Siapa Dah Tengok Ironman 3

Assalamualaikum,

Siapa dah tengok ironman 3? Sy baru tengok semalam dengan encik suami. Dia nak belanjakan, so pucuk dicitalah. Haha! Malangnya, sy yg tengok sorang. Dia tido di saat awal cerita sbb mengantuk yang tak dapat dibendung. Pastu dia bangun di tengah cerita, nak suruh sy cerita balik ye? Mintak maaflah kan, sy tengah focus masa rumah dia kena serang dengan penjahat!

Best gila ceritanya di saat2 akhir yg mendebarkan. Ada yang kelakar sikitlah Tony cuba buat lawak. Saat panik masa rumah dia kena roboh. Di bawah antara scene yg sy boleh ceritakan sikit...

Masa ni stark control the ironman dkt ruang tamu. Sedangkan masa tu dia kat bawah rumah. Macho tak?! Hehe

Killian ni lelaki jahat yg nak hancurkan ironman. Kira dia nak balas dendamlah. Dalam badan dia ada satu bahan api yg sy sendiri pun tak paham apa benda.

Yg kat kepala Tony tulah alat utk control semua ironman yg ada. Dalam cerita ni, tujuan dia design mcm2 jenis ironman sebab dia takut org bunuh dia mcm ironman yg sebelum2 ni.

Inilah dia scene dimana rumah dia di attact oleh org killian yg jahat gila. Saat ni mmg mendebarkan sebab dia orang tembak rumah Tony sampai hancur, roboh dan berkecai. Hingga tak nampak rupa rumah dah. Tony di anggap mati sbb terjatuh dalam laut tp jgn risau dia selamat.

Gambar ni masa lepas kejadian rumah dia di serang tu. Masa ni robot yg menjadi assistant dia tu telah bawak dia jauh dari kawasan dia. Landing pun tak berapa betul sbb ironman ni dalam tempoh percubaan. Di sinilah dia selongkar segala tok nenek cerita pasal pengganas yg nak bunuh dia tu.

Masa ni girlfriend dia dah sedih gila dan ingatkan tony stark dah mati. Padahal hidup lagi.

Waktu ni saat mencemaskan di mana tony stark mengarahkan ironman (machine) dia tu utk selamatkan pegawai menteri di dalam kapal terbang yg diceroboh oleh killian. Masa ni tony dalam boat, yg beraksi cuma sut ironman dia je. Killian telah menyamar dan gunakan colonel (kwn ironman yg sy pun dah lupa nama dia) punya sut ironman utk bunuh prime minister dlm kapal.

Dan! Inilah saat paling best di mana semua ironman-ironman yg di design oleh tony stark beraksi utk membunuh semua pengganas killian di pelabuhan. Banyak gila ironman keluar dan berlawan. Terpegun gila tengok sut tu berlawan dengan pengganas. Tony stark hanya bagi arahan je.

Pada mulanya ingatkan girlfriend tony ni mati masuk dalam api. Di sebabkan killian telah sumbatkan bahan api dalam badan pate ni (kira macam satu kuasalah) so pate ni jadi kuat gila dan kalis api. Di akhir cerita tony stark arahkan semua ironman diletupkan. Tony buang jantung electonik dia dan ganti dengan jantung baru (jantung manusia)

The End

Kesimpulannya adakah ironman 3 ni yg terakhir? Tony stark dah buang jantung dia so no more ironmanlah kan? TAPI boleh jadi ada juga sambungan ironman 4 sbb girlfriend dia ada kuasa kalis api. Hehe.. tunggu dan nantikan jelah.

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia