Penthouse Idamanku

Assalamualaikum

Dah baca tajuk dah? Bunyi tu macam kaya benar jekan? hihi. Macam mana saya boleh tetiba terfikir pasal penthouse yg indah tu? Ceritanya gini, pada satu hari sy ternampaklah cousin publishkan gambar rumah dia yang dah fully funiture. Semua build in cabinet. Duk rumah apartment mewah jugaklah. MasyaAllah... cantiknya sy tak tau nak cakap. Bilik tidur dia sebesar ruang tamu rumah saya kot. Huhu.. Nak dijadikan cerita, taulah apartment mewah ni 1 rumah boleh masuk 1 buah kereta je.

Ini CONTOH. 
Gila kot kalau beli rumah ni mau kena ada saving 50 juta baru dapat beli rumah ni. Hihi =)

Alkisah kakak ipar dia singgah rumah sbb ada buat makan2. Parking pun dia block je kereta cousin ni. Sekali nak balik tu tetiba nampaklah kemek yg sangat 'cantik' di bontot kereta ipar dia. Apa lagi kawan tu benganglah dan komplen leceh dtg rumah dia sbb susah nak parking. Bayangkan rumah dah berabis puluhan ribu make over build in cabinet tetiba dia kata nak jual. Bukanlah sebab nak jual pasal komplen by ipar dia tapi adalah sebab2 yg lain terpaksa dia jual dan nak beli rumah teres.

Meh le cuci mata lagi. CONTOH je ni.
Sy paling suka penthouse macam dalam movie ironman.



Okay, sy dah melalut ke penthouse ironman pulak dah hihi... back to cerita asal semual. Tak silap saya hanya setahun je cousin sy tu duduk di apartment tu dan terus berpindah rumah teres 2nd hand punya. Taulah rumah 2nd harga dah melambung. Asalnya rumah tu hanya RM40,000 je. 30 tahun berlalu dah jadi RM260,000. So kome bygkan berapa dia dapat jual apartment dia sampai dia dapat beli rumah teres berharga sekian di atas tu? Dan the balance dia buat make over sekali lagi untuk menjadikan rumahnya seperti penthouse sekali lagi. Sangat kaya ok! Usia muda dari ku 26 tahun dah pernah melencong ke paris di usia muda. Dia yg kaya famili dia biasa2 je.

Alangkah bestnya kalau sy dapat rumah penthouse sebiji.
Berangan je ler.. hihihi...

Agak2 korang cousin sy tu kerja apa? Hihihi... 

4 comments

July 24, 2013 at 8:11 AM

Cantik giler kot..

July 24, 2013 at 8:28 AM

mmg cantik huhu... gigit jari je...

July 24, 2013 at 9:47 AM

nice.. :)

July 24, 2013 at 12:42 PM

memang nice...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia