Repurpose Old T-Shirts into This Amazing Crochet Rug

Tengah google2 terjumpalah benda ni.
So tujuan saya share ni untuk rekod saya dlm blog ni ya haha.
Senang saya nak refer bila saya nak mula mencuba.
Saya ingat nak try buat sendiri, guna baju terpakai saya.
Cuma ada sedikir kekeliruan di sini dan saya akan cuba fahamkan macam mana nak ikat dia tu.
Bila dah buat dan jadi, baru saya share kat blog.
Kalau tak jadi, saya tak mo share haha.


To make a crochet rug like this first you have to prepare t-shirt yarn. For that cut all the t-shirts available to you in strips. Join every two strips by interlocking them in the way shown. Prepare long strips of yarn like this and roll them into balls. Then with the help of a large crochet hook start crocheting the rug. If you like you can first work with one color and then change the colors as you make the rug bigger and bigger.


So either make a rainbow rug or create it from a single color it will look absolutely wonderful. If you require more details visit craft stylish. Happy crocheting!

Korang kalau nak try pun boleh.
Kalau menjadi, tolong infom saya ya. 
Saya nak tengok hasilnya.

Selamat Mencuba!
SUMBER

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia