Ustaz Mimpi Punca Pesawat MH370 Jatuh Di Lautan!


Assalamualaikum.. Semalam, saya tidak bercadang kemana-mana ekoran seharian menahan sakit akibat gout. Sekitar jam 11 malam, sahabat lama saya (Fadli) datang ke rumah bersama adiknya. Tujuan mereka datang adalah kerana pinta saya ikhtiarkan mengubati Pak Cik mereka yang mengalami masalah sihir. 

Kalau orang lain memang saya akan menolak. Tapi bila mengenangkan si Fadli ni kawan lama saya sejak dari darjah 1 dan kami pernah susah-senang bersama ketika bujang dulu, maka saya terima perlawaannya. Diringkaskan cerita, saya pulang ke rumah jam 3:10 pagi. 

Lapar pulak perut saya bila sampai di rumah. Maka saya ajak isteri menemani saya makan di luar, di restauran yang hanya 2 kilometer dari kediaman kami. Sekitar jam 4 pagi, kami sudah ada di rumah. Mungkin kerana terlampau penat, saya terus lena sebaik saja kepala menghempas bantal. 

Sebelum tidur, memang saya selalu bacakan Al-Kautsar 11 kali dan kemudian nyatakan seperti ini, “Ya Allah, kalau ada sesuatu untukku / pesakitku / penyakitku / apa saja, kau tunjukkanlah.” Entah kenapa malam tu saya terniat MH37O…… 

Berenang-renang Di Pullman

Assalamualaikum,

Weekend baru ni kononnya nak sambut birthday biras kat pullman. Dah alang-alang sampai tu, kita orang standby jelah baju anak untuk mandi. Bapaknya tumpang sekaki. Kononnya alasan anak menangis tak mau berenang kalau tak ada bapaknya. Haha... 

Seronok tengok budak-budak main air. Ada yang untuk budak 2 tahun ke bawah. Macam Zulaikha yang dah 4 tahun tu masuk kolam yang paras dada dia je. Tapi kalau bapak dia terjun sekali, terus kering air dalam kolam tu hahahaha...

Zulaikha kalau tak ada cousin dia sekali memang tak ada nye nak berenang. Sikit2 panggil nama cousin dia tu ajak main air sama2. Pantang kalau cousin dia tu tak de kat depan mata, sibuk mencari. Haha.. cousin dia tu pulak ramai kawan. Memang boleh masuk ngan siapa2. Macam dia, kalau kawan dengan sorang tu, sorang tu jelah dia kawan. Ikut perangai siapalah tu? Ngeee...

Alasan bapak dia sebenarnya konon tak nak berenang. Lastly korang boleh tengoklah macam mana seronoknya bapak dia berenang. Dah macam bapak dugong dah ku tengok. Haha... yang penting deme happy. Masuk hanya RM2 je. Berenang cuma 2 jam. Air dia sangat bersih. Time ni kalau daku bawak baju renang muslimah tu, dah lama join sekali. Ngeee... Next time pergi lagi naaaa...


Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia