas meja ada surat. Hehehe...


Thanks to E-Julz send kad raya to me.

Ini dia hadiah saguhati giveaway by kak Mazatul

Taaaadddaaa!!! Gelang tangan. 

Zoom lebih dekat. Catik batunya.

Bila dipakai ginilah rupanya. Nasib baik sesuai dan padan.

Terima kasih pada kedua blogger ya.

Ustaz Azhar Idrus Kemalangan

Assalamualaikum,

Berita gempar bagi para peminat Ustaz Azhar Idrus selepas beliau difahamkan terbabit dalam satu kemalangan ngeri sekitar pagi tadi di Kampung Pengadang Baru, Terengganu selepas berlanggar dengan sebuah kereta proton iswara hitam.

Menurut sumber, kejadian itu berlaku di kawasan lampu isyarat berhadapan dengan bangunan Desa Murni. Ustaz Azhar Idrus dan isteri tidak mengalami sebarang kecederaan, hanya bahagian depan kereta Voklwagen miliknya yang hancur. Pemandu proton iswara itu pula mengalami kecederaan ringan.

Kemalangan itu dikatakan berpunca daripada kecuaian pemandu pronton iswara yang keluar terus dari simpang tanpa melihat sebarang kenderaan dari sebelah kiri dan kanan. Nampak gayanya, Ustaz Azhar Idrus terpaksa mengeluarkan senyuman meweknya untuk meredakan keadaan orang ramai.

Berikut ialah beberapa keping gambar sekitar kemalangan ngeri melibatkan kereta Voklwagen milik Ustaz Azhar Idrus dan proton iswara. Korang lihat sendiri, kereta buatan malaysia hancur remuk berbanding kereta buatan luar negara. Tak hairanlah kenapa Ustaz Azhar Idrus dan isteri tak cedera.








p/s : Nama pun kereta malaysia, macam tin milo je remuk dia. Tak dapek nak kata apa der. Semoga semuanya selamat.

Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Resepi : Bergedil Daging

Assalamualaikum,

Saya percaya mesti u all pernah buat bergedil sebelum ni. Tak kiralah korang pernah buat ke tak pernah tp sy tetap nak share jugak sbb ni resepi sy. Lain org, lain cita rasa. Ngeee... Sy punya sangat simple dan sekejap je buatnya.Jom kita tengok cara2nya.

Bergedil versi daging burger

Resepi Bergedil

Bahan-bahannya
1 ikat daun sup
10 biji kentang
1 bungkus Daging burger
1 sudu Lada hitam
Garam secukup rasa
2 biji telur

Cara-cara nak buat
1. Rebus kentang dulu sampai betul2 empuk
2. Potong/cincang daun sup jadi halus
3. Daging burger tu kasi lenyek sampai lumat


4. Kemudian campurkan daun sup, daging burger, kentang empuk, sedikit garam dan lada hitam tadi bersama. Gaulkan sampai rata.

5. Bila adunan dah rata, mulakan acuan seperti gambar di bawah ini.


6. Dah siapkan acuan bulat leper tu, kemudian pecahkan telur pulak. Celupkan bergedil tadi ke dalam telur dan terus gorengkan dia sampai garing tapi jangan hangus pulak ya. Hehe..

TAADDDAAA!!! Inilah hasilnya selepas goreng.

Sy lebihkan daging dan tak letak tepung langsung. Sy lebih suka resepi ni berbanding resepi yang ada di luar sana yang rasa kentang semata-mata. So, puas hati makan! Ngeee...

So, selamat mencuba! 



Giveaway by Ieyra Ghani



KLIK BANNER!


Assalamualaikum.

First off all, peserta mestilah mempunyai sifat jujur dalam diri! Jom ramai ramai meriahkan Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani ini! Pelbagai hadiah yang menarik menanti para pemenang!

Promot habis-habisan untuk memenangi kategori top referral (6 pemenang ) yang bakal memenangi ;

Baju random x3
Lil' Basket Hamper x2
Blouse Zebra x1

Yang selebihnya akan ditentukan oleh pakcik random 100%

Semua peserta Wajib ikut syarat daripada penganjur dan {para sponsor} yang telah menaja {pelbagai jenis hadiah!}


ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI ? JOM SERTAINYA SEKARANG!

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia