Giveaway Gempak Raya 2013


ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5

Berazam Untuk Diet

Assalamualaikum,

Kali ini saya telah berazam untuk diet. Sejak lahirnya Zulaikha ke dunia, mak datuk badan ku dah tak tau macam mana rupanya. Tong drum ada kot! Chubby gilez! Ini baru anak sorang belum lagi anak seterusnya. Takkan setiap kali beranak, berat aku kena naik berkilo2 kot? Pengsan! So, azam saya sejak 4 bulan sudah adalah untuk berdiet. Saya kena jaga pemakanan harian saya. Di samping dapat menjaga kesihatan.

Jadual pemakanan saya tak adalah sampai tak makan nasi. Sebenarnya bahaya juga kalau tak ambil nasi. So, saya ikut cara kavin zahari. Waktu breakfast saya minum nestum Oat 3 in 1. Kalau tak ada 3 in 1 saya minum nestum kosong letak 1 sudu gula. Itu pun dah cukup untuk alas perut. Kalau lapo in between breakfast ke lunch tu boleh makan cereal contoh macam yg saya cerita dalam entry sebelum ni. Nak baca klick SINI . Mula2 payah jugak nak terima sebab dah biasa makan nasi goreng pagi2 tapi demi azam baru, daku gagahkan jugak. Huhu

ATAU

Alvin Dan Vivian Ditahan Dalam Penjara Berbeza


Kuala Lumpur: Pasangan Alvin Tan Jye Yee dan Vivian Lee May Ling yang didakwa dengan tiga tuduhan termasuk menerbit dan memuat naik kandungan menghina agama Islam dalam Facebook terpaksa merengkok dalam penjara selepas permohonan dibebaskan dengan ikat jamin ditolak oleh Mahkamah Sesyen, di sini semalam. 

Berikutan keputusan itu, Jye Yee dan May Ling masing-masing dibawa ke Penjara Sungai Buloh dan Penjara Kajang untuk ditahan sehingga kes dibicarakan. Mahkamah menetapkan 23 Ogos depan bagi sebutan kes.

Sumber : Berita Harian

P/S : Semoga Ia menjadi pengajaran kepada yang lain di luar sana.

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..

jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post


CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia