Inilah Yang Kita Alami Every Weeks

Assalamualaikum,

Siapa setuju dengan gambar ni? Inilah yang kita alami setiap minggu. Isnin, rasa blues je. Selasa, cuba menerima keadaan. Rabu, tak sabar nak tunggu hari jumaat. Khamis, tak sabar nak tunggu sehari lagi untuk kerja. Jumaat, aduhai rasa dah mula nak lompat kijang bila kenangkan esoknya hari sabtu. Sabtu, HORRAY!!! Ahad, perasaan mendung semula bila kenangkan next day adalah hari isnin. Huhuhu... itulah rutin kita seharian kan?




Hadiah GA Sudah Di Pos

Assalamualaikum,

Neno! Neno! Neno! Saya terlalu sibuk lately ni. Sampai nak update blog pun tak sempat. Minggu lepas lagilah mood tak ada langsung nak berblog sebab tak sihat. Hari ni baru berkesempatan. Bayangkan nak perah idea, nak tulis apa pun kena tunggu berjam-jam. Tadi sebaris ayat. Balik rumah baru sambung balik. Menaip ni kena ada mood.

Okay, yang sebenarnya entry kali ni saya nak update pada pemenang-pemenang GA yang saya sponsor ni.
Mini Giveaway November By MM dan Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot
Kepada pemenang-pemenang sekalian, saya ucapkan tahniah kerana tuah anda untuk menangi hadiah dari saya yang tak seberapa ni. Terima kasih juga kerana anda sabar menanti kehadiran hadiah2 yang akan diterbangkan pada anda semua.



Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot

Mini Giveaway November By MM

  Hadiah GA ni saya dah pun pos pada 28 Nov 2013
Sorry ya lambat update. Hehe. I am sure that ada sorang lagi pemenang yang belum tuntut hadiah.
Hope dapat beri respon secepat mungkin ya. Kalau tak, hadiah burn.

Note kepada pemenang:
Kalau hadiah dah sampai, mohon sangat update kat saya okay.
Terpulang pada korang nak update melalui entry atau macam mana, janji saya tau barang tu dah sampai pada korang.


CR Day Dapat Hadiah

Assalamualaikum,

Sebenarnya CR day ni dah lama berlalu tapi saya lambat betul update. Terlupa pun ya. Inilah padahnya kalau kumpul gambar dan tak update2 hehe. Hari ni nak share apa makna CR day tu? CR day tu maknanya Connect and React day. Dalam erti kata lain, hari menghargai sahabat. Alhamdulillah... ada jugak orang yang menghargai ku daripada tak ada. Heeee... jujurnya saya sangat happy dengan semua ni. Terima kasih rakan2 kerana menghargai saya di P&D


Saya dapat buah aple, coklat, paper clip dan penanda buku.
Dalam box tu ada gula2.
Terima kasih atas pemberian semua.
Actually bagus buat CR day ni.
Dapat mengeratkan sillatulrahim antara rakan sekerja.


Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Ayah Janganlah Marah Mama

Assalamualaikum,



Budak2 ada perasaan. Janganlah marah atau bergaduh depan dia. Walau kesilapan kecil pun si anak anggap ia besar. Al kisahnya begini. Sayakan tak sihat dari malam isnin. Encik suami macam biasalah, dia rajin memasak so dia masaklah untuk saya yang tak sihat ni. Memang kesian tengok dia uruskan rumah walaupun anak sorang. Mak ngan anak dia kena jaga.

Nak dijadikan cerita, dia masakkan bubur nasi, lauk ikan singgang, ikan bilis goreng dan telur letak daun bawang. Buat kerja dah cantik dah cuma suami saya ni tak suka letak dalam bekas. Lepas dah cincang2 daun bawang, dia biar je kat atas papan pemotong. Nak jadi cerita masa tu kebetulan ada plastik buah kat tempat dia buat kerja tu. Saya jadi rimas tgk dia buat kerja sempit2 cam tu. So, dgn baik hati saya pun angkatlah plastik buah dan terheretlah sekali dengan papan pemotong yang ada daun bawang yang dicincang tadi. Tak sangka pulak plastik tu berat, tak terangkat tu yg terheret sekali dgn papan pemotong.

Apa lagi, suami saya tertinggi sikit suaranya kat saya depan anak. Ayat dia biasa je, "Apa mama ni?! Dah jatuh dah!!" Anak saya yang masa tu tengah makan roti kat situ terdiam. Dia pandang muka saya yang tak sihat tu, dia pandang muka ayah dia yang nampak bengis tu. Saya pun cakaplah, alah tak apa boleh basuhlah daun bawang ni. Saya pun kutip balik daun bawang yang bersepah tadi. Bukan tak boleh basuh pun kan? Yang anak saya tadi terus turun, sebab kesian tengok mama dia kena kutip sorang2. Tiba-tiba dia cakap "Ayah janganlah marah mama! Cian mama tau!" Bebel Zulaikha sambil tolong kutipkan daun bawang tadi. "Kita tolong mama kutip ya. Ni mama..."

Hu..hu.. terharu mak ni tengok anak dah ada perasaan. Suami aku yang tadinya nampak macam angin semacam terus senyum sebab lucu dan terharu bila Zulaikha cakap macam tu. So, moral of the story janganlah tinggi suara depan anak. Saya siap buat pesanan penaja kat suami. Nak marah, simpan dalam hati. Nak gaduh, biar dalam bilik. Panas hati macam mana pun tetap senyum depan anak. Terima kasih buat suami ku sebab tolong kemas rumah dua tiga hari ni. Memang kalau saya sakit, rumah dah macam tongkang pecah jadinya. Ha..ha..

Tidak Sihat Demam Batuk dan Selsema

Assalamualaikum,

Hari ini saya tak kerja sebab demam. Pertama kali demam sampai bengkak mata. Kalau orang tengok mesti ingat saya sakit mata padahal sebab panas je. Ubat pun dah nak habis tapi demam masih tak kebah sangat. Sakit kepala tak usah cakaplah, rasa macam nak hantuk je kat dinding. Dah jenuh tidur tapi masih tak kurang jugak. Tekak ni payau giler huhu. Pahit ya amat. Tak selera langsung nak makan. Esok masih MC lagi. Demam kejap2 on off. Tak taulah kenapa. Hari ni pun mendung je tengok cuaca. Mendung macam sayalah, huhu hari yang tak memberansangkan...


Bermalam Di Gold Coast Bagan Lalang


Saya suka tengok pantai.
Pantai berikan ketenangan utk saya menulis.
Kalaulah dapat lepak kat gold coast bagan lalang, syok jugakkan?
Tapi kena himpun duitlah, satu bilik sangat mahal haha...
Kalau duduk yg hujung sekali tu dah RM1k++ hehe...
Pengsan mak nak bayar. Huhu..

Saya adalah survey satu website NI . Nak tau tak rate setiap bilik berapa?

Canary Palm Villa (2 bedrooms)
Low Season (RM) RM 1,118 nett
Peak Season (RM) RM 1,240 nett

Royale Palm Villa (3 bedrooms)
Low Season (RM) RM 3,188 nett
Peak Season (RM) RM 3,295 nett

Premier Travelers 
Low Season (RM) RM 718 nett
Peak Season (RM) RM 830 nett

Travelers
Low Season (RM) RM 649 nett
Peak Season (RM) RM 755 nett

Cantik tak bilik2 dia? 
Itulah yg saya berangan sangat nak duduk kat sini sebab tenang jiwa dapat release tension.
Tak payah fikir pasal office buat sementara waktu.
Honeymoon pun boleh hehe...
Korang? Apa lagi, boleh la bawak family ke sini




Harmoninya... 




Segment Rebut Topup by Fhazwani



Click banner untuk Join

Peluang rebut top up.
Jom join ramai-ramai.
Mana tau anda bertuah.
TAMAT PADA 27 November 2013

Jom Ketawa Sama-Sama Ha! Ha! Kelaka Wei!

Assalamualaikum,

Hari ni nak share sesuatu. Sy baca mesej ni sampai gelak sakan. Sangan kelakar okay. Ada 25 selected funniest Auto Correct Fails of 2012. Lagi banyak korang baca, lagi banyak korang ketawa haha...



























Drive Carefully Don't Speed Like Crazy


Assalamualikum,

Korang kalau dengan pasangan korang, selalu tak macam gini?
Saya pun bising jugak kadang-kadang.
Hari tu boleh encik suami pergi berlumba ngan ada satu kereta ixora ni.
Dahlah malam2 buta pulak tu. Berlumba kat jalan kampung 140km/jam.
Rasa nak tercabut jantung sambil pegang anak.
Memanglah jalan kampung tu sunyi TAPI GELAP!
Dia geram punya pasal sebab ixora tu cucuk2 belakang kereta sambil bg lampu tinggi.
Nak ikut mmg sy pun bengang bila ixora tu tunjuk lagak kat jln kampung.
Tapi dari kita ikut rentak dia baik kita berhati2 di jalan raya kan?
Kalau ixora tu nak mampos, biar dia mampos sorang2.
Tak payahlah kita ikut sekali. Seriously, lepas kejadian tu mmg rasa fobia.
Sekarang kalau dia TER speed lebih je, sy tegur mcm avatar di atas tu.
Suh encik suami speed standard je 80km-90km je.
Asoi... stress kadang2 bila fikir lelaki bwk ketera.

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia