Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA

Click banner untuk join

Yg di tag



Senarai hadiah untuk dimenangi:

Hadiah Utama          : 20 x keychain Eiffel Tower

Hadiah Sampingan  : 3 x poskad Eiffel Tower

Hadiah Saguhati      : 3 x maps Paris 2014


GIVEAWAY BERAKHIR 28 OKTOBER 2014
(ada sebulan lagi nak join!! heheheh)
(jam 11:59 tengah malam, waktu Malaysia)

Malunya Aku Tersilap Orang Woi!

Assalamualaikum korang!

Haha... aku salah orang hari ni.
Serious aku malu sebab salah berbalas wassup dengan orang.
Aku ingat aku berwassup dengan staff company A, rupanya aku berwassup dengan staff company B.
Hahaha... apa ceritanya company A dengan company B?
Al-kisahnya begini, satu minggu yang lepas aku ada tempah biz card secara online dgn company A.
Dah tempah awal ni, siap email details, siap wassup dan inform tapi respon sangatlah macam tak welcome dengan tempahan yang aku mohon tu.
Okeh tak kisahlah, aku nak cepat ni, jadi aku terpaksa order kat kedai printing area rumah aku di company B.
Kat sini aku cakap dalam hati, siapa respon cepat aku terima dulu.
Yang lambat respon email aku abaikan.

Nak dijadikan ceritanya, antara dua company tu, yang respon balik email aku adalah company B.
Pucuk dicita, aku suka sangatlah dengan respon yang diberikan.
Berbalas sudah email dan dia suruh aku datang kedai untuk buat deposit tanda booking.
So, keluarlah resit tanda setuju order biz card kat dia orang petang tu.
Aku cakap kat staff dia orang, nanti sebelum print tunjuk draft dulu pada aku via email.
Yalah, manalah tau buat tak senonoh arah.
Aku jugak yang kecewa tahap gaban.
Then company B ni ok je dengan cadangan customer dia.

Okeh, selang sehari kemudian aku terima wassup dari nombor seseorang.
Wassup tu bertanyakan tentang details biz card yang aku nak buat tu.
Automatik dalam kepala aku dah set ini mesti wassup dari company A sebab setahu aku dengan company B aku suruh dia email je draft.
Lagipun segala detail pasal biz card tu aku dah email ke email company B.
Should be no questionlah tentang tu.
Hahaha... disinilah berlakunya kekeliruan dalam kepala aku.
Wassup tu berbunyi begini.

"Salam mahirah, lupa nak tanya, biz card punya detail tak bagi lagi."

Aku pun tertanya-tanya dalam hati, aik si company A ni baru nak wassup aku pasal detail ke?
Bukan dah lama ke aku email kat email dia tu?
Dan yang paling anginnya, aku dah tempah biz card pada company B kot, baru dia nak reply?
*Padahal yang wassup aku tu company B mahirah oi! Company B! Company B! Tau tak?!*
Serious aku tak cam langsung nombor wassup company A dan B ni.
Jadi, dengan confidentnya aku menjawab dengan tenang dan penuh kesabaran sebab aku fikir baru sekarang company A nak respon lepas aku dah tempah kat company B.

"Waalaikumsalam, sy dah lama email kat abcdefghij@gmail.com pada 17 sept. Details semua dalam tu." 
*Mesti kome pelik, takkan aku nak tempah card kat dua2 company sekali gus?*

Ya aku tak kisah tentang itu.
Janji mana yang siap dulu, itu yang aku guna.
Korang tau tak email abcdefghij@gmail.com tu email siapa?
Hahaha! Tu sebenonya email company A tapi sedangkan waktu tu aku tengah berwassup dengan company B.
Korang nampak tak kesengalan aku di situ??? *Waktu ni tak malu lagi sebab belum sedo diri.*
Lepas aku balas macam tu, terus company B tu senyap sunyi.
Sampailah wassup 22 Sept tu di reply balik dengan draft pada 24 Sept.
*Mesti company B tu pelik tengok aku wassup macam tu. Adoi, malunya kalau ingat balik tau.*

Comapany B yang ku sangkakan company A sudah pun come out with draft.
Kat sini satu lagi aku rasa pelik.
Draft card yang dia bagi tu sangat tak berkenan kat hati aku.
Design yang dibuat sekali imbas macam bendera PAS.
Cumanya yang putih tu dibelah tepi dan macam inverted comma gitu.
Kat sini sekali lagi aku terfikir, bukan aku dah email contoh dari album FB dia ke?
Apa cerita ni?
Dah lama-lama aku pun jadi stressed.
Mintak pendapat pakwan dan pakwan pun tak berkenan.
Sudahnya aku pun wassup dia balik.

"Awak, maaf ya rasa macam tak berapa ok di mata sy. Boleh ke kalau nak ubah ikut design yang sedia ada macam dalam album awak contoh macam ni."

Aku pun dengan selamba mewassup contoh biz card dari album company A.
Atee, dah salam faham, mati-mati aku ingatkan aku tengah berwassup dengan company A, jadi aku pun ambiklah contoh dari album company A dan sent pada company B.
Yang bestnya company B tu siap cakap macam ni.

Company B : "Boleh. Awak nak cam dalam gambar yang awak sent ni ke?"
Aku : "Ya, ikut macam dalam gambar, theme green n white."

Dan terus aku sent tanpa rasa was-was lagi.
Makanya di sini bertambah yakinlah aku bahawa waktu itu aku tengah bercakap dengan company A.
Dalam hati, apa cerita dengan company B ek? Tak ada respon lepas aku bayar deposit.
Korang faham tak situasi aku kat sini?
Salah faham yang kritikal sampai aku tak boleh cam langsung masing-masing punya nombor.
Yang pelik tu, takkan company B tak rasa pelik dengan wassup2 aku tu?
Hakikatnya, gambar yang aku sent tu company A punya, email yang aku mention awal tadi pun company A punya tapi kenapa company B tu tak tegor aku?
Dan terus biarkan aku termalu sendiri.
Oh, malunya!!

Lepas draft dah siap, company B yang ku ingat company A tadi terus hantar draft.
Pergh... hijau dia buat aku terpesona dan terus aku confirmkan setuju.
Mereka pun print dengan jayanya dan estimate siap hari ini.
Aku wassup dan tanya dalam wassup lagi sekali sebab tempoh collect dah tiba sepatutnya.

Aku : "Assalam, card sy dah siap ke?"
Company B : "Wsalam, nanti saya check balik ya.

Dalam pada masa yang sama aku pun email pada company B tentang biz card tu.
Yang mana aku dah tanya pun dalam wassup.
Timing bertanya tu mengena pulak tu yang buat aku keliru.
Tak dan lima belas minit aku dapat wassup dari nombor maxis pulak.

Company B :"Salam mahirah, biz card dah siap, boleh datang amik ari ni."

Aku terpinga-pinga, laaa ni nombor sapa pulak kata biz card aku dah siap? Aku baru email kat company B tanya pasal draft tak bagi lagi. Takkan dah siap kot???
*padahal, yg duk wassup selalu dgn aku tu dengan company B la, tp aku masih fikir yg aku duk wassup tu dgn company A."

Aku dgn muka tak malu : "Aik dah siap? Tak tunjuk draft pun huhu..."
Company B : "Bukan hari tu dah confirm ke?"
Aku : "Eh, sorry2 sy dah confuse kejap, hari tu nombor siapa?"
Compay B : "Tu nombor sy lagi satu. Awak dah confirm kn ari tu?"
Dalam hati aku cakap, SAH! Memang sah aku dah salah orang ni wei! Selama ni aku ingat aku berwassup dengan company A, rupanya aku duk wassup dengan company B. Ya ampun! Malu sungguh la weh. Patutlah aku pelik bila dia cakap "Dah boleh amik ari ni." Sedangkan company A tu buat biz online dan dia patut kena pos la kat aku. Kenapa pulak aku nak pergi amik kat kedai dia yang jauh tu?
Aku : "Dah2.. ya betul dah confirm. Sorry2 salah faham."
Company B : " Card dah siap, boleh datang amik ari ni, ok tak pe. [icon smile]"

Pergh! Nasib baik ko aku sedo diri cepat-cepat.
Hampir-hampir je aku nak suruh dia postkan biz card aku tu, kome oi.
Kalau la aku wassup balik suh dia post ke rumah...
*Mesti company B tu cakap, ko kejadahnya mahirah duduk sejengkal je dengan kedai aku tapi nak suruh aku pos? Nak kena hempuk ke apa? hahaha!*
Sepanjang nak balik tu, jenuh aku fikir, malunya aku nak berdepan dengan company B untuk collect, muahaha.
Siap nak suruh kawan aku menyamar jadi aku lagi tau untuk collect biz card tu.
*Mahirah, tolong jangan buat macam ni lagi. Rasa nak pakai topeng macam encik mimpi je tadi tau. Malu! Malu! Malu!*

Jadi, inilah dia blogger card Karya Mahirah yang menjadi issue hari ni.
Ok tak? Ok tak? Oklah nikan?

Janji kalau korang dapat, boleh buat penanda buku.
Sejuk sikit mata korang tengok color hijau hehe..


Apa dah jadi dengan company A? Langsung senyap. Malas nak tanya dah.
Kalau dia concern dia akan wassup atau balas email aku balik.
Nampaknya mereka terlalu busy sampai tak sempat replay email dan wassup aku.

Persoalannya, apakah moral of the story dari cerita aku di atas?
Hahaha!
Korang sharelah kat komen entry aku ni ya.
Ok bye!

Doll Zulaikha Pun Ada Kawan Tau.

Assalamualaikum korang!!

Haha... mesti korang rindu kat akukan?
Ya ampun, busy tahap dewa aku minggu ni wei.
Busy tolong catering keluarga belah pakwan.
Seronok macam buat kenduri kahwin sendiri pulak haha!
Haaa part buat catering ni nanti aku cerita kemudian ya sebab panjang ceritanya.
Takut korang pulak yang tak mampu nak baca haha.

*Hai! Zulaikha suka pelok saya tau!*

Okeh, hari ni aku nak cerita pasal pinky doll Zulaikha ni.
Korang nak tau cerita tak?
Hari sabtu baru-baru ni sebelum balik banting, mak dan abah aku ada ajak ke Shah Alam.
Ni semua sebab Zulaikha sibuk nak ajak jenjalan.
Nak ajak pakwan memang tak sempatlah sebab dia kerja.
Busy memanjang orang tua tu.
Pagi aku keluar pergi kerja, dia baru balik rumah.
Petang aku balik rumah, malam dia masuk kerja semula.
Kalau dah macam gini gayanya bila kita orang anak beranak nak jumpa?

Kesian Zulaikha, nak harap aku sorang yang bawak dia jenjalan lagilah berzaman kot.
Aku kalau tak ada pakwan, memang malas nak keluar.
Nak dijadikan cerita, aku pun bawalah Zulaikha ikut mak abah aku ke Shah Alam.
Sekurang-kurangnya dia keluar berjalan jugakkan.
Dia punya excited nak pergi Shah Alam tu macam ada playgound yang indah je kat sana.
Padahal, mak abah aku cuma nak pergi ambil barang kat tadisma je.
Lepas tu kita orang baliklah.
Sempat lagi si Zulaikha ni pau atok dia anak patung satu.
Korang tau dia cakap apa?

"Mak tok! Kita nak beli anak patong ni! Nanti dia boleh kawan dgn anak patong kat rumah."

Aku mula-mula buat tak tau je kome tau.
Bukan apa, dah banyak kot aku beli, bukan dia main sangat pon.
Kalau dia nak peluk pun cuma satu je dia boleh peluk.
Yang lain dia abaikan.
Lepas tu dia pujuk aku pulak.

"Mama! Kita nak satu anak patong ni. Nanti kat rumah anak patong pink tu ada kawan."

Mak tok dia tak sampai hati, sudahnya belikan jugaklah satu untuk cucu dia.
Haaa... tadaaa... comel tak anak patong baru Zulaikha.
Comelkan? Sebab tu la si Zulaikha suka.
v
v
v


Haaaa lepas dah dapat hajat yang dia nak tu, mulalah nak cepat-cepat keluar dari kedai tadisma tu.
Ditarik-tarik tangan aku ajak keluar. Geram je ku tengok budak kecik ni kekadang.

Zulaikha : "Mama.. jomlah kita gi Shah Alam!"
Aku : "Zulaikha nak pergi Shah Alam mana lagi? Sinilah Shah Alam."
Zulaikha : "Sini bukan Shah Alam, sini kedailah!"
Aku : "Memanglah kedai tapi kedai ni kat Shah Alam."
Zulaikha : "Bukkkkaaaannn... ini kedaaaaiiii, bukan Shah Alam la mama."
Aku : "Ya rabbi budak ni, kita sekarang kat Shah Alam la syg oi." Macam mana lagi aku nak provekan kat budak kecik ni.

Aku gelakkan je dengar dia membebel sengsorang.
Dia kalau membebel mulut terkumat-kamit.
Macamlah aku tak dengar apa dia cakap.
Korang kalau tengok gelagat budak kecik tu, memang korang pun gelak sama lah.
Tak puas hati pulak dia bila aku cakap kita orang dah ada kat Shah Alam.


"Now, saya dah ada kawan baru"

Okehlah, itu je nak cerita.
Daaaa

TERKINI : Senarai Peserta GA Sept KM

Assalamualaikum korang!

Yeay! Akhirnya selesai sudah GA KM.Ok, berikut adalah senarai nama bloger yang very de oshem!
KM sekarang tengah tinjau satu-satu blog tau.
Jangan lupa sediakan apa-apa waktu KM menziarah.
Dapat secawan teh ke kopi pun jadilah.
Hehe.. seronok pulak aku baca korang punya blog.
*Tak jadi kerja aku cam ni haih.*



Oklah, KM tak nak cakap banyak.
KM cuma nak ucapkan good luck pada semua peserta.
Jangan lupa doa banyak-banyak.
Mana tau korang bertuah hihi.
Kepada para sponsor, sila alert tarikh pengumuman pada 29 Sept 2014 nanti ya.
Ok, beransur dulu, daa..




35.http://porthadiah.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
36.http://pasembokpenang.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
37.http://upsidesdown.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
38.http://izzeyda.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
39.http://thehayati.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
40.http://chea94.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

41.http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

42.http://umikasum.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
43.http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
44.http://blogashalya.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
45.http://ehtejakettew.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
46.http://zaujahnaza.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahira.html
47.http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/09/assalamualaikum-sila-tekan-banner.html
48.http://eirza.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
49.http://norazua10.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
50.http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html 

51.http://beloglistaimifiqa.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html

52.http://prettyiz.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
53.http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/09/giveway-september-by-karya-mahirah.html
54.http://natikah1997.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
55.http://sakuraungu92.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
56.http://imaneeda.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
57.http://dyanimani06.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
58.http://theieraziera.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
59.http://uniquebell.blogspot.com/2014/09/giveway-september-by-karya-mahirah.html
60.http://providenetwork.com/giveaway-september-karya-mahirah/

61.http://diarirara.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

62.http://satujanjikita.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
63.http://lfeerafeera.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
64.http://dlilasayangmama.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
65.http://www.kisahsidairy.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
66.http://www.mahligaivitamin.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
67.http://www.arzmoha.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
68. BATAL!
69.http://pizo-asdfghjkl.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
70.http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html 

71.http://farahadibahkmr.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

72.http://aunidenovella.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
73.http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
74.http://irsyahealthyhouse.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
75.http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
76.http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
77.http://jindrisska.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
78.http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
79.http://cikmadiah.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
80.http://adierhero.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

81.http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

82.http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
83.http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
84.http://nomilicouz.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
85.http://nr-sknh.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
86.http://www.cekgunorazimah.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
87.http://suamikutakmandipagi.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
88.http://norshafikahaf.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
89.http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
90.http://www.linieynor.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

91.http://studioous.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

92.http://editblogcomel.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
93.http://dilaella.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
94.http://ishy77.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
95.http://msvelentine.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
96.http://justforfund.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
97.http://miminadam.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
98.http://izzahohcliche.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
99.http://www.duniashida.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
100.http://anabiha.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html

101.http://gadiseptemberr.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

102.http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
103.http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
104.http://juliaadorable.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
105.http://aimanliyanasamat.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
106. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
107.http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahira.html
108.BATAL
109.http://liazakiahcerdik.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
110.http://luviza-98.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

111.http://ninakaryana.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

112.http://ceceritacintamichi.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
113.http://www.ziezah.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
114.http://www.syuhadasalleh.my/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
115.BATAL
116.http://www.mizisempoi.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
117.http://cxopportunities.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
118.http://www.linazlina.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
119.http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
120.http://nadiasyakila.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

121.http://macammacamcite.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
122.http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com/2014/09/assalamualaikum-sila-tekan-banner.html
123.http://lyranadya.blogspot.com/2014/09/assalamualaikum-sila-tekan-banner.html
124.http://supplementandyou.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
125.BATAL
126.http://annalieyana.blogspot.com/2014/09/ga-september-by-karya-mahirah.html
127.http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
128.http://sihatgojes.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
130.http://mass-naim.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

131.http://lifesofkajiwara.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
132.http://www.dianarashid.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
133.BATAL!
134.http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
135.http://lalazarryn.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
136.http://myredloves.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html
137.http://cowament.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

Happy Birthday Wan Norashikin!!!

Assalamualaikum korang!

Haha... semalam kita orang ada buat surprise birthday kek kat sorang kawan office tau.
Itu pun kejadian berlaku dah nak dekat balik.
Masing-masing sibuk dengan meetinglah, board paperlah, KSSlah and what so ever huh.
Nak dijadikan cerita, tetiba aku dapat wassup dari Sha,

"Kak, jom kita beli birthday kek untuk kak Shikin nak? Kita surprise dia. Kita collect ramai-ramai then kita bli 8 slice kek berlainan. Dapat kita rasa semua jenis kek. hehehe."

Waaaa... aku suka! Aku suka! Haha.. 
Terus aku setuju.
Tengah hari aku dengan sha berjalan-jalan ke kedai secret recepi.
Ingatkan just nak beli kek je, sekali terpengaruh makan tengah hari kat situ haha.



Nak tau macam mana kita orang buat kejutan tu?
Heheh.. bila fikir macam kelakar pun ada.
Kita orang letak kat atas meja, then kita orang ramai-ramai bersusun rapat-rapat sambil menyengih depan dia.
Soalan kak Shikin --> "Korang ni kenapa?" Dia pelik pandang kita orang atas bawah.

DAN kita orang pun...

"Happy birthday to you!!"
"Happy birthday to you!!"
"Happy birthday to kak shikiiiinnn!!"
"Happy birthday to you!!"
Yeay!!!! Tepok tangan!

Kita orang pun terus tunjuk kek haha...
Ayat standard dia macam ni, "Mak terharu nyah... terima kasih u ols.."
Buat gaya-gaya diva gitu hahaha



Kita orang pun selfie bersama-sama.
Ada yang macam gini, ada yang macam gitu.
Haha, happening tak kita orang semua?
Dan yang paling penting colofull!!!
Hehehe.. 


Masing-masing duk try monopod aku.
Mula-mula guna handphone sha.
Sesaje nak test gambo haha.
Lepas tu guna handphone kak Shikin.
Handphone dia gambo cantik sebab pakai i-phong huhu.
Tak secanggih handphone kita orang ni.



Seronok muka kita orang tau.
Ada tiga je anak dara yang lain semua mak dara tau.
Tapi walau mak dara pun, kita orang masih vogue gitu.
Haha.. perasan!


Aku suka gambar atas ni, muka nampak suci je masing-masing.
Terutama sekali yang tudung kuning tu hahaha!
*bluek.. sila muntah sekarang kalau tak tahan.*


Eh! Kenapa aku sorang je tunjuk langit? Huhu...


Muka dah kenyang semuanya.
Kalau korang perasan, setiap gambar semua berlainan orang yang masuk hihi.
Asal kita orang bergambar, ada je yang datang menyelit sekali.
Hahaha!


Ini namanya tak ada kerja.
Menyorok di sebalik botol air aku.
Macam muat-muat je kan memasing nak menyorok belakang botol air aku haha.

Yang pasti, beli kek 8 slice pun tak habis2.
Dah ajak unit lain makan sekali pun tak boleh habis jugak!
Sudahnya simpankan si Asma (owner insta henshinyourstyle) satu slice.
Kebetulan pulak dia tak sihat di hari kejadian.
Kurang satu korum.
Yang penting kita orang semua happy sambut birthday girl tu.
Aouch! 
*tu bunyi standard kak shikin hehehe*

Okehlah, tu je nak cerita
Bye!

GIVEAWAY September by Karya Mahirah

TAMAT!!!

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.
Sekali lagi KM berpeluang menganjurkan Giveaway dalam tahun 2014.
Haaa... GA kali ni nampak meriah sikit sebab disupport oleh sponsor-sponsor yang sporting.
(cer lambai cam diva sikit para sponsors semua (^^,))

Okeh, sambung balik.
KM straight to the point jelah ya.
Dengan ini, KM nak rasmikan Giveaway September by Karya Mahirah pada hari ini 
8 September 2014 sehingga 25 September 2014
Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu lebih tau. 
Jom pakat promote GA ni pada rakan blogger lain dan yang pasti ada hadiah menanti korang yang bertuah.

Syaratnya Mudah Je :
1. Buat satu entry bertajuk Giveaway September by Karya Mahirah

2.Copy coding html di bawah ini (Select all, Click Ctrl+C) dan paste ke entry anda




Cara-caranya
Kredit kepada Mia|Mialiana.com.


3. Follow Blog Sponsors :
Karya Mahirah Kak Jari Manis , Roziah , Siti Zawiah , 
Yun Sing Irrayyan Dr.Nurashikin , Amy J Rara Farhana , Mind Meld(Irene) Dik An's, Nurizan , Suhaida(Izzeyda) , Scha Nazri , Mommy Lina , Mimi Azirah

4. Follow Instagram Sponsors :

@misjarimanis , @syafiyahvitashoppe ,  @rayyankata , @henshinyourstyle ,  
@farame_ , @nor_farihan


5. Like Page Sponsors

6. Subscribe Youtube Sponsors:



7. Follow G+:






8. Jadikan Bloglist Anda :

9. Dah selesai semua then tinggalkan link Giveaway September by Karya Mahirah anda di ruangan komen entry ni.

Nak tau hadiah-hadiahnya?
c(^^,)c
Hadiah:
Monopod + Powerbank : Top Referral
Wang Tunai RM15 x 3 Pemenang
Minibook Paris x 1 Pemenang
Minibook England x 1 Pemenang
Wang Tunai RM10 x 5 Pemenang
Wang Tunai RM10 x 3 Pemenang
Wang Tunai RM10 x 2 Pemenang
MakeUp Pouch x 2 Pemenang
Top Up RM10 x 2 Pemenang
Blouse Navy Color x 1 Pemenang
Tribal Peplum x 1 Pemenang
Shawl x 1 Pemenang
Shawl x 1 Pemenang
Handmade keychain x 2 Pemenang
Keychain x 2 Pemenang
Kerongsang + Keychain x 1 Pemenang
Chewable Vita c 100mg x 2 Pemenang
Bookmark Kait & Beg Kait Mini x 5 Pemenang
Car Perfume x 1 Pemenang
Tudung Bawal Ruffle x 1 Pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee x 1 Pemenang
Top Up RM5 x 4 Pemenang
Free membership Shaklee x 2 Pemenang 
To Up RM5 x 2 Pemenang
Seramai 47 pemenang yang dicari untuk GA kali ni.

Cabutan bertuah akan dibuat menggunakan khidmat random.org
Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa.

Hah! Satu lagi mohon peserta letakkan link blog http://karyamahirah.blogspot.com/ di dalam BLOGLIST supaya u olls alert dengan info terkini mengenai GA by KM. Biasanya peserta selalu terlepas pandang dengan entry pengumuman pemenangkan?

*Di harap semua peserta dapat memenuhi syarat sepenuhnya ya.*
Jom! Apa tunggu lagi? Moh kita join sekarang!

Akhir sekali, terima kasih pada sesiapa yang sudi join GA ni!
~Daaaa~

TARIKH TAMAT ~ 25 September 2014

*HAPPY BLOGWALKING*

JOM TENGOK SENARAI PESERTA

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia