Kesinambungan Akhbar - Pekerja Bank Mati Di Tembak.

Aduhai pilunya...

"She called me at 5.15pm asking whether I still loved her.I told her that I could not talk at that point and hung up.I should have told her that I love her then, but it's too late..she's gone" he said chocking back tears.

Kematian itu sentiasa mengintai. Kita tidak tahu bila ia akan merentap nyawa orang yang kita sayang. Jika terdetik di hati atau terlintas di fikiran untuk mengucap rasa sayang, atau menelefon bertanyakan khabar kepada orang yang kita sayang sama ada ibu bapa, isteri, suami dan sahabat, maka lakukanlah ia sekarang.

Kita tidak tahu adakah dalam tempoh sehari, sejam atau seminit akan datang, kita masih lagi mempunyai kesempatan untuk menghargai orang yang begitu bermakna dalam diri kita.





Simple Giveaway by Nik Ainaa

My TopUp Giveaway By Iezwa Razk



Giveaway ini dianjurkan oleh IEZWA RAZK dengan kerjasama daripada blogger-blogger awesome MAWAR BERDURIMOHD NOOR SHAWALANA AHMAD dan ASHYA AZIZ
SENARAI HADIAH :-
Topup RM 5 (10 Pemenang)
Topup RM 10 (2 Pemenang)

Tarikh Tamat : 5 NOVEMBER 2013

MUNGKINKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI??
JOIN JANGAN TAK JOIN YE!!

Peraturan Penting Fesyen Untuk Wanita Bersaiz Besar



Bagi wanita bersaiz besar, anda pasti tahu bagaimana rasanya untuk sentiasa berasa 'insecure' dengan bentuk badan sendiri. Anda pasti tertekan dalam membuat keputusan apa yang perlu dipakai dari segi pakaian, jenis material, corak atau warna untuk kelihatan kurus. Semua ini pasti menyukarkan anda membuat pilihan dan sudah pastinya anda akan lewat ke pejabat! 

Dibawah merupakan beberapa tips fesyen wanita bersaiz besar perlu tahu. 

Terima kenyataanMasalah utama di kalangan wanita ini adalah mereka tidak boleh menerima kenyataan yang mereka bersaiz besar. Mereka banyak menghabiskan wang membeli pelbagai produk untuk kurus. Sayangi diri anda terlebih dahulu, anda perlu menerima hakikat bahawa kurus tak semestinya cantik dan gemuk tak semestinya hodoh. Anda mampu kelihatan cantik jika anda pandai memilih pakaian dan fesyen yang bersesuaian. 

Tahu di mana untuk membeli belah Anda tidak semestinya perlu bergantung pada satu jenama pakaian sahaja. Cuba teroka kedai yang lain walaupun ia sekadar butik kecil sahaja, jika mereka menjual baju dan fesyen bersesuaian dengan anda apa salahnya? 

Cari tukang jahit yang boleh dipercayai Selain mengenalpasti beberapa kedai, anda juga boleh mencari tukang jahit yang boleh dipercayai. Tukang jahit itu perlu lah tahu apa yang sesuai untuk saiz badan anda. Jadi, anda boleh meminta tukang jahit itu menjahit mengikut citarasa anda dan nasihat bernas darinya! 

Langgar peraturan Jangan jadi seseorang yang membosankan dengan hanya memakai gaya yang sama sahaja setiap hari. Anda perlu keluar dari zon selamat jika anda ingin kelihatan berbeza. Anda perlu berani, yakin dan bijak menentukan apa yang perlu di pakai supaya kelihatan cantik. Jika wanita bersaiz besar tidak sesuai menggayakan corak jalur, apa salahnya anda mencuba corak itu, tapi cari yang bersesuaian. 

Jangan jadi hamba fesyen Pasti ada sahaja trend fashion setiap musim, Jika anda seorang yang 'in trend'. Ubah suai fesyen itu mengikut kesusaian dan kselesaan anda. Tidak salah melabur sedikit untuk kelihatan cantik, tetapi perlu ingat, anda perlu tahu apa yang sesuai untuk badan anda dan jangan sesekali mengabaikan keselesaan anda.

Makeup VS Tanpa Makeup Mana lagi OK

Assalamualaikum,

Hari ni nak share something. Semalam saya main makeup2 dgn member. Dia org teringin nak tengok saya guna make up. Yang sebenarnya sy tak gemar guna make sbb malas nak menyental bila nak solat nanti. So biasanya kalau saya pergi office, saya akan guna bedak je. Tak ada foundation dan sebagainya. Lagipun ada tujuan sebenarnya kita org main makeup2 semalam hehe... Org kata pra dinner makeup. Dia orang dah seronok-seronok nak melaram sakan masa dinner sabtu ni. Cuma saya ni agak keberatan untuk guna make up sebab malas nak nyental masa nak solat maghrib nanti hehehe... So semalam dia orang dah buat demo untuk saya bila guna makeup masa dinner. Kome comparelah ok ke tidak? Huhu... muka sy nampak garang dan matang kalau guna make up. Biasa kalau sy pergi dinner guna bedak biasa je. Tak ada letak foundation ke apa semua tu... erm... tgh berkira-kira lagi nak pakai makeup ke tak. Huhuhu... Just wait n see ya sabtu ni... ngeee...


Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia