Segmen: Bloglist Ogos 2014 By PERMATABIRU


Nak tersenarai dalam bloglist Permata Biru tak?
Kalau nak, jom join.
Sangat simple.
Click banner unutk k

Dah Habis Blogwalking Ke? - Segment Blogwalking Ogos By Karya Mahirah

Assalamualaikum korang!



KM nak merisik khabar ni. Amacam? Dah habis blogwalking ke belum? Lagi 2 hari je segment ni akan tamat. Alhamdulillah... lihat dari senarai peserta di bawah ni, sambutan amat menggalakkan, walaupun belum cecah 100 peserta.
*Selamat korang ya, kalau lebih dari 100, pengko jari nak ber-blogwalking haha.*

Hasil dari tijauan KM ke semua blog, alhamdulilah majority ramai yang singgah beraya ke blog korangkan? Tapi tak kurang jugak ada yang masih berciciran kat belakang. KM faham, korang sibuk hihi. Cumanya, bila free-free tu jangan dilupa singgah beraya ke blog peserta yang masih baru join. Kesian dia orang tau...
*Eh! Eh! Mahirah ni cakap senang jekan?! Tumbok kang taulah.*

Okeh, nak bagi tau kat sini, mungkin ada certain blog yang KM tak dapat nak follow lagi sebab line tenet problem kat rumah. Tapi janganlah risau ya sebab bila2 masa nanti, bila line dah stabil, KM akan visit dan follow korang balik. Haaa.. yang korang pulak janganlah buat-buat lupa nak follow KM ya. Penat tau KM jalan-jalan huhu. *Bagi siapa yang belom followlah. Yang dah follow terima kasih.

We support each other ok!
Click senarai peserta kat bawah ni
v
v
v

Sempat Lagi Mama Berselfie Dengan Zulaikha Ya?


Haha... korang tengok mak dengan anak ni.
Mak pakai spek mata hitam, dia pon nak pakai spek mata hitam.
Always pink okeh anak dara mak nih!

Masa ni kita orang tengah tunggu pak wan isi minyak kot kalau tak silap.
Sempat lagi ko bergaya dua beranak ni.
Lantak lah kan orang nak pandang.
Kat luar tu bukan nampak pun kita orang dua beranak ni berselfie dalam kereta haha.

Tengah syok-syok selfie, tetiba pak wan masuk dalam kereta.
Muka dia jeles je ko, tengok mak ngan anak mesra berselfie hehe.
Dia pon menyampuk cakap.

Amboi? Selfie tak ajak bapaknye ke?

Krik! Krik! Krik!
Wooo teringin jugak pak wan ni berselfie rupanya?
Ingatkan tak ada perasaan tadi, haha!
Tadi masa aku keluarkan camera ajak selfie sama, dia jual mahalkan?
Ehm... lambat sangat!
Dah sadaqallah dah pak wan.

Oklah bye!

Mini GA : Teka Dunkin's Donut

Pink Ummi ada buat GA tau
Siapa nak join, sila join ya.
Just tekan gambar di atas.
Siapa dah join duduk diam2 hehe.

Jawapan KM
Tetap 3,4 & 6


Hadiah GA Teka Wajah Eda By Blogger Euruka Seven!

Assalamualaikum korang!

Haaaa kali ni aku dah tengok parcel tu betul-betul dah tau.
Memang confirm hadiah GA ni datang dari blogger Euruka Seven

Ngehehe... Dasyat betul kak Mahirah ko ni kan? Macam manalah boleh salah orang?

Kali ni dah tak mo pisang berbuah dua kali.
Masa mula-mula sampai je sampul ni, aku duk termenung dulu pandang.
Lepas tu belek sambil duk recall semula.

Ni sampul dari siapa pulak yang sampai ek?



Sekali aku bukaklah sampulnya.
Aku tengok ada buku Tupperware dan pamplet aurawhite.
Dalam kepala dah terfikir,

*Hish, takkan dr. shikin yang bagi kot?*

Sebab tak silap aku, Dr.Shikin pun ahli tupperwarekan?
Betul ke tak Shikin? Selamba je aku teka ni, huhu.
Bila nampak plastik kecil yang berisi kerongsang rantai ni, aku dah tersenyum lebo dah haha.
Cantik ko kerongsangnya.

Macam nilah bungkusan tu. 

Aku pun bacalah nota khas kat dalam tu.
Rupanya hadiah ni datang dari blogger Euruka Seven
Baru aku ingat yang aku pernah join Giveaway Teka Wajah Eda By Blogger Euruka Seven.
Haha.. tak sangka menang tempat ke 2.


Amacam? Cantik tak? Hihi..
Cuma aku duk terfikir dari tadi, nak pakai brooch ni kat belah mana ek?
Ah! Nantilah fikir.

Okaylah, btw thanks tau adik Euruka Seven.
Kak KM suka dengan hadiah ni.
Ada love-love gitu, haha.
Nanti kalau buat ada segmen lagi, bagi tau ek.
Daaaa...

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia