Jawapan Dari Nuffnang : Non Glitterati

Assalamualaikum korang!

Lepas cadangan korang suruh hantar tiket pada nuffnang, KM terus submit tiket tu.
Dan dengan pantas nuffnang memberi jawapan.
Cer baca, ni dia jawapan yang nuffnang bagi tu.
Baru KM perasan, rupanya KM ada register blog yang tak aktif.
So, automatik nuffnang tukar status KM sebagai non gelitterati.
Jadi KM kena delete blog tak aktif tu dari list nuffnag.
Kalau tak, akan effect membership status dan akan consider blog tak aktif tu spam.
Ayoyo! Nasib baik perasan kome oi.
Kalau tidak, tak pasal-pasal kena reject huhu.
Terima kasih banyak2 pada siapa yang bagi cadangan suh hantar tiket tadi.

29 comments

September 15, 2014 at 1:07 PM

nasib cepat bertindak kan...belajar dari kesalahan..

September 15, 2014 at 1:39 PM

Hi KM! Thanks for Sharing!! :-)

September 15, 2014 at 1:43 PM

salam. ooo itula puncanya ye..hihi

September 15, 2014 at 1:45 PM

alhamdulillah..

September 15, 2014 at 1:48 PM

singgah sini.. ^_^

September 15, 2014 at 2:53 PM

Ohh, patutlah die jadi non-glitterati balik yea...

September 15, 2014 at 3:49 PM

Owhh..bende simple pon efek dia besar gak ek..

September 15, 2014 at 4:10 PM

itu ke puncanya.. hehe thanks for sharing :)

September 15, 2014 at 4:56 PM

maknanya xley ada banyak blog la kiranya? kena ada satu blog je? aaaaaaaaaa... x faham T___T

September 15, 2014 at 5:08 PM

Oh baruu tahu! Thanks KM share :)

September 15, 2014 at 5:10 PM

@Amy J bukan tak boleh banyak blog, setiap blog yang register nuffnang kena aktif sekurangnya 1 pembaca sehari. kalau tak, dia jadi non glitter... mcm amy mungkin nuffnang belum approve apa2 kot.. tunggu dalam 2 3 hari

September 15, 2014 at 5:29 PM

saya pula tak ambil kisah sangat pasal ni
sebab setakat ni belum pernah merasa lagi hasilnya =)

p/s-saya tag blog ni untuk The Versatile Award

September 15, 2014 at 5:56 PM

kita ni kena rajin bertanya, kalau tak sesat jalan..kan KM kan, hurmm .

September 15, 2014 at 6:57 PM

KM, sha tag utk liebster award..hehe.. ^_^

LIEBSTER AWARD

September 15, 2014 at 7:31 PM

oh, macam tu.. okay2, saya tunggu. thanks kak KM for helping me. :D

September 15, 2014 at 7:32 PM

Alhamdulillah dah ketwmu jawapannye.

September 15, 2014 at 9:05 PM

Nice sharing kak KM. sy pon ade jugak register 2 blog n xbrp nk aktif lg satu. So kena aktifkn la kan nk elak non glitteri.

September 15, 2014 at 9:25 PM

Assalammualaikum... KM,

oooo blog yang tak aktif kena remove iklan nuffnang kalau tak kena 'remove' status gliterati ..

mselim3

September 16, 2014 at 6:22 AM

@Mohd Selim Zainal Bukan kena remove glitterati tapi status akan ditukar dari Glitterati jadi Non Glitterati... Jd kena delete blog yang tak aktif yg berigester dengan naffnang.

September 16, 2014 at 11:01 AM

betul tu KM. AktifKAN SATU LAGI BLOG

September 16, 2014 at 1:15 PM

kak KM, saya dah register nuffnang, tapi nape still tak ada jawapan.adakah mereka tidak sudi mengadap blog picisan saya..sedih tak ayat i olls...

September 16, 2014 at 3:24 PM

Kdg2 dia org lambat. Send tikets.

September 16, 2014 at 5:04 PM

nsib baik cpt cpt tny nuff sbb status bertukar

September 16, 2014 at 5:49 PM

nasib baik cepat bertindak kan kak KM.. settle sudaa.. :)

September 16, 2014 at 7:38 PM

Baguslah bertanya.. skrng dah tahu kan KM..

September 17, 2014 at 10:16 PM

Waaa Km ada berapa blog ni

September 18, 2014 at 11:19 AM

aha..itu ke masalahnya...si baik hantar ticket tu..

September 18, 2014 at 3:57 PM

Scha punya tiket dia tak balas2 lagi pun. Hmmm

September 18, 2014 at 5:13 PM

woooo.. memula dulu CT nak masukkan link blog lama jugak tapi nasib baik tak
masukkan.. susah payah nak sampai gliterati hihi

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia