SALE : Deepavali Festival Of Lights Sale at LAZADA

Assalamualaikum!

Hai korang! Kali ni kak KM nak share pasal sale lagi.
*Ko ni mahirah, asyik cerita pasal sale, sale, sale! Haha!*
Dah nak wat cam ne kak KM suka tengok perkataan 'sale' tu ngeee.
Kalau kalau nampak tak bernafsu, kata phsyco pulak haha.
Korang? Haaa tipu la kalau korang tak suka perkataan 'sale'. Erm???
Silap hari, korang yang lebih over membeli belah dari kak KM.

Korang tau kan perayaan Deepavali dah nak dekat.
Haaa... untuk pengetahuan korang, LAZADA ada buat sale sehingga 94% diskaun tau.
Ni giler-giler remaja punya sale.
Tak caye? Ha ni bukitnya, korang tengok sendiri kak KM print screen kat bawah ni.


Ya ampun, kak KM tengok sendiri pun terus cair.
Cam gatal je tangan nak beli tapi ku tahan je tau hahaha.
*Eh, over pulak si mahirah ni, macam dia pulak nak sambut raya deepavali.*
Haaa.. memanglah tak sambut tapi kita boleh tumpang sekaki bila ada sale macam ni, betul tak? =)
Apa tunggu lagi korang tu? Jom la kita shopping mata.
Macam-macam hado wei.
Kalau nak tinjau meninjau, korang just click je banner kat bawah ni ya.

Lazada Malaysia

Haaa... sale ni valid dari 9th Oct - 21st Oct
Jangan lepaskan peluang!
Up to 94% Off tau.
Okeh, ejoy shopping!

Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain


Click banner utk join

tag 3 org

http://www.irrayyan.com/
http://jindrisska.blogspot.com/
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/


TIPS SIHAT : Jom Bersenam Di Pejabat!

Assalamualaikum!

Hai korang! Kali ni kak KM nak share pasal senaman! Haha!
Okeh, kak KM nak tanya berapa kali dalam sehari korang melakukan pergerakan?
Adakah pergerakan korang tu berbaloi untuk dijadikan senaman?
Alaaaa... setakat bangun pergi toilet dua tiga kali tu tak luak mana pon haha!
Kak KM faham, duduk kat kerusi sambil menghadap komputer dalam tempoh yang lama tu memang rutin yang susah nak dielak terutama yang kerja di pejabat.
Gaya hidup macam ni mesti merisaukan terutamanya dari segi aspek kesihatan tubuh.
*Arrgghhh!! Aku cakap pasal aku lah tu.*

Walaupun kita sibuk dengan tugasan, tak ada alasan untuk kita abaikan senaman.
Dan tak semestinya kita kena bersenam di gym atau di taman rekreasi je.
Hanya sekadar pergerakan biasa pun dah boleh jadi senaman.
Jom kita tengok contoh-contoh senaman ringkas yang boleh kita buat kat pejabat atau kampus.

1. Berjalan Kaki


Haa... jalan kaki ni salah satu senaman yang senang kita buat walaupun di tempat kerja atau kampus. Siapa kat sini pergi kuliah jalan kaki? Aha, salute kat korang. Confirm lepas ni kurus punya. Yang duduk kat office macam aku tu? Ala, korang buat je aktiviti berjalan tu selama 10 minit. Mungkin dengan cara ni dalam tempoh yang singkat itu dapat tingkatkan tenaga sekali gus melawan stress yang datang. Betul tak?

2. Tekan Tubi


Haaa.. hambek kau buat tekan tubi kat kampus atau tempat kerja. Kalau korang nak tau, senaman ni pun boleh dipraktikkan pada waktu rehat. Asalkan lokasinya bersih. Walaupun hanya beberapa kiraan tapi dah cukup bermanfaat untuk bakar karbohidrat dalam badan kita tau.

3. Naik Tangga


Haaa yang ni kak KM selalu buat hihi. Satu bonus andainya kampus atau office korang ada tangga. Jangan malas menggunakannya walaupun tersedia kemudahan lif. Penggunaan tangga mungkin sedikit lambat dan meletihkan tapi ia amat baik untuk kesihatan tau? Pergerakan naik turun tangga tu mampu bakar sejumlah kalori dalam tubuh sekali gus meningkatkan sistem kardiovaskular.

4. Gengam Bola Getah


Okeh, andai katalah masa amat-amat terhad untuk korang senaman, cukuplah dengan hanya meramas sebiji bola getah kecil berulang kali supaya mengurangkan tekanan di samping melancarkan perjalanan darah dan menguatkan bawah lengan serta sendi-sendi di tubuh kita.

Haa itu je kak KM nak share kali ni.
Nampak tak betapa senangnya kita boleh senaman walaupun dekat office.
Lepas ni tak ada alasan lagi ya.
Okeh, selamat mencuba
Daa...

Sumber di cedok dalam majalah mingguan wanita.
Di oleh sikit dengan gaya bahasa Karya Mahirah sendiri.

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia