1st Day Zulaikha ke Tadika

Assalamualaikum,

I am feeling xcited bila Zulaikha dah mula ke sekolah di Tadika Layang-Layang kawasan perumahan kami. Malam tadi, sebelum tidur siap menongkat dagu tanya saya, "Mama nanti kita pergi sekolah baru ramai kawan-kawan tak?" Itu soalan pertama yang dia risaukan. I know dia suka berkawan dan suka punyai ramai kawan. That's why saya tak kisah bila hantar dia sekolah pada usia 4 tahun. (Actually Zulaikha masih 3 tahun  10 bulan) Next year kira 4 tahunlah jugak.

Yang menariknya tadika ni cuma ambil 10 orang sahaja untuk pelajar 4 tahun. Senang kerja cikgunya untuk pantau pelajaran budak2. Hopefully, dia dapat suaikan diri dengan macam2 perangai kawan kat sana. Satu yang saya faham tentang anak saya. Kalau dia kena buli, dia akan menangis tak nak ke sekolah. So far, saya hantar ke taska sebelum ni pun dia ok je. Cuma jangan campur dengan budak2 transit sekolah rendah. Memang kena buli dengan budak2 besar tu. Ada masa anak ku ni kememe sikit. Hehe...

Tadi masa hantar dia ke tadika, ingatkan dia sedihlah bila kita kata nak balik. Rupanya siap salam, bye2 dan tak heran pun kami terus balik. So, dah senang kerja kami.  Alhamdulillah, tak banyak kerenah bangun pagi. Senang nak kejutkan dia untuk mandi. Hopefully dia berterusan begitu. Kalau tidak, mama dia yang pengsan nak hadap pagi2 sebelum pergi kerja. Huhu...

I am ready to school




Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia