Info : Kertas Tertampal Pada Belakang Kereta


Assalamualaikum korang!

Haaa... kali ni aku nak share ngan korang satu info ni.
Semalam aku ada share gambar orang letak handbag kat cermin belakang kereta kan?
Yang mana bahaya tau buat macam tu.
Mengundang jenayah pecah kereta.
*Konon-konon concernlah nikan?*

Nah sekarang info pasal kertas tertampal pada belakang kereta pulak.
Cuba korang baca info dari PDRM ni.
Aku dapat info ni pun dari wassup group.
Dan haruslah aku sharekan?
Aku percaya, mesti korang pun dah dapatkan info nikan?
Jadinya, silalah berhati-hati.
Dinasihatkan kalau ada kertas tertampal kat belakang kereta, janganlah pi rajin nak tanggalkannya.
Sila teruskan perjalanan seperti biasa.
Takut ada penjahat dah standby untuk curi kereta masa korang tanggalkan kertas tu.
So, take care tau korang.



Teman Zulaikha Buat Home Work


Assalamualaikum korang!

Erm... tengoklah anak dara aku ni.
Bila suruh buat homework kat bilik dia, tak mo.
Katanya bilik dia tak ada ekon.
Bilik mama ada ekon, best.
Padahal, aku ngan pak wan dah hias sikit punya lawa bilik tu nak tarik minat dia.
Alih-alih, bilik aku jugak dia sepahkan huhu.

Korang tengok tu, tekun tak dia buat homework?
Botol susu tak boleh tinggal, tetap gantung kat mulut haha.
Dia hisap je botol tu sepanjang disuruh siapkan homework.
Alhamdulillah, kali ni senang pulak pujuk dia siapkan homework.
Itu pun lepas aku cakap macam ni kat dia, 

"Tadi cikgu shima telepon. Dia cakap kalau Zulaikha tak siap homework, esok cikgu rotan".

Menggagau ko, dia cari buku, terus siapkan homework kat bilik aku.
Aku sebut nama cikgu shima je, dia dah takut haha.

Korang tengok eh, the power of teacher. Aku sebut sekali je dia dah takut. haha.

Cikgu shima tu memang garang pun.
Tapi garang dia garang bertempat, bukan garang tak tentu pasal.
Standby rotan ketuk2 dinding je dah kecut dah budak2 tu.
Sama jugak kat rumah, haha.
Aku ingat lagi bila Zulaikha pernah cakap kat aku.

"Mama ni suka jadi macam cikgu shima tau. Sikit-sikit ketuk hanger kat dinding. Tekejut kite tau!"
Miahahaha! (^^,)
Korang tau, dia punya merungut tu buat aku tak jadi nak marah.
Konon-konon nak seriouslah mula, sudahnya aku senyum tergelak.
Hai... sabo jelah anak aku tu.

Oklah, itu je nak cerita.
~Daa~

Giveaway Saya Nak Poskad Moscow!


Siapa nak poskad dari MOSCOW?
Haaa meh sini join segmen ni.

Tarikh Tamat : 24 Ogos 2014

Anda Di Tag!

Yes! Dah berjaya post!

GIVEAWAY MERDEKA : PENANG MARI BAQ ANG BY SITI YANG MENAIP


CT buat GA lagi wei!
Jomlah join.
Klik banner tau!

Tamat 24 Ogos 2014

Terima Hadiah GA dari Dr.Shikin dan Kad Raya Dari Kak JM

Assalamualaikum korang!


Ya ampun, aku terlupa sungguh nak story kat korang.
Aku dapat hadiah GA dari Dr.Shikin dan dapat Kad Raya dari kak JM minggu lepas.
Sungguh aku lupa sebab minggu lepas ada 3 barang kot termasuk kad raya ngan hadiah GA ni yang sampai.
Kadang aku order online pun aku sendiri terlupa.
Tau2 dah sampai, aku termenung sekejap pandang barang tu.
*Bila pulak aku beli barang ni?*

Ni tengah tunggu lagi 3 barang nak sampai.
Entah bila nak sampai pun tak taulah.
Haaa tulah akibatnya kalau seller pos lambat2kan?
So, nak jadi cerita serentak pulak sampainya dengan hadiah GA dan kad raya ni.
Memang confirmlah aku terlupa.

Okeh! Sambung balik!
Hadiah apa yang aku dapat dari Dr. Shikin ni agaknya?
Hehe... bukak punya bukak, aku dapat collegen.
Erm... belum minum lagi ni (^^,)
Aku nak minum ni kena suasana tenang dan sambil menikmati kelazatannya, kikiki!
*Poyo giler bunyinye! Bluek!*

So Shikin, terima kasih banyak-banyak di atas pemberian hadiah GA ni.
Ni namanya rezeki syawal, alhamdulilllah.



***

Okeh!
Yang kedua pulak aku terima kad raya dari kak JM .
Errrrmm... korang ni kenal ke tak kak JM?
Nama penuh dia kak Jari Manis.
Mustahillah korang tak kenalkan? 
Yang tak reti duduk diam, asyik travel merata dunia tu, dialah tu.
Haaaa... korang kalau nak tau info pasal travel satu dunia, pergilah rujuk blog dia.
InsyaAllah, dapat membantu bagi orang macam aku yang zero bab travel ni haha.

Okeh,
Masa aku bukak sampul kad ni, aku cuma fikir hanya kad raya je yang sampai.
Aku baca dengan senyuman nipis dan kik kik kik aku gelak.
*Jangan cakap aku mereng pulak eh haha!)
Memang tak ada apa yang kelakar pun tapi bila terbaca part ada sampul duit raya tu yang buat aku tersenyum meleret.
Hehehe... rupanya Zulaikha dapat duit raya dari kak JM lah.
Alhamdulillah... rezeki syawal Zulaikha.
Penuh tabung haji dia esok.
Buat kak JM, terima kasih daun keladi.
*Soalan, dah dapat kad raya dari KM ke belum? Huhu...*

 

Okeh, tu je nak cerita.
~Daaa~

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia