How To By Pass Google Email dan Pwd for Samsung Galaxy Note 2

Assalamualaikum,

Semalam anak ku main handphone. Dia try pattern sampai kena block. Then ingatkan bila dah kena block bolehlah masuk gmail dan pwd cam biasa. Rupanya, email ngan pwd pun anak ku dah try sampai berapa kali tak terkira dan terus kena block. Huhuhu.. nak nangis sy. Awatlah anak ku suka na ngan gadget? Huhuhu... Hari tu dahlah dia terpurchase google play punya game. Sekarang dia kasi block mama dia punya handphone hahaha. Bijak betul anak ku itu.

So, bila dah jadi begitu, sy dah agak panic tak tau nak buat apa. Malas nak gi kedai betulkan semua benda. Yg pasti memang kena format. So, apa yg saya buat? Gi google youtube, study mcm mana nak reset recovery semua. Then duk godek2 hp tu terus boleh masuk system dia. Hehehe...

Apa yang saya buat?

1. Off korang punya mobile
2. Tekan butang volume up dan power button continuously dan simultaneously
3. Lepas 4 sec korang akan nampak logo samsung
4. Lepas korang nampak logo samsung, lepaskan jari dari power button
5. Now korang press menu button
6. Lepas few seconds korang akan nampak android logo tengah baring
7. Lepaskan jari korang bila dah nampak android logo dari menu dan volume up button
8. Then korang pilih backup data
9. Lepas dah backup barulah korang pilih reset recovery

So, step2 di atas tu memang confirm takkan hilang data2 korang. Cuma yg akan hilang, apa yg korang dah install dari google play. Sim card contact number pun jgn risau, takkan hilang. Mesej yang lama2 tu memang confirm hilang punya. Ermm... apa lagi yg hilang ya? Rasanya tak ada apa kot. That's it!






Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia