Penthouse Idamanku

Assalamualaikum

Dah baca tajuk dah? Bunyi tu macam kaya benar jekan? hihi. Macam mana saya boleh tetiba terfikir pasal penthouse yg indah tu? Ceritanya gini, pada satu hari sy ternampaklah cousin publishkan gambar rumah dia yang dah fully funiture. Semua build in cabinet. Duk rumah apartment mewah jugaklah. MasyaAllah... cantiknya sy tak tau nak cakap. Bilik tidur dia sebesar ruang tamu rumah saya kot. Huhu.. Nak dijadikan cerita, taulah apartment mewah ni 1 rumah boleh masuk 1 buah kereta je.

Ini CONTOH. 
Gila kot kalau beli rumah ni mau kena ada saving 50 juta baru dapat beli rumah ni. Hihi =)

Alkisah kakak ipar dia singgah rumah sbb ada buat makan2. Parking pun dia block je kereta cousin ni. Sekali nak balik tu tetiba nampaklah kemek yg sangat 'cantik' di bontot kereta ipar dia. Apa lagi kawan tu benganglah dan komplen leceh dtg rumah dia sbb susah nak parking. Bayangkan rumah dah berabis puluhan ribu make over build in cabinet tetiba dia kata nak jual. Bukanlah sebab nak jual pasal komplen by ipar dia tapi adalah sebab2 yg lain terpaksa dia jual dan nak beli rumah teres.

Meh le cuci mata lagi. CONTOH je ni.
Sy paling suka penthouse macam dalam movie ironman.



Okay, sy dah melalut ke penthouse ironman pulak dah hihi... back to cerita asal semual. Tak silap saya hanya setahun je cousin sy tu duduk di apartment tu dan terus berpindah rumah teres 2nd hand punya. Taulah rumah 2nd harga dah melambung. Asalnya rumah tu hanya RM40,000 je. 30 tahun berlalu dah jadi RM260,000. So kome bygkan berapa dia dapat jual apartment dia sampai dia dapat beli rumah teres berharga sekian di atas tu? Dan the balance dia buat make over sekali lagi untuk menjadikan rumahnya seperti penthouse sekali lagi. Sangat kaya ok! Usia muda dari ku 26 tahun dah pernah melencong ke paris di usia muda. Dia yg kaya famili dia biasa2 je.

Alangkah bestnya kalau sy dapat rumah penthouse sebiji.
Berangan je ler.. hihihi...

Agak2 korang cousin sy tu kerja apa? Hihihi... 

Double Parking di Rumah Apartment

Assalamualaikum,

I hate this situation. Apartment pun kena double parking. Even parking dah ada no pendaftaran tapi ada penyewa yg tak faham bahasa, tak tau undang2 tu main tibai je parking double tempat orang. Sy nak keluar parking pun payah sebab guna kereta Alza, panjang. Kalau Myvi tak pe gak, ekor pendek. Tak kisah kalau nak double parking tapi agak2lah pun kalau dah sehari suntuk ko parking tengah jalan depan parking org, mcm mana org nak masuk keluar parking. Akal ada ka tak? Kang ada yg kemik kereta, nangis tak berlagu!

Ni sy lepak rumah mak. Jap lagi balik rasa bercinta nak masuk parking disebabkan satu kereta ni. Kalau kena dengan lori sampah dah lama ko kena honk sekuat hati. Laluan tu pun sempit utk lori sampah nak lalu. Kena sodok baru tau! Dibulan puasa yang mulia ni saje buat orang hati panas dgn manusia2 macam ni. Cubalah jangan tambah dosa orang lain. Fikir sikit keselesaan masyarakat sekeliling. Jgn fikir untuk senangkan diri sendiri je.

Ni gambar contoh hasil carian pakcik google.

Saya Mimpi Pelakon Ni...

Assalamualaikum,

Dua hari lepas sy ada mimpi pelakon ni... Huhuhu...
Macam mana boleh timbul dalam mimpi pun tak tau le... 


Korang kenal pelakon ni? 
Dia kalo berlakon mesti skema gila n muka ala-ala kesian gitu.
Watak skema (seni) dia tu terbawak dlm mimpi
So scary
Huhu...

OK BYE!

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya!

Click Banner

SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) WAJIB COPY PASTE AYAT DIBAWAH INI LETAK DALAM ENTRY*pastikan semua link hidup*-----

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.

LIKE


KLIK IKLAN *TIME KASIH*
SINI  DAN SINI

SENARAI HADIAH
DRESS (SORANG)
KUIH RAYA ( 8 0RANG)
TSHIRT ( DUA ORANG)
MINYAK WANGI ( 3 ORANG)
BEDAK TANAKA ( DUA ORANG)
SHAWL ( 4 ORANG )
TUDUNG BAWAL ( 4 ORANG) 
BEG ( 3 ORANG) 
SKIRT STLISTA ( SORANG)
BB PLUS COLLAGEN DRINK (SORANG)
BB CREAM COZUMA (SORANG)
PANTILLINER HERB ( SORANG )
KEYCHAIN ( DUA ORANG )
DUIT RAYA ( 3 ORANG)
KAD RAYA ( 23 ORANG )

100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN (10 ORANG)
PEMENANG RANDOM DAPAT SATU HADIAH
PEMENANG TOP REFFRAL BOLEH PILIH 3 HADIAH

Hadiah yg sy nak:
1. Beg
2.Stlista Skirt

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia