Cabaran 30 Hari Entry : Day 13 : 5 Blog Kegemaran KM

Assalamualaikum korang!

Haaa KM suka tajuk task yang ke 13 ni.
Dah lama nak buat review tapi tak berkesempatan.
So, inilah masanya kalau KM nak buat pun.
Korang nak tau tak KM sangat-sangat admire dengan beberapa blog ni.
Actually, mereka ada je dalam blogslist KM.
Yang mana hari-hari KM terjah masuk ke blog mereka semua tu.
Masalahnya di sini hanya 5 blog je yang KM kena senaraikan.
Jadinya silalah baca antara 5 yang terpilih ni ya.

1. The Kasih.
KM suka betul masuk blog kak filani.
Korang kenal kak fila? Kalau tak kenal, nanti rajin2 klik kat blogerratis nuffnang.
Kak fila ni tersenarai dalam list blogger nuffnang.
Macam mana KM boleh tersuka pulak kat blog kak fila ni?
Puncanya macam gini, KM sebenarnya tengah mencari hotel untuk percutian family KM.
Kononnya merancang nak tido kat Grand Lexis PD.
Dengarnya kat sana tempat cantik dan menarik, bilik siap ada pool private.
Tengah mengoogle kat pakcik google, nama kak fila ni ternaik sama dan terus KM click untuk baca kisah menarik dalam percutian dia orang.
Ya ampun sukanya KM baca kehidupan dia orang anak beranak yang hapening sangat.
Dengan kerenah the kasih yang diceritakan sorang2 tu, buat KM tertarik nak baca dan terus baca dengan gaya bahasa yang sangat santai.
Kalau korang nak tau, kak fila ni rajin share resepi. Banyak kali jugak nuffnang panggil dia buat live memasak hihi.
Siapa yang pergi jemputan hari raya nuffang hari tu mesti dapat jumpa kak fila tengah memasak.
Agak-agak kak fila baca tak review KM ni?
Kalau dia baca, terima kasihlah sebab sudi singgah ke blog picisan ni.
I admire u la kak fila.
Kalau ada rezeki, nak sangat jumpa kak fila tau.


2. Fatin Liyana
Sama jugak dengan fatin liyana.
KM suka masuk blog FL ni sebab kisah kehidupan dia sebagai doctor yang sangat menarik.
Kadang-kadang dia suka share resepi dia jugak. 
Haaaa salah satu resepi dia yang KM cuba adalah potato salad.
Sedap wei! Tak caya cuba try.
KM kagum dengan dia, walaupun sibuk dengan kehidupan dia tu tapi dia sempat jugak berbloging, bermodel, dan sekarang nampak dia lebih matang.
KM rasa kalau dia merawat pesakit, mesti pesakit akan jatuh hati dengan kecomelan dia haha.


3. Cik Epal
Sama jugak dengan cik epal yang kini dah jadi puan epal ya haha.
Cik epal ni pun blogger fames nuffnang jugak.
Gambo dia selalulah berlegar dekat promote content nuffnang.
KM suka sangat tengok kehidupan cik epal yang hapening ni.
Yang menarik perhatian KM sebab deme laki bini ni suka nau bergambar lompat terapung tu, haha.
Sekarang dia dah berumah tangga.
KM rasa suami isteri tu memang sama naiklah kegilaan mereka.
Cik epal ni pun rajin cuba resepi dan kalau korang nak tau, salah satu resepi yang KM cuba dari blog dia adalah resepi kek batik.
Sedap ko, kek batik tapi tak boleh buat selalu nanti jadi gebu gebas susah nak turun balik haha.
Terbaru KM dapat tau dia preggy kalau tak silap.
Tahniah buat cik epal yang comel cantik. Haha... dulu bergambar lompat berdua. Sekarang bergambar kena lompat sorang2 la ya. Hehe!


KM suka terjah blog encik Khir Khalid ni.
Banyak info issue semasa yang disediakan yang mana KM terlepas pun boleh korek kat sini.
Macam mana KM boleh tau blog encik Khir Khalid ni ya?
Haaaa... ingat dah! Kalau tak silap KM cari kisah yang dia cerita pasal highland tower kot.
Entah macam mana KM saja2 nak baca pasal highland tower sebab baru dapat tau kisah rupanya X MD tempat kerja pernah duduk situ dan pernah masuk dokumentari pasal highland tower runtuh tu.
Tengah godek2 terus jumpa blog Khir Khalid dan tu yang terus melekat jadi bloglist.
Jadi kekallah sampai sekarang sebab banyak info isu semasa yang KM suka baca.


Haaa blogger encik Hasrul Hassan ni pulak KM suka baca sebab banyak tips2 tentang blogging.
Blog encik HH ni memang sangat berguna untuk KM dan korang semua untuk rujuk.
Siapa yang masih baru dalam dunia blogging boleh terjah blog beliau.
Kadang-kadang sampai dah buntu sangat, KM tanya je dia macam mana nak selesaikan masalah kalau blog ada problem.
Isu2 semasa pun banyak diceritakan dalam blog beliau.
Tips2 melabur, affiliate dan macam2 lagi.
Kalau nak tahu banyak, korang tinjau blog dia dan baca ok.

Orait, banyak lagi blog yang KM suka baca tapi cabaran ni nak lima je.
Jadi tak payah pening kepala setakat ni KM mampu cerita.
Tunggu next cabaran pulak ya.
K bye!

CPUV : RWG - Ice Age Adventure

Assalamualaikum korang!


Baru je bukak nuffnang petang ni.
Tak perasan ada dua ketul CPUV yang tengah berlangsung hari ni.
Apa CPUV yang tengah berlangsung tu?
Ala... Ice Age Adventure.
KM perasan ada beberapa blogger fames dah pergi ke genting untuk Ice Age Adventure ni.


So, pada sesiapa yang berminat, boleh je pergi ke genting international convention centre.
Normal price RM20
Genting rewards members Rm18 je.


Okehlah thank nuffang coz bagi sekali dua ketul benda yang sama.
k bye.



Cabaran 30 Hari Entry : Day 12 : 5 Wishlist KM

Assalamualaikum korang!

KM sambung lagi cabaran seterusnya.
Memang agak lewat sikit sebab kesibukan di rumah melanda haha.
Okeh, apa wishlist KM?

1. Publish Novel

KM memang berharap sangat untuk publish novel tapi masalahnya novel tak sempat nak disiapkan.
Kalau tengok novelis lain dah dua tiga buah buku dah dicetak.
Siap di terbitkan kat TV lagi.
KM? Haha... macam angan-angan je.
Tapi korang doakanlah ya.
Mana tau satu hari nanti angan-angan KM jadi kenyatan.
Kalaulah ianya jadi kenyataan, KM buat GA dan bagi free hadiah novel hasil tulisan KM kat korang yang bertuah hihi.


2. Pergi Umrah atau Haji
KM teringin sangat nak pergi umrah atah haji diusia muda.
Kalau budget mencukupi, seluruh family KM nak bawa bersama.
Ni pun korang doakan juga hajat KM kesampaian ya.


3. Beli rumah kedua
Ni rumah impian KM.
KM selalu datang sini untuk tengok tapi bukan beli pun.
Sementara orang tak pindah lagi, bolehlah tengok selalu haha.

Yang ni pun masih dalam wishlist. Walaupun KM tau agak sukar nak beli sebab harga rumah sekarang melabung tinggi. Yang mana harga tak masuk akal tapi KM kana usahakan jugak macam mana pun untuk beli rumah kedua satu masa nanti.
*Macam tak masuk akalkan rumah sekarang above 500k? Korang yang muda2 ni cepat sikit beli. Akan datang rumah jadi 1 juta! Jerut perut kalau nak beli.*


4. Beli kereta kedua (gantikan kereta kancil)

KM memang berhajat untuk beli produa Axia ni untuk gantikan kereta kancil yang dah berusia 20 tahun.
Hati tu memang sayang nak jual kancil tu tapi macam mana pun kena gantikan jugak.
Doakan KM dapat gantikan dalam setahun dua lagi.
InsyaAllah!


5. Honeymoon di Pulau Tioman
Haaa... seumur hidup, tak pernah lagi lepas ke pulau tioman.
Nama je kampung kat johor, dekat dengan jeti ke tioman tapi masih lagi tak pergi jugak.
Hahaha... satu masa nanti KM nak honeymoon kat sana hihi.

Okeh, itu je yang KM boleh cerita.
I hope semua wishlist ni akan jadi kenyataan one day.
Ok daaa...


Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia