I am Waiting 4 my Tower Fan

Assalamualaikum,

Tak sabar nak tunggu tower fan usb yang dibeli di Gdeal. Dahlah sy ni selalu jadi org pertama datang office. Sampai2 je aircon pun tak pasang lagi. Bygkan kedap udara yg sangat panas. Dtg berpeluh2 sbb sy suka naik tangga dari naik lift. Masa nilah bergunanya kipas angin! Muahaha...

Mula2 dulu boleh tahan lagi, sekarang dah tak boleh tahan. Asyik pinjam kipas orang je. Member pun dah ada kipas sendiri. Jadi sy pun terus beli tower fan. Rupanya macam gini.

Simplekan? Janji dia berdiri, pusing2 tiup arah sy sudah hehe. DAN! Hopefully tak memekak macam kipas bladeless fan yg sy beli hari tu. Rasa nak campak dari tingkat 50 je... Dahlah xcited bila dapat, sekali pasang satu unit dengor bunyi bising. Bayangkan deme ingat aku masih pam susu. Padahal...... Kipas tak delah kuat mana pun... huhuhu... so tersimpan bg anak main masak2 guna kipas tu... =)

Moga2 lepas ni sejuk duniaku pagi2 buta dtg office... Amin..

Shake and Take Ku Sudah Mari

Assalamualaikum,

Hari ni dengan rasa GUMBIRANYA nak share ngan korang SHAKE & TAKE yang sy beli dekat sebulan  lebih tunggu tu baru sampai petang semalam! Hari ni baru sy pergi ambil dekat mail room. Sebab apa lambat sampai? Sebab alasannya terlepas pandang sy punya order. Geram sungguh rasa alasan itu. Kalau tak, dari dua minggu lepas lagi sy dah guna SHAKE & TAKE ni. Sooooo, sy takkan promote dealmate kat korang. Dahlah tak proper balot! Togel aku punya kotak. Nasib baik masa pos tu tak terbukak tau.



TAPI! Mujurlah SHAKE & TAKE sy tu masih berfungsi dengan baik dan boleh digunakan seperti sediakala. Jadi, kemarahan mak ni dah redalah sebab HAPPY! YEPPY! YEY! Malam ni, sy dah boleh guna untuk blend buah2an untuk my Zulaikha dan untuk sy juga. Dapatlah juga sy sedut jus buah dalam kereta dengan senang hatinya. Hehehe...

Macam mana rupa SHAKE & TAKE sy tu? Taaaadaaaaaa... lihatlah dibawah ini, comei tak kak ton punye? hehehe...

Liebster Award

Assalamualaikum,
Tak pasal nama ku dipetik Cik Dabel N ni, nominate untuk LIEBSTER AWARD. Berdebau jantung aku nak jawab soalan yg tak berapa nak mencabar ni. Muahaha... ;') Okay jom kita start!

Rules dia:
1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6. Go to each bloggers page and let them know about the award.

11 facts tentang sy:
1. Rutin pagi suka hadap novel online. Itu terapi minda sy sebelum mula kerja haha!
2. Suka mengarang novel. Idea tak jangka. Kdg2 tgk lagak org pun boleh sampai ilham. Hehe!
3. Obses dengan kasut yang warna-warni. Haha!
4. Suka cuba macam-macam gaya tudung. Tak peduli org cakap! Suka hati akulahkan? haha!
5. Tak boleh duk diam kat rumah. Bosan je, bawak anak keluar, jalan2 kosong dlm kereta habiskan minyak. ngehehe...
6. Pernah pergi Penang balik hari. Nampak cam kerja gila tapi itulah realitynya. Mampu ke?!
7. Penggemar ayam penyet. Pernah tiap2 hari mkn ayam penyet je sampai lebam. Haha...
8. Boleh hadap drama korea sampai pagi. Tak tido tak pe, janji dpt tgk sampai habis. Pengsan!
9. Pernah bercita-cita nak jadi cikgu sekolah. Ada muka cikgu ke aku ni? Huhu
10. Make up ikut mood. Pemalas sebenarnya. haha!
11. Gugup bila kena buat presentation depan audience. Terukkan?

Questions dari Cik Dabel N:
1. Korang reti makan kaki ayam/kimchi? Suka atau tidak?
J: Tak reti makan tapi kalau dah rasa mungkin suka kot. hehe...

2. Kalau ada kucing datang kat korang masa makan, korang halau ke korang bagi makan?
J: Kadang2. Pernah bagi makan, tokey kedai tu pandang daring kat aku, serik, lepas tu kucing dtg buat tak tau je. Ikut mood.

3. Barang branded ke tak branded? Mana korang pilih?
J: Barang tak branded. Membazir je beli mahal2. Bukan guna selalu pun hehe.

4. Tempat idaman korang for vacation? Oversea & dalam negara.
J: Oversea Bali (honeymoon) & Langkawilah (shopping2 one no tax lo)

5. Boleh lepak makan dekat mamak tak? Kalau tak, kenapa?
J: Ikut mood jugak. Tak kisah pun mkn mana2 janji BERSIH! ngeee...

6. Antara rumah teres/flat/apartment/condo, mana 1 pilihan korang?
J: Memandangkan teman ni duk apartment, so, teman pilih apartmentlah. Walaupun selalu komplen parking sesak daaaa...

7. Merisik-bertunang-nikah ke nikah je terus?
J: Ikut adatlah senang, teratur sikit nak arrange.

8. 5 orang yang korang akan contact dalam sehari. Siapakah mereka?
J: Hubby, of course! Mak, abah, adik... sorang lagi tak tau. Hehehe...

9. Pernah tak dibackstab oleh kawan baik sendiri?
J: Ehm! Itu dah lali dah. Lantak kome ler. Teman buat kering je. Kome mengumpat, pahala dapat kat aku. Keh!keh!keh!

10. Korang masih berkawan lagi tak dengan EX korang?
J: NO! TIDAK! NAVER! HAHAHA! ntahlah nape? huhu...

11. Korang lagi selesa berkawan dengan lelaki ke perempuan?
J: Dua2 teman selesa berkawan. Tak tau nape hehe...

Eh? Dah habis dah? Napa tak sambung sampai soalan ke 20 hik!hik!hik!

Berpeluh akak menjawab soalan ko cik dabel N. Menyiksa memory, akal dan fikiran sungguh. Okay, sikalang masa akak pulak nak reka 11 soalan dan nominate blogger lain. Hambik ko!

Questions dari Saya:
1. Selesa tak korang tido tak lapik bantal dan tilam? Kenapa?
2. Selalu kalau korang shopping pergi sorang ke ngan pasangan?
3. Apa habit korang yang tak boleh tinggal?
4. Korang bawak kereta/lori/motor/basikal selalunya speed paling laju berapa? speed paling perlahan berapa? (Jenuh kome fikir klu basikal muahaha)
5. Korang manja? ganas? garang? nutral? tak dalam family?
6. Korang suka bercuti dekat mana? Oversea & dalam negera
7. Handphone paling canggih yang pernah korang guna?
8. Perkara apa yang korang tak boleh lupakan? Pahit & manis?
9. Laptop terkini yang korang guna?
10. Korang suka makan Shushi tak?
11. Barang apa yang korang suka buat koleksi?

Akhirnya tamat sudah soalan-soalannya. Jenuh aku fikir soalan no 11 tu sebab dah kering idea. Ok, blogger, sila jawab dengan tenang ya. Enjoy!

Terima kasih banyak untuk Cik Dabel N sebab nominate akak dalam Liebster Award. Dengan ini akak menyahut cabaran mu dik. Walaupun amik masa berjam2 nak siapkan. Fuh! Berchinta akak menjawab soalan2 di atas. Okaylah kan jawapan tu...

Baiklah dengan ini saya nominate mereka di bawah ini untuk Liebster Award :

Azra.R, Azra R Blog
Ika Ika Faid, IkaIkaFaid
Syara Nur Qistina, Syara's Wonderland
Samiza Ezanie, Hidup Ini Indah
Farah Amalina, Welcome to Farah Amalina

Orait, be sporting ya ladies! Jawab jangan tak jawab! Mari kita berkenal-kenalan!

Enjoy!

The End.

Produk Anugerah (Dibaca dengan ayat suci al-quran 30 juzuk)

Assalamualaikum,

Siapa pernah try produk Anugerah? Produk yang dibaca dengan 30juzuk ayat al-Quran dengan ayat-ayat terpilih. Elok bagi sesiapa yang ada gangguan atau sesiapa yang mahu mencegah dari terkena gangguan. Inilah cara perubatan islam yang terbaik, yang mana pusat darusyifaq pun akuinya. 
Saya baca testimoni2 pembeli yang dah cuba produk ni, memang banyak berkesan. Saya tanya ustaz di kawasan perumahan saya tentang produk ni, pun dapat galakan untuk menggunakan produk ni. Di samping guna produk ni, kita berdoa dan mohon perlindungan dan pertolongan dari Allah s.w.t.



Saya Kini Berkaca Mata Akhirnya

Assalamualaikum,

Akhirnya siap juga glasses ku yg tak seberapa ni. Janji mata terang dan jelas bila tengok tulisan jawi, rumi yg halus mulus itu. Nak baca al-quran pun jelas. Hehe... Ini semua kebetulan je pon. Masa tu suami n si kecik ajak gi KFC tetiba mata ku yg tak berapa terang sangat ni boleh nampak pulak offer bingkai + kanta sgtlah murah. Aku pun rembat ler satu. Bila lagi nak buat? Power makin lama makin betambah. Nak2 yg silau tu. Huhuhu...

Order semalam, hari ni siap! Pergh! Memang pantas dan tangkas. Aku pulak memang terdesak perlukan mata terang. So, malam tadi jugak aku redah pergi collect spek. Bila dah pakai, WAAAHHH terangnya dunia aku. Tak kira malam siang. Hehe...

So, inilah hasilnya...

Punyalah lama decide nak matchkan dgn muka ku yg bam2 ni. Alih2 bingkai ini jugak yg sesuai. Dahlah warna hijau neon. Nak cari warna biasa tak ada. Nasiblahkan? Janji selesa, sesuai dan nampak okay di mata suamiku.

Okay tak? Nampak macam cikgulah pulak. Hahaha! 
Murid-murid semua dah siap kerja sekolah belum?!


Ngehehe... skang sesi menggedik bersama kaca mata baru. Sila jangan meluat ye. Klu meluat tutup mata muahahaha!

THE END!


Siapa Dah Tengok Ironman 3

Assalamualaikum,

Siapa dah tengok ironman 3? Sy baru tengok semalam dengan encik suami. Dia nak belanjakan, so pucuk dicitalah. Haha! Malangnya, sy yg tengok sorang. Dia tido di saat awal cerita sbb mengantuk yang tak dapat dibendung. Pastu dia bangun di tengah cerita, nak suruh sy cerita balik ye? Mintak maaflah kan, sy tengah focus masa rumah dia kena serang dengan penjahat!

Best gila ceritanya di saat2 akhir yg mendebarkan. Ada yang kelakar sikitlah Tony cuba buat lawak. Saat panik masa rumah dia kena roboh. Di bawah antara scene yg sy boleh ceritakan sikit...

Masa ni stark control the ironman dkt ruang tamu. Sedangkan masa tu dia kat bawah rumah. Macho tak?! Hehe

Killian ni lelaki jahat yg nak hancurkan ironman. Kira dia nak balas dendamlah. Dalam badan dia ada satu bahan api yg sy sendiri pun tak paham apa benda.

Yg kat kepala Tony tulah alat utk control semua ironman yg ada. Dalam cerita ni, tujuan dia design mcm2 jenis ironman sebab dia takut org bunuh dia mcm ironman yg sebelum2 ni.

Inilah dia scene dimana rumah dia di attact oleh org killian yg jahat gila. Saat ni mmg mendebarkan sebab dia orang tembak rumah Tony sampai hancur, roboh dan berkecai. Hingga tak nampak rupa rumah dah. Tony di anggap mati sbb terjatuh dalam laut tp jgn risau dia selamat.

Gambar ni masa lepas kejadian rumah dia di serang tu. Masa ni robot yg menjadi assistant dia tu telah bawak dia jauh dari kawasan dia. Landing pun tak berapa betul sbb ironman ni dalam tempoh percubaan. Di sinilah dia selongkar segala tok nenek cerita pasal pengganas yg nak bunuh dia tu.

Masa ni girlfriend dia dah sedih gila dan ingatkan tony stark dah mati. Padahal hidup lagi.

Waktu ni saat mencemaskan di mana tony stark mengarahkan ironman (machine) dia tu utk selamatkan pegawai menteri di dalam kapal terbang yg diceroboh oleh killian. Masa ni tony dalam boat, yg beraksi cuma sut ironman dia je. Killian telah menyamar dan gunakan colonel (kwn ironman yg sy pun dah lupa nama dia) punya sut ironman utk bunuh prime minister dlm kapal.

Dan! Inilah saat paling best di mana semua ironman-ironman yg di design oleh tony stark beraksi utk membunuh semua pengganas killian di pelabuhan. Banyak gila ironman keluar dan berlawan. Terpegun gila tengok sut tu berlawan dengan pengganas. Tony stark hanya bagi arahan je.

Pada mulanya ingatkan girlfriend tony ni mati masuk dalam api. Di sebabkan killian telah sumbatkan bahan api dalam badan pate ni (kira macam satu kuasalah) so pate ni jadi kuat gila dan kalis api. Di akhir cerita tony stark arahkan semua ironman diletupkan. Tony buang jantung electonik dia dan ganti dengan jantung baru (jantung manusia)

The End

Kesimpulannya adakah ironman 3 ni yg terakhir? Tony stark dah buang jantung dia so no more ironmanlah kan? TAPI boleh jadi ada juga sambungan ironman 4 sbb girlfriend dia ada kuasa kalis api. Hehe.. tunggu dan nantikan jelah.

Selagi Hayat Masih Ada

Assalamualaikum,

Hari ni sy nak share something. Bila baca kisah ni sangat menginsafkan. Jom kita hayati bersama...


Pesakit : Abang jururawat, best ke kerja di hospital? Dah lama ke kerja sini?

Abang misi : Bolehlah. Nak kata best, ada juga stressnya. Tapi selama 5 tahun kerja di sini, dapat banyak pengalaman yang bernilai yang org luar di sana takkan dapat rasa.

Pesakit : Apa yang best sangat tu? Nurse-nurse lawa-lawa eh?

Abang misi : Bukan. Tu tak best. Ada yang lagi best.

Pesakit : Wah, apa dia?

Abang misi : Di sini setiap hari saya lihat pesakit meninggal dunia. Kerja saya uruskan kencing berak mereka, bersihkan mereka hinggalah ke urusan jenazah. Apa yang saya lihat sepanjang saya bekerja di hospital ni, betapa ramainya di antara mereka yang sudah meninggal..sebelum meninggal meminta-minta sama ada dari waris atau jururawat untuk pegang naskhah al-Quran. Ada yang tak boleh baca, ada yang suruh kami bacakan. Ada juga yang tidak sempat sentuh al-Quran, tak sempat baca al-Quran, Allah telah pun mengambil nyawa mereka. Bila dibacakan sahaja al-Quran pada mereka, berlinangan air mata.

Saya lihat betapa orang-orang yang berada di akhir nafas, majoriti nak sangat sentuh al-Quran. Kalau boleh, nak mati dengan peluk al-Quran. Pengalaman-pengalaman yang saya lalui di sini buat hati ini insaf. Sedar satu perkara yang sangat penting.

Pesakit : Hm. Apa dia?

Abang misi : Apa yang kita biasa pegang ketika kita masih sihat, apa yang kita biasa baca dan belai ketika masih hidup gembira tika tak datangnya sakit...itu jugalah yang kita akan dapat pegang dan sentuh di akhir hayat. Jika kita selalu pegang handphone di tangan setiap masa, sibuk dengan gajet di tangan dan lalai kerananya, agak-agak di akhir hayat kita nanti...dapatkah kita sentuh dan pegang al-Quran? Sedangkan tangan kita tak biasa pegang al-Quran, sehari sekali pun susah nak belai dan belek al-Quran apatah lagi membaca atau mentadabburnya...Allah...Allah...

Sungguh, kita dah tak perlu handphone atau gajet di akhir nyawa kita..kita sangat memerlukan al-Quran...barulah kita sedar masa itu apa yang dah kita rugi...Allah..Allah...

Pesakit : (menitis air mata....) Abang... bacakan saya al-qulran... saya tak boleh baca... buta tajwid. =(

Abang misi tersenyum. Dikeluarkan al-Quran mini dari kocek bajunya.


Copy & paste by certita oleh : Muhammad Rusydi

Selagi hayat kita masih ada, jangan lupa pada Allah s.w.t...

Thank you Allah.

Let Go Mini Travel Iron Steamer

~SOLD~

Assalamualaikum,

Saya dengan ini mahu let go Mini Travel Iron Steamer di bawah ni.

Ni gambar contoh je tapi memang sebiji sebijon macam nilah rupa iron sy tu. Cuma sy punya plug 2 pin yg dlm gmbar ni 3 pin.


Reson for let go :
1. Sebab sy jarang travel hehe
2. Nak beli iron steamer yang besar punya. Yang ada tempat penggantung baju sekali supaya mudah sy iron baju.
3. Hubby dah bising sebab jarang guna lepas dapat tahu hasrat sy untuk beli yang baru. Huhu...

Harga asal : RM70

Harga let go : RM55 je

Postage : Tak payah, its FREE

Conditions : 10/10 sebab baru DUA kali je guna kot. Lepas tu tak guna dah. Jarang travel katakan. Masih duk dalam kotak lagi.

Jadi, pada sesiapa yang berminat, bolehlah email saya di mahirah_mustapha@yahoo.com boleh deal untuk payment dan pengeposan.

Sekian terima kasih...

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia