Kempunan Popia Horlicks

Assalamualaikum,

Semalam entah apa datang angin sy, nak dkt balik ternampak popia horliks atas meja member. Sekali bedallah dalam 3-4 biji. Mak aih, sedap tak terkata sampai tak ingat nak balik. Dah hujung2 waktu baru tau member ada bawak popia horliks tu.

Nak di jadikan cerita, masuk je dalam kereta terus ckp kat suami. "Abg jom kita buat popia horliks. Try and error." Main bedal je sebenarnya. Sebelum ni ada orang bagi resepi cara nak buat tapi memandangkan ni baru 1st time nak buat so sy tak adalah nak share ngan korang ya. Takut nanti salah resepi pulak hehe.

Apa lagi, balik rumah google resepi, sekali check bahan tak cukup. Tepung jagung ngan gula ising. So tak adalah rasa manisnya tapi RUPA dia jadik hehehe. Tak apalah, janji dapat makan sudahlah. Cuma rasanya tak samalah mcm yg member kat office punya. Nama pun try and error. Next time boleh cuba lagi. Byk lagi popia. Zulaikha pun suka.

So, apa jadi ngan popia horliks sy tu? Jeng! Jeng! Jeng!


10 comments

August 21, 2013 at 9:21 AM

ade yg buat popia horlick ni halus2 cm jari baby aje,ade yg buat besar2..awk nye besar..mcm puas je bile masok mulut hehe

August 21, 2013 at 9:59 AM

tak apa, practice makes perfect... lepas ni mesti expert... *_^

August 21, 2013 at 10:29 AM

popia horlick ade ye? biasa punya popia nestum je..uhuh..nanti mesti ada popia kopi, popi coklat..kan kan

August 21, 2013 at 10:37 AM

Sy suka besar2 puas mkn...

August 21, 2013 at 10:39 AM

Betul sy setuju... heeee

August 21, 2013 at 11:30 AM

popia horlicks ni campur nestum pun boleh... klu letak nestum je tak rasa ape... campur horlicks sedap..

nak try n error pulak capor coklat ape rasa... klu kopi tak logik le sbb pahit...

August 21, 2013 at 12:14 PM

haritu buat popia nestom. nak add horlick..tp horlck habis la.hehe

mmg sedap kan kak..

August 21, 2013 at 4:57 PM

hehe mmg sedap..

August 21, 2013 at 5:54 PM

ramai share psal popia ni =) nmpak sedap..kena try bru thu cmne

August 21, 2013 at 11:45 PM

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia