Liebster Award

Assalamualaikum,
Tak pasal nama ku dipetik Cik Dabel N ni, nominate untuk LIEBSTER AWARD. Berdebau jantung aku nak jawab soalan yg tak berapa nak mencabar ni. Muahaha... ;') Okay jom kita start!

Rules dia:
1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6. Go to each bloggers page and let them know about the award.

11 facts tentang sy:
1. Rutin pagi suka hadap novel online. Itu terapi minda sy sebelum mula kerja haha!
2. Suka mengarang novel. Idea tak jangka. Kdg2 tgk lagak org pun boleh sampai ilham. Hehe!
3. Obses dengan kasut yang warna-warni. Haha!
4. Suka cuba macam-macam gaya tudung. Tak peduli org cakap! Suka hati akulahkan? haha!
5. Tak boleh duk diam kat rumah. Bosan je, bawak anak keluar, jalan2 kosong dlm kereta habiskan minyak. ngehehe...
6. Pernah pergi Penang balik hari. Nampak cam kerja gila tapi itulah realitynya. Mampu ke?!
7. Penggemar ayam penyet. Pernah tiap2 hari mkn ayam penyet je sampai lebam. Haha...
8. Boleh hadap drama korea sampai pagi. Tak tido tak pe, janji dpt tgk sampai habis. Pengsan!
9. Pernah bercita-cita nak jadi cikgu sekolah. Ada muka cikgu ke aku ni? Huhu
10. Make up ikut mood. Pemalas sebenarnya. haha!
11. Gugup bila kena buat presentation depan audience. Terukkan?

Questions dari Cik Dabel N:
1. Korang reti makan kaki ayam/kimchi? Suka atau tidak?
J: Tak reti makan tapi kalau dah rasa mungkin suka kot. hehe...

2. Kalau ada kucing datang kat korang masa makan, korang halau ke korang bagi makan?
J: Kadang2. Pernah bagi makan, tokey kedai tu pandang daring kat aku, serik, lepas tu kucing dtg buat tak tau je. Ikut mood.

3. Barang branded ke tak branded? Mana korang pilih?
J: Barang tak branded. Membazir je beli mahal2. Bukan guna selalu pun hehe.

4. Tempat idaman korang for vacation? Oversea & dalam negara.
J: Oversea Bali (honeymoon) & Langkawilah (shopping2 one no tax lo)

5. Boleh lepak makan dekat mamak tak? Kalau tak, kenapa?
J: Ikut mood jugak. Tak kisah pun mkn mana2 janji BERSIH! ngeee...

6. Antara rumah teres/flat/apartment/condo, mana 1 pilihan korang?
J: Memandangkan teman ni duk apartment, so, teman pilih apartmentlah. Walaupun selalu komplen parking sesak daaaa...

7. Merisik-bertunang-nikah ke nikah je terus?
J: Ikut adatlah senang, teratur sikit nak arrange.

8. 5 orang yang korang akan contact dalam sehari. Siapakah mereka?
J: Hubby, of course! Mak, abah, adik... sorang lagi tak tau. Hehehe...

9. Pernah tak dibackstab oleh kawan baik sendiri?
J: Ehm! Itu dah lali dah. Lantak kome ler. Teman buat kering je. Kome mengumpat, pahala dapat kat aku. Keh!keh!keh!

10. Korang masih berkawan lagi tak dengan EX korang?
J: NO! TIDAK! NAVER! HAHAHA! ntahlah nape? huhu...

11. Korang lagi selesa berkawan dengan lelaki ke perempuan?
J: Dua2 teman selesa berkawan. Tak tau nape hehe...

Eh? Dah habis dah? Napa tak sambung sampai soalan ke 20 hik!hik!hik!

Berpeluh akak menjawab soalan ko cik dabel N. Menyiksa memory, akal dan fikiran sungguh. Okay, sikalang masa akak pulak nak reka 11 soalan dan nominate blogger lain. Hambik ko!

Questions dari Saya:
1. Selesa tak korang tido tak lapik bantal dan tilam? Kenapa?
2. Selalu kalau korang shopping pergi sorang ke ngan pasangan?
3. Apa habit korang yang tak boleh tinggal?
4. Korang bawak kereta/lori/motor/basikal selalunya speed paling laju berapa? speed paling perlahan berapa? (Jenuh kome fikir klu basikal muahaha)
5. Korang manja? ganas? garang? nutral? tak dalam family?
6. Korang suka bercuti dekat mana? Oversea & dalam negera
7. Handphone paling canggih yang pernah korang guna?
8. Perkara apa yang korang tak boleh lupakan? Pahit & manis?
9. Laptop terkini yang korang guna?
10. Korang suka makan Shushi tak?
11. Barang apa yang korang suka buat koleksi?

Akhirnya tamat sudah soalan-soalannya. Jenuh aku fikir soalan no 11 tu sebab dah kering idea. Ok, blogger, sila jawab dengan tenang ya. Enjoy!

Terima kasih banyak untuk Cik Dabel N sebab nominate akak dalam Liebster Award. Dengan ini akak menyahut cabaran mu dik. Walaupun amik masa berjam2 nak siapkan. Fuh! Berchinta akak menjawab soalan2 di atas. Okaylah kan jawapan tu...

Baiklah dengan ini saya nominate mereka di bawah ini untuk Liebster Award :

Azra.R, Azra R Blog
Ika Ika Faid, IkaIkaFaid
Syara Nur Qistina, Syara's Wonderland
Samiza Ezanie, Hidup Ini Indah
Farah Amalina, Welcome to Farah Amalina

Orait, be sporting ya ladies! Jawab jangan tak jawab! Mari kita berkenal-kenalan!

Enjoy!

The End.

8 comments

May 9, 2013 at 12:32 PM

Hahahahaha tahniah kak. Well done ! Good job. ^_^v

May 9, 2013 at 12:36 PM

ko punye pasal nad, dekat setengah hari akak pikior idea nak karang hahaha...

May 9, 2013 at 5:49 PM

hai sis.thanks sbb menominate blog ika.tugas yang diberi telah siap.hehe.all the best sis!!!

http://ikarawkzz.blogspot.com/2013/05/libster-award.html

May 9, 2013 at 6:22 PM

Well done, thanks ika.. =)

May 10, 2013 at 2:09 PM

akak ! thanks sbb nominate kt farah... soalan2 yang akak bg, farah dah jawap semunye skali. xde lopong pon..hehehe... thanks akak !

http://farahaziq2011.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html

May 10, 2013 at 3:23 PM

well done farah, thanks 4 your time =)

May 13, 2013 at 4:42 PM

sesi soal jawab eh..hihi..best baca jwpan org :P

May 13, 2013 at 9:05 PM

mmg best ni la cara kita nak kenal org...hehe

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia