Resepi : Bergedil Daging

Assalamualaikum,

Saya percaya mesti u all pernah buat bergedil sebelum ni. Tak kiralah korang pernah buat ke tak pernah tp sy tetap nak share jugak sbb ni resepi sy. Lain org, lain cita rasa. Ngeee... Sy punya sangat simple dan sekejap je buatnya.Jom kita tengok cara2nya.

Bergedil versi daging burger

Resepi Bergedil

Bahan-bahannya
1 ikat daun sup
10 biji kentang
1 bungkus Daging burger
1 sudu Lada hitam
Garam secukup rasa
2 biji telur

Cara-cara nak buat
1. Rebus kentang dulu sampai betul2 empuk
2. Potong/cincang daun sup jadi halus
3. Daging burger tu kasi lenyek sampai lumat


4. Kemudian campurkan daun sup, daging burger, kentang empuk, sedikit garam dan lada hitam tadi bersama. Gaulkan sampai rata.

5. Bila adunan dah rata, mulakan acuan seperti gambar di bawah ini.


6. Dah siapkan acuan bulat leper tu, kemudian pecahkan telur pulak. Celupkan bergedil tadi ke dalam telur dan terus gorengkan dia sampai garing tapi jangan hangus pulak ya. Hehe..

TAADDDAAA!!! Inilah hasilnya selepas goreng.

Sy lebihkan daging dan tak letak tepung langsung. Sy lebih suka resepi ni berbanding resepi yang ada di luar sana yang rasa kentang semata-mata. So, puas hati makan! Ngeee...

So, selamat mencuba! 



Giveaway by Ieyra Ghani



KLIK BANNER!


Assalamualaikum.

First off all, peserta mestilah mempunyai sifat jujur dalam diri! Jom ramai ramai meriahkan Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani ini! Pelbagai hadiah yang menarik menanti para pemenang!

Promot habis-habisan untuk memenangi kategori top referral (6 pemenang ) yang bakal memenangi ;

Baju random x3
Lil' Basket Hamper x2
Blouse Zebra x1

Yang selebihnya akan ditentukan oleh pakcik random 100%

Semua peserta Wajib ikut syarat daripada penganjur dan {para sponsor} yang telah menaja {pelbagai jenis hadiah!}


ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI ? JOM SERTAINYA SEKARANG!

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia