Info : Kertas Tertampal Pada Belakang Kereta


Assalamualaikum korang!

Haaa... kali ni aku nak share ngan korang satu info ni.
Semalam aku ada share gambar orang letak handbag kat cermin belakang kereta kan?
Yang mana bahaya tau buat macam tu.
Mengundang jenayah pecah kereta.
*Konon-konon concernlah nikan?*

Nah sekarang info pasal kertas tertampal pada belakang kereta pulak.
Cuba korang baca info dari PDRM ni.
Aku dapat info ni pun dari wassup group.
Dan haruslah aku sharekan?
Aku percaya, mesti korang pun dah dapatkan info nikan?
Jadinya, silalah berhati-hati.
Dinasihatkan kalau ada kertas tertampal kat belakang kereta, janganlah pi rajin nak tanggalkannya.
Sila teruskan perjalanan seperti biasa.
Takut ada penjahat dah standby untuk curi kereta masa korang tanggalkan kertas tu.
So, take care tau korang.



17 comments

August 19, 2014 at 7:04 PM

Sama-sama kita berwaspada dengan teknik licik penjenayah.

August 19, 2014 at 7:24 PM

polis sendiri yang bg notis ni . bahaya sangat !

August 19, 2014 at 7:31 PM

haih macam macam sekarang ni

August 19, 2014 at 8:17 PM

terima kasih sharing ni akak....kite anta dekat kawan2 perempuan kite, risau kite apa2 jadi dekat kawan2...kite xde kereta lagi...lesen pon nada...hehehe :D tq akak tau!

August 19, 2014 at 8:22 PM

Mcm2 taktik org nk mencuri skrg ni kan so kita perlu sentiasa berhati2

August 19, 2014 at 8:59 PM

bahaya sekarang ni..takut..

August 19, 2014 at 9:03 PM

bahaya nya.. bwaspada salu ni.. penjenayah skg kreatiff gilaa.. haihh

August 20, 2014 at 12:00 AM

Bahaya betul dunia nii. wuwuwuwuw

Kakk, scha ada tag akak. Jemput join. hehe.

http://www.schanazri.com/2014/08/7-things-about-scha-nazri-versatile.html

August 20, 2014 at 2:03 AM

Dlu kes baling telur kat cermin kete, skarag yg ni plk, mkin kreatif diorang ni

August 20, 2014 at 7:46 AM

Assalammualaikum.... KM,

terima kasih atas informasi nie... kekdang kita terlepas pandang dan manusia ambil kesempatan pulak atas 'concern' kita kan...

mselim3

August 20, 2014 at 8:14 AM

hmm.. macam-mcam sungguh lah kalau bab masuk nak buat jahat. tapi kalau bab nak mengharumkan negara, satu idea pun tak keluar.

August 20, 2014 at 11:40 AM

Macam2 taktik dorang skrg ni..papepun kita kenalah berhati2..

August 20, 2014 at 1:42 PM

salam. so sila la kita semua berhati hati..

August 20, 2014 at 2:38 PM

Mmg kena berhati2 je skrng ni... semoga kita semua sentiasa dilindungi... aamiin..

August 21, 2014 at 8:43 AM

macam-macam benda jadi sekarang ni..kena sentiasa berwaspada kat mana-mana..

August 21, 2014 at 10:58 PM

Tkut klau tiba2 terjadi kt diri sendiri.

September 1, 2014 at 10:36 PM

kena hati hati skang nih...tak boleh leka

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia