Segment BlogWalking Ogos By Karya Mahirah

YEAAAAYYY!!! DAH TAMAT!!!

Assalamualaikum!

Dah baca tajuk? 
Hehe... KM nak bagi duit raya ni. 
Siapa yang nak duit raya dari KM angkat tangan!
Kalau nak, silalah join segmen simple yang KM buat ni ya.


Syarat dia mudah je :

1. Wajib follow blog KM.
2. Buat satu entry yang bertajuk "Segment BlogWalking Ogos By Karya Mahirah" 
3. Nak copy banner tak boleh, jadi korang boleh 'drag' banner di atas dan bawa ke entry korang.
4. Kemudian backlink kan semula ke entry segmen KM ni.
5. Then tinggalkan link entry pada kotak komen di bawah.
6. Mesti blog walking ke semua peserta segmen ni *mmg itu pun tujuan asal segmen ni hihi*.
7. Warga negara
Simple jekan syaratnya? Sebab KM sorang je yang sponsor haha..
*
*
*
Ok, hadiah yang akan diterima adalah berupa duit raya dari KM sendiri.

Top referral akan menerima duit raya sebanyak RM10
5 peserta bertuah akan menerima duit raya sebanyak RM5 setiap seorang
Cabutan akan dibuat menggunakan khidmat radom.org
Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa.

Jadi siapa yang nak duit raya RM10 tu, rajin-rajin promote segmen ni ya. 
Jom! Apa tunggu lagi? Moh ler join sekarang.
Dengan cara nilah akan menaikkan trafik blog korang dan secara tak langsung akan menambahkan follower.

TARIKH TAMAT ~ 15 Ogos 2014

*SELAMAT BER-BLOGWALKING*

SENARAI PESERTA

Produk Review Dari Zalora : Tudung Ariani

Assalamualaikum korang!

Dah baca tajuk ke? Hehe...
Kali ni aku nak buat produk review pulak.
*Ceh... apa mimpi pulak si mahirah ni buat produk review?*

Aku tak mimpi wei, ni betul-betul aku nak share produk best dari Zalora kat korang.
Hihi... aku kalau bab shopping onlinekan memang berhantu.
Psssttt!!! Korang pernah dengar Tudung Ariani tak?
Tak pernah dengar?  
Ke pernah dengar gitu-gitu je? (^^,)
Haaaaa meh sini aku nak cerita sikit pasal Tudung Ariani ni.
Yang pasti kalau korang dengar mesti rasa teruja punyalah.
*Ceh, konfiden je mahirahkan? Haha!*


Okay, jom aku start bercerita.
Korang mesti dah pernah dengar Galeri Muslimah Ariani kan?
Ok, korang tau ke apa disebalik kejayaan Ariani sampai namanya nampak gah kat mata Malaysia?
Tak taukan? Haaaaa... meh sini aku nak certia ni sikit kat korang.

Kalau korang nak tau, Ariani ni dah muncul sebagai  salah  satu  jenama  tudung kat Malaysia yang menawarkan macam-macam koleksi hijab yang menarik tau? Yang terujanya, rangkaian tudung dari jenama popular ini dah memecah tembok persaingan dari semua jenama-jenama lain. Hasil  usaha  yang tak pernah putus dan macam-macam strategi pemasaran yang berkesan dan competitive telah melonjakkan nama jenama Galeri  Ariani  dalam pasaran Malaysia. Haaaa... malah kalau korang nak tau penerimaan orang ramai terhadap koleksi tudung Ariani ni pun dah semakin bertambah dari hari ke sehari. Dan apa yang lebih menarik ialah Ariani  menerima banyak pelanggan baru bagi kumpulan pelanggan setia mereka yang sedia ada.

Jadi,  fenomena  yang  dibawa  oleh  Ariani  ini sekarang dah pun membuka  mata  ramai  orang dan termasuklah  pemerhati  fesyen  kat Malaysia. Haaaaa... mereka pun bersetuju tau dengan pandangan  yang Ariani sekarang ni adalah antara jenama terkemuka yang semakin gah dalam pasaran  fesyen  Muslimah terkini kat Malaysia. Buktinya kalau korang nak tau, setiap tahun koleksi tudung  terbaru  Ariani  mesti  akan  terima  sambutan  yang  cukup  hangat  dikalangan  wanita  kat  Malaysia ni.



Tengoklah, cantik tak koleksi tudung Ariani?
Aku tengok pon rambang mata kot! Haha!


Aku suka yang warna merah ni.
Tudung ni Nampak lebih elegant kalau aku yang pakailah. Haha!

Sambung lagi cerita tudung Ariani ni.
Untuk pengetahuan korang, tudung Ariani ni dah menghasilkan gelombang trend fesyen tudung terkini dengan bermacam-macam rekaan yang sangat cantik, menarik dan awesome! Contoh gambar seperti di atas. Haaaa... jenama ini jugak kalau korang nak tau, dah berjaya mencipta sentuhan trademark tersendiri ke atas semua koleksi  hijab dan shawl terkini mereka. Tak susah pun nak tengok dan nak spot koleksi  tudung Ariani ni. Sekarang Ariani dah melangkah lebih besar dengan kehadiran koleksi-koleksi tudung terbaru dari mereka yang cantik belaka tu.


Korang tengok ni, siapa yang jadi model tudung Ariani? Dato Siti beb!
Cunkan dia hihi. Tudung yang dia pakai tu pun cantik.


Nampak muda remaja dan menawan walaupun dah 3 siri hehe.

Tengoklah,  jalinan  kerjasama  bersama  personality  hebat  dalam  industry  hiburan  Malaysia,  Dato’ Siti  Nurhaliza  telah  membuka  lembaran  baru  dalam  dunia  fesyen  dan  industri  fesyen  Malaysia.  Siapa  yang  tak  kenal  dengan  diva  cantik  lagi  tersohor  ini  kan?  Popularitinya  pun  dah  menjangkau  bukan  setakat  pentas  seni  tempatan,  malahan  diterima  dengan  cukup  baik  dan  supportive  dari  para  peminatnya  di negara-negara  seperti  Brunei,  Singapura,  Indonesia  dan  lain-lain.

Tak  sangka  wei,  koleksi  eksklusif  tudung  Ariani  bersama  Siti  Nurhaliza  ni  dapat sambutan yang sangat-sangat hebat dari para peminat kedua-dua ‘jenama’ hebat ini – Dato’ Siti Nurhaliza  dan  Galeri  Ariani.  Kalau  korang  mencari  jenama ini,  apa  kata  korang  layari  website  ZALORA Malaysia  sebab mereka ni  menawarkan  koleksi  tudung  Ariani  dengan  rekaan  terkini  dengan  harga  yang  berpatutan  di  laman web dia orang.  Malahan kalau korang nak dapatkan koleksi  tudung  Ariani  bersama Siti  Nurhaliza  ni  boleh  jugak  beli kat  ZALORA. 
 Apa lagi? Jom le tengok  koleksi  hijab online ini  sekarang!

Enjoy!

KM Ada Majlis Khatam Quran

Assalamualaikum korang!

Hari ni sangat busy, meeting dari pagi sampai ke tengah hari. Bluek nak muntah! Tgh hari tenang sikit sebab ada majlis khatam quran kat office. Nilah santapan terbaik tika stress.

Tak sempat langsung nak update entry. Pssstt!!! Korang nak tgk ke gambar khatam quran kat office KM? Haaaa tunggu entry khatam kedua nanti ya. Ni just nk bg hint je hehe.

Ok bye!

Kelebihan Zikir Rabbir Yassir Wala Tu'assir

Assalamualaikum korang!

Korang tau tak apa kelebihan yang ada pada Zikir ni?
Kalau korang nak tau ini adalah zikir doa yang memudahkan segala urusan kita seharian.
10 tahun dulu, masa zaman tok adam dulu, aku tak pernah tau pun pasal zikir ni.
Jap! Macam mana entah aku boleh tau pasal zikir ni? Erm...
Hah! Dah ingat dah!
Masa tu aku kerja part time kat kedai buku.
Haaaaa.. Gini ceritanya.

Pada suatu masa dahulu, di mana kisah tu terjadi pada sepuluh tahun dahulu.
*Haaa... nampak tak permulaannya agak poyo di situ?*

Tak silap masa tu aku baru lepas grad tau.
Aku cakap kat mak aku nak cari kerja part time.
Jadi abah akulah yang tolong carikan kerja untuk anak dia ni ha.
Haaaa nampak tak kat situ? Betapa manjanya aku kah!kah!kah!
Nak kerja pon bapak aku yang carikan tau?
Bukan nak usaha sendiri. Ko hado?! (^^,)

Jadi dapatlah aku kerja kat satu kedai buku kat Shah Alam ni.
Aku dulu orang Shah Alam wei. Dari tahun 1985 menetap kat sana.
Pindah Sepang sebab kahwin dengan pak wanlah.
Berhijrah ke tempat orang.
*Ok, sambung balik.*

Korang taulah kalau dah nama pun kerja kat kedai buku, bila ada masa lapang mestilah aku ambil kesempatan untuk baca buku sekejap2kan, hihi.
Serious, aku memang suka mentelaah buku.
Sampai bila nampak longgokan buku tu rasa nak je aku terjun benamkan diri kat dalam longgokan tu haha!
*Psychonya ko mahirah?!*
Sebab tu kalau aku cari kerja sampingan, aku akan cari kedai buku.

Cuma satu part yang aku tak berkenan tu bila hujung tahun dan awal tahun.
Adoihai... maklumlah cuti sekolah.
Bersusun manusia beratur nak beli buku teks anak-anak.
Aku kalau setakat entertain orang tunjuk buku apa yang perlu beli tu tak kisah, ini sampai kena jaga cashier tu yang pemalas nauzubillah.
Bukan apa, penat wei.
Jari ko tak berhenti ketak-ketuk-ketak ketuk tekan butang mesin duit tu.
Kadang boleh sampai salah punch tau tak.
Letih wooo.

Haaaa bila dah sempat baca buku, aku pun 'googlelah' bahagian buku agama kat dalam kedai tu.
Jumpa satu buku amalan harian kalau tak silap.
Rupa buku tu minta maaflah, aku dah lupa huhu.
Selak punya selak, terbacalah zikir amalan harian ni.
Aku jadi terujalah dan terus hafal zikir ni sementara tak ada pelanggan tu.
Maklumlah terkenangkan tengah hari nanti waktu kemuncak aku nak kena jaga chashier,
Kecut perut rasa nak hadap muka2 customer korang tau?

Tapi memandangkan seharian tu aku amalkan.
Subhanallah aku cakap kat korang, cashier time aku jaga masa tu alhamdulillah!
Aku paling risau kalau duit shot, nanti kena potong gaji.
Bos pun mesti dah tak percaya kat aku kalau duit asyik shot je kan?
Tapi, syukur sangat masa aku handle cashier, duit tak lebih tak kurang.
Makna kata ngam-ngam je keuntungan masa aku jaga.

Uih! Lepas pada tu, memang mulut aku terkumat kamit ajelah duk baca zikir ni sentiasa.
Sebab dah tau hasilnya bawa kebaikan pada akukan.
Haaaa... korang kalau tengah berdepan dengan kesukaran tu cubalah amalkan zikir ni.
Trust me, insyaAllah akan dipemudahkan urusan.
Aku suka amalkan zikir ni dan zikir satu lagi masa yang aku cerita pasal kemalangan satria langgar lari dulu.
Siapa yang belum pernah baca, boleh baca kat  SINI.

Masa kemalangan satria langgar lari tu aku baca 
~"la ilaha illallah anta subhanaka inni kuntu minaz-zalimin"~
Kalau aku nak mudahkan sesuatu kerja, aku baca zikir yang kat bawah ni.
InsyaAllah, semuanya dipermudahkan.

Sekian.



Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia