First Segmen : Jom Tambah Kawan ! by Lieya Yaya

Klik je banner ya

Jom kita reramai meriahkan Segment Yaya ni.
Yaya suruh letak link FB, twit, insta dan lain2.
Tapi KM ada sikit sibuk nak buat semua tu sekarang, jadi KM terus letak gambar di bawah ni besar-besar kasi korang tengok ya.

Haha... besar tak?
Semua di atas ni ada je dekat side bar ngeee...
Korang nampak tak kat side bar tu?
Kalau nampak sila tekan situ je terus ya kalau sudi nak follow.
Kalau tak nak follow, ikut sukalah, i tak paksa.
k bye!

KM nak tag
http://loveneddy.blogspot.com/
www.mamaniza.com

TAMAT 21 OCT 2014



Zulaikha Seronok Mandi Kolam

Assalamualaikum korang!

Amboi-amboi-amboi, bukan main seronok lagi si zulaikha mandi kolam ya.
Patutlah beriya-iya dia suruh aku hantar rumah mak tok dia hari tu, rupanya ini aktivitinya ya.
Macam mana aku yang mak dia ni boleh tak tau?
Entah bila masanya dia buat planning dengan tok-tok dia? Haha...
Yang bijaknya dia request tak nak pergi sekolah, alasannya sebab kawan semua cuti.
Aku ni pun layankan jelah.

Itu yang sempat tok abah dia hantar wassup gambar dia ni.
Tengah-tengah kerja ni, tetiba mak tok telefon cerita pasal cucu dia kat aku.

Emak : "Hallo mahirah, kamu ada cakap pasal kolam ke tadi?"
Aku : "Eh, tak adalah mak. Kenapa?"
Emak : "Tak adalah, kamu hantar tadi tiba-tiba anak kamu ajak abah main kolam."
Aku : "Hahaha... dia ajak? Habis tu mandi tak?"
Emak : "Kamu tak tengok ke abah send kat wassup?"
Aku : "Oh, tak tengok lagi."
Emak : "Nanti kamu tengok abah rakam video dia joget macam ballerina dalam kolam."

Haha.. aku pun cepat-cepat tengok wassup.
Inilah gambar budak tecik yang gedik nak mandi kolam.
Balas dendam la tu tak dapat mandi kat pullman.
Dua bulan kot aku tak bawa dia ke sana.
Pakwan pun asyik busy je, bila masa nak perginya?
 Sudahnya anak ku paksa mak tok ngan tok abah dia teman mandi kolam.
Nampak tak muka happy dia di situ?
Nampakkan? Tapi happy tu hanya sementara sebab si tecik ni call aku dan cakap...

"Mama nanti bawak kita pergi kolam biru tau! Kolam tok abah ni air sikit. Tak best!"

Errrrrrmmmm... okeh. Macamlah aku yang bawak keretakan?
Haha... aku cerita kat pakwan, tergelak je dia dengar.
Baru tau anak dia banyak keletahkan?

Ya la sayang, hari minggu nanti mama ayah bawak gi kolam biru ya.

Okeh bye.


Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia