Gwiyomi... Gwiyomi... Demam Gwiyomi di Malaysia

Assalamualaikum,

Sy rasa mesti korang pernah tengok Gwiyomi video versi Malaysia ni. Mula-mula tengok memang sy pelik. Apa hal la tiba-tiba video ni tersebar. Tak ada angin, tak ada ribut, tau2 dah kecoh kat serata tempat sy pergi. Boleh pulak tu pergi giant, sy tgk ada saleman kiosk duk berulang kali tengok video adik kat bawah ni. Mungkin sbb cute sangat kot. Ulang kali tengok pun tak boring.. hehe..

Balik rumah, bila ku google2 rupanya baru tau yg video ni ala2 macam Gangnam style jugaklah. Sy ni tak de la ikut sgt pasal Gangnam bagai. Yg sy tau mmg nama Gangnam tu popular =) ngeee... 

Dah bersepah kat facebook ngan video sorang adik cute ni. So sy pun gi usha kat youtube untuk tengok video orang lain pulak. Mestilah ada org kat luar sana pun nak cuba gaya ala2 cute nikan hehe... Tp setelah dilihat dan diteliti, video adik ni jugak antara yang paling cute! Sekali tengok, dah mcm korean muslim pun ada. Sy difahamkan dia buat video ni untuk hubby dia. Apa pun, adik ni super duper cute no 1 di Malaysia. Good Job sis!


Siapa lagi nak cuba? Trylah... di bawah ni adalah lirik lagu Gwiyomi siapa yang tak hafal bolehlah tengok sini ye.

p/s : Kalau akulah buat Gwiyomi khas untuk encik somi ni, mesti dikatanya aku dah buang tebiat... hahaha... so kirim salamlah kan!

Okaylah bye!

SELAMAT BERAKSI! =)

Choko meopin han jogak sikyeonoko
Gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
Oppahago nahago kkok maju anjaseo
Seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideo hagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

Hana dul set nun gamgo naege dagawa
Du soneuro nae boreul manjimyeo ppoppoharyeoneun
Geu ipsul makgoseo

Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideohagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi

Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia