The Liebster Award by Irsyahealthyhouse

Assalamualaikum korang!
Huhu.. KM di tag oleh Irsya 
Yang sebenarnya KM nak pencen dah jawab soalan2 liebster ni.
Rasanya ada dekat 4 ke 5 orang duk tag KM.
Kena tag dengan liebster yang berlainan pulak tu.
Kalau liebster yang sama boleh KM jemaahkan sekali nama-nama yang tag KM tu.
Oh fening... fening mak ni nak buat setiap satu entry tau.

Apakah peraturan Liebster Award?

1. Mentionkan blog yang mencalonkan anda dan letakkan link blog beliau dalam post anda.
2. Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
3. Calonkan 11 blogger lain yang anda tengok followers kurang dari 1000
4. Buat 11 soalan kepada bloggers tersebut.
5. Maklumkan kepada bloggers yang anda calokan tu.

Okeh, soalan yang ditanya oleh Irsya :

1. Status anda sekarang.
 J: Dah kahwin anak sorang.

2. Brand baju kegemaran anda.
J: Tak ada brand, tak kisah pun pasal brand.

3. Brand laptop anda
J: Acer

4. 3 Buku yang selalu anda baca.
J: Novel, Motivsi, Dokumen

5. Nyatakan 3 tempat yang anda ingin pergi
J: Kundasang Sabah, Tioman, Krabi

6. Kereta idaman hati anda
J:BMW 5 siries tapi dalam mimpi jela dapat beli

7. Saiz kasut anda
J: 7 atau 8

8. Bila kali terakhir anda menonton wayang.
J: Bulan 4 kot.

9: Perkara paling lucu / memalukan pernah terjadi pada anda
J: Tegur tapi salah orang.

10. Handphone anda sekarang
J: Lenovo

11. Apa tema kemerdekaan Malaysia pada tahun ini.
J: Bab ni fail haha okeh, KM dah lupa

SELESAI.

Tiada soalan untuk korang hihi.
Terima kasih.
Daaa..

Cabaran 30 Hari Entry : Day 18 : Siri TV Kegemaran KM

Assalamualaikum korang!

Kali ni KM nak share rancangan siri tv yang menarik hati KM.
Okeh, sebenarnyakan KM tak sempat pun nak tengok tv tau.
Balik kerja uruskan zulaikha.
Lepas tu teman dia makan malam.
Kemudian teman zulaikha buat kerja sekolah kat bilik.
Then, temankan dia tido pulak.
Last sekali sampai ke sudah tak dapat nak tengok tv.

Kalau aku dapat tengok pun hari sabtu atau ahad.
Itu pun macam cerita love you arrogant, adam dan hawa, bukan kerana aku tak cinta.
Sebab yang ni semuanya marathon.
Sekali hadap tengokkan best.
Orang lain dah dapat feel sebelum ni tapi aku baru nak feeling2 jiwang gitu hahaha.

Tapi.. haaa kalau siri tv jam 7pm tu aku layanlah jugak.
Tapi lagi aku tengok jugak cerita apa yang best, baru hadap sungguh2
.
Kalau adaptasi novel memang aku layan hihihi.
Tapi kalau cerita jam 10pm ke atas memang mintak maaflah.
Tak dapat nak layannya haha.
Ngantuk, terus bom tido.

Jadinya cerita tv apa yang aku tengah layan sekarang?
Hehehe, Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Aku suka tengok Fahrin sebab dia kalau belakon mesti watak yang matang.

Okeh itu je nak certai pasal cabaran day 18.
Tunggu next entry pualk ya..



Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia