Segmen 1st Mama

Assalamualaikum

Saya nak join segman 1st mama!! Siapa belum join, meh join skali ya.




Kalau sudi, tolong click boleh =)
http://bit.ly/1aFZZJF

Yuna bawa kekasih jumpa keluarga

Assalamualaikum, siapa dah tengok boyfriend Yuna? Hehehe...


PERSEMBAHAN Yuna & National Symphony Orchestra melabuhkan tirai Ahad lalu dengan penuh bergaya selepas beraksi selama tiga malam di Panggung Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Tampil buat pertama kali di panggung berprestij itu, Yuna berjaya mendapat sorakan dan tepukan gemuruh dari para peminat yang teruja dan terhibur sepanjang persembahan berlangsung.
Tidak keterlaluan dikatakan konsert penyanyi berusia 26 tahun itu boleh disifatkan sebagai persembahan bertaraf antarabangsa. Set pentas yang dihias ringkas umpama old Hollywood juga cukup menarik perhatian.

Penyanyi dan penulis lagu Terukir Di Bintang itu jauh lebih matang dari aspek penguasaan pentas berbanding dulu malah kelihatan sangat professional sepanjang konsert selama hampir dua jam tersebut.

Sehinggakan di penghujung persembahan, para peminat kelihatan tidak mahu bergerak dari tempat duduk seolah-oleh masih tidak puas menyaksikan persembahan Yuna. Ramai yang kelihatan berlegar-legar di  ruang legar Istana Budaya kerana tidak mahu melepaskan peluang berjumpa penyanyi kesayangan mereka itu.

Kaum keluarga Yuna termasuk ibu bapanya turut ‘turun padang’ untuk melayan para tetamu kenamaan yang datang untuk turut menyaksikan kehebatan penyanyi dan komposer yang kini menetap di Los Angeles, Amerika Syarikat.

Di kalangan khalayak ramai, penulis ternampak kelibat seorang jejaka ‘mat salleh’ yang kelihatan segak berpakaian sut hitam. Bila diamati rupa-rupanya tetamu istimewa itu ialah Julian Schratter, kekasih Yuna yang juga merupakan jurugambar peribadi penyanyi kesayangan ramai itu.

Julian bukan sahaja hadir untuk memberikan sokongan moral kepada buah hatinya itu malahan turut mempamerkan hasil kerja beliau merakam gambar-gambar Yuna yang menjadi sebahagian daripada bahan pameran di ruang legar Istana Budaya.  

Selepas percintaannya dengan personaliti TV dan bekas ahli kumpulan indie, OAG, Qi Razali terputus di pertengahan jalan, Yuna lebih selesa merahsiakan kisah peribadinya dari dihidu pihak media dan peminat. 

Namun begitu, beberapa bulan yang lalu nama Julian mula meniti dibibir peminat dan rakan-rakan media yang sering mengikuti perkembangan seni penyanyi tersebut.

Hubungan mereka mula dihidu oleh pihak media dan peminat apabila Yuna dilihat semakin berani memuat naik beberapa keping gambar mereka berdua di laman Instagram miliknya. 

Penyanyi itu juga dikatakan amat protective terhadap Julian lebih-lebih lagi apabila kekasihnya itu dikritik media tempatan apabila dia menyuarakan rasa tidak puas hatinya melalui Instagram selepas album EP terbaru Yuna berjudul Sixth Street mendapat ulasan kurang memberangsangkan dari salah sebuah akhbar berbahasa Inggeris tempatan.

Yuna pantas menjawab isu tersebut melalui emel yang dihantar dari Amerika Syarikat.

Apapun, pasangan dua sejoli itu kelihatan amat serasi bersama. Julian yang berasal dari New York sememangnya cukup peramah dan pandai mengambil hati. Apabila diaju pertanyaan perihal hubungan intimnya dengan Yuna, jejaka tinggi lampai itu hanya tertawa kecil.

Melihat persembahan Yuna yang cukup bersahaja dan amat mengujakan itu, Julian berkata dia berbangga dengan pencapaian buah hatinya itu. 

She has outdone herself yet again with her performance and I’m truly proud of her,” (Dia telah berjaya membuktikan kemampuan dirinya melalui persembahannya yang mantap dan saya begitu berbangga dengannya),” kata Julian yang turut diserbu oleh peminat yang ingin bergambar dengannya. 

Julian juga sempat bercerita detik manis dia dibawa penyanyi itu untuk bertemu dengan keluarganya di Kuala Lumpur.  

“Saya cukup seronok dan tidak menyangka Yuna mempunyai keluarga yang besar,” tambah Julian sambil tertawa kecil.

Ditanya soalan ‘bonus’ samada mereka berdua sudah mempunyai perancangan untuk mendirikan rumahtangga, jawab Julian, “Oh tidak. Masih terlalu awal untuk kami membicarakan perihal itu dan kami mempunyai karier masing-masing yang perlu diberi tumpuan penuh.”

Sumber : Yahoo Malaysia

Adik Pun Nak Jugak!!!

Assalamualaikum,

Comel tak? Hehehe... ni kek anak member office. Hari ni birthday anak sulung dia. Tapi disebabkan anak dia dua2 girls, so si adik pun sibuk nak jugak kek sama cam kakak. Terpaksalah si ayah beli satu lagi untuk si adik. Nak puaskan hati si kecik tapi tak tau nak tulis apa kat atas kek tu sebab bukannya birthday si adik pun. So si ayah dapat idea, cakap kat budak kedai kek tu tulis "adik pun nak jugak!!!" terkekek-kekek budak tu gelakkan. Tak pernah2 orang buat macam gitu. So apa hasilnya?

Inilah dia keknya. Cutekan? kan? kan?

Ini kek kakaknya

Ini adik punya kek

p/s: Syazrul aku pinjam gambar kek anak ko buat tatapan. Siapa berkenan boleh order cam gini ya. ngeee...

Pelancaran iPhone 5s & 5c, Seronok Dalam Sedih!




Jadi, Apple secara rasmi melancarkan dua telefon, iPhone 5s dan 5c secara rasmi dengan sistem operasi baru, ketahanan bateri dua kali lebih lama dan kuasa memproses grafik yang baru.
Malaysia akan memperolehnya pada Disember ini bersama 100 negara lain yang juga merupakan penghantaran kedua. Negara paling dekat yang memperolehnya terlebih dahulu adalah Singapura dan Australia.
Jom kita lihat secara ringkas ciri baru yang diperkenalkan Apple.
1. Ringan
2. Pengesan cap jari Touch ID (hanya untuk iPhone 5s). Letakkan jari anda di butang 'Home' yang terletak di bahagian tengah dan ia akan membuka telefon anda secara automatik! Cap jari anda juga membolehkan anda membeli produk dari iTunes dan App Store.
3. Cip A7 dan M7 (iPhone 5s saja). Secara rasmi, iPhone adalah telefon jenis 64 bit pertama di dunia yang memiliki CPU dan grafik 2 kali lebih pantas, Manakala M7 jelas menjadi pemproses tambahan bagi iPhone 5s untuk tugas yang lebih spesifik menjadikan iPhone 5s lebih efisien.
4. Kamera iSight. Model baru mempunyai sensor 15% lebih besar, ditambah apertur f/2.2 dengan ciri baru termasuk flash lebih baik, mod 'Burst' dan video slo-mo (hanya untuk iPhone 5s. Kamera dengan resolusi 8 megapiksel ini juga lebih mudah dan pantas merakam objek meskipun ia bergerak pantas.
5. LTE lebih pantas. Iphone 5s menyokong jalur LTE lebih banyak memastikan anda mendapat liputan LTE sebenar.
6. IOS7. Seperti dijangak iOS7 beroperasi lancar pada iPhone 5s yang ditambah 64 bit seperti dijelaskan di awal tadi. Ia bermakna, fungsi seperti pelbagai tugas/multitasking, AirDrop dan Control Center menjadi lebih bermakna kepada pemakai iPhone baru ini.
Jom kita lihat pula jangkaan orang ramai dan penganalisis yang tersasar dan tidak diumumkan.
1. Storan sehingga 128GB. Semuanya hampa apabila kapasiti terbesar masih di 64GB. Apple seakan tidak mahu memberatkan dua telefon dan ia mahukan pengguna memanfaatkan sepenuhnya iCloud.
2. NFC? Nampaknya tiada seperti yang digembar-gemburkan!
3. Rekaan baru? Nampaknya ia masih kekal seperti iPhone 5
Perbandingan antara iPhone 5s dan iPhone 5c

iPhone 5siPhone 5c
Harga$649 (16GB), $749 (32GB), $849 (64GB)$549 (16GB), $649 (32GB)
Warnaperak, kelabu, emasPutih, merah jambu, kuning, biru, hijau
Saiz123.8 x 58.6 x 7.6mm124.4 x 59.2 x 8.97mm
Berat112g132g
CipA7, M7A6
RangkaianGSM, UMTS, HSDPA, LTE, CDMA
Wi-Fi, bluetooth 4.0
GSM, UMTS, HSDPA, LTE, CDMA, Wi-Fi, bluetooth 4.0
Pengesan cap jariAdaTiada
Saiz4 inci 1136 x 640 piksel (326ppi) Retina4 inci 1136 x 640 piksel (326ppi) Retina
Kamera8 megapiksel dengan 1.5 ultrapiksel
apertur f/2.2
flash True Tone
mod Burst
8 megapiksel
apertur f/2.4
flash LED
Video slo-moAdaTiada
Penggunaan Internet8 jam (3G), 10 jam (LTE & WiFi)8 jam (3G), 10 jam (LTE & WiFi)

Sumber : Yahoo Malaysia

Reverse Parking, Siapa Betul, Siapa Salah? Minta Pencerahan!

Assalamualaikum,

Pagi ni ada sorang hamba Allah kat office ni buat saya rasa mengucap panjang! Saya nak reverse parking. Dia kat belakang saya Q pastu honk saya suh kedepan sikit bagi laluan pada dia dulu sebelum saya masuk reverse parking. Skang ni saya nak tanya? Dia belajar undang2 kat mana ek? Sekolah memandu mana yg ajar klu org tengah Q masuk parking, bagi org belakang jalan dulu? Tak boleh sabar ke apa? Macam ni punya manusia pun ada ka? Sy memang aim dia ni bawak kereta dalam kawasan office sangat macam pelesit. Mohon dia di beri petujuk. Jalan ni bukan jalan dia sorang, hak orang ramai. Kali ni saya maafkan dia. Tak mo pulak dia keluar kereta tadi tunjuk muka. Haish! Terima Kasih.



Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia