7 THINGS ABOUT KARYA MAHIRAH -- VERSATILE BLOGGER AWARD



Assalamualaikum!

Korang nampak banner kat atas tu?
Aha! aku di tag oleh http://www.schanazri.com/
Cik adik ni dah bagi homework kat aku untuk ceritakan tentang diri aku sendiri.
Tengah gigih pikior pasal diri sendiri ni haha.
Sebahagiannya ada list kat bawah ni.
Korang bacalah ek.

Okay. Mari kita tengok apa syarat-syaratnya ya!
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

Jom strat cerita pasal KM.
Jangan muntah sudah ya, hahaha!

  1. Anak Sulung -- Aku tak ada abang dan tak ada kakak. Aku cuma ada adik sorang je. Adik perempuan yang masih bujang tinggal dengan mak abah.
  2. Tak Boleh Di Arah -- Aku tak suka di arah. Kalau aku nak buat, aku buat tapi jangan paksa aku buat sesuatu yang aku tak nak. 
  3. Over Protective -- Paling ketara sebab aku susah nak lepaskan anak aku main kat luar dengan kawan-kawan dia dengan keadaan persekitaran yang kurang selamat kebelakangan ni. Even adik aku nak pergi memana pun aku akan tanya dia keluar dengan siapa dan balik kul berapa. Padahal dah bosa panjang tu.
  4. Independent -- Aku seorang yang independent. Ternyata sebab semua benda aku buat sendiri kalau pak wan sibuk. Even kalau anak demam pun, aku yang drive sendiri ke klinik yang jauh tu sorang2 haha. Even dulu pak wan masuk hospital, pun aku jugak drive sendiri ke hospital sorang2. Bukan tak boleh harapkan mak abah tapi aku kesian kat dia orang dan tak mau susahkan. Selagi boleh selesaikan sendiri, aku buat sendiri semuanya.
  5. Suka menulis -- Aku suka menulis novel atau cerpen. Hobi menulis ni dapat sejak aku tingkatan 1 lagi. Masa tu aku tulis dalam kertas kajang. Tahun 1996. Bila abah dah beli PC putih besar gabak yang melintang tu, aku terus taip dalam EXCEL ya, bukan dalam WORD. Haha! Kalau ingat balik memang kelakolah. Gigih ko, aku betulkan spacing semua. Aku taip ni pun sorok-sorok sebab abah tak suka komputer dia di usik nanti rosak katanya. Aku save dalam disket 4 segi tu. Siapa zaman2 aku dulu memang merasalah komputer ni. Aku ingat lagi, waktu exam soalan suruh buat karangan. Aku pun tulislah cerpen pendek. Sekali result dapat A+++ ko. Cikgu panggil aku masuk bilik. Dia cakap dia terharu dan menangis baca cerpen aku. Haha! Aku pon pelik apa yang sedih pun tak taulah.  
  6. Peramah -- Kalau korang pandang aku dari jauh, memang korang akan cakap aku ni sombong. Tapi kalau korang sapa aku dari dekat, aku ni boleh dikatakan peramah jugaklah orangnya. Senang nak berkawan dengan orang.
  7. Cepat Tersentuh Hati -- Aku memang cepat tersentuh hati. Terutama sekali kalau baca novel yang sedih-sedih. Ingat lagi novel yang boleh buat aku menangis, tajuknya Jendela Hati, Aisya Sofea. Aduhai, masa baca tu aku baring kat katil, sedia tisu kat tangan sambil hadap dinding. Member bilik semua ingat aku menangis sebab gaduh dengan pak wan. Padahal tengah baca novel tu. hahaha!
Oklah itu je nak cerita. Banyak lagi sebenarnya. Karang kalau aku senaraikan semua, berair pulak mata korang nak membaca sampai habis.

Btw, terima kasih pada SchaNazri http://www.schanazri.com/ sebab tag kak KM! Aku suka blog SchaNazri ni sebab theme color dia soft. Buat Scha, rasanya akak ada puji blog scha sebelum nikan? heee...

Aku nak panjangkan lagi The Versatile Blogger Award ni kepada mereka yang selalu membaca blog aku ni. Thanks semua. Kali ni aku pulak nak baca pasal korang tau. Lepas dah update, bagitahu kat KM ya.

1. Syira Lokman -- http://syiralokman.blogspot.com/
3. White Lily -- http://naalisaa.blogspot.com/
4. Kak Nurhasniza -- http://www.mamaniza.com/
5. Dr. Shikin Zainal -- http://drshikinzainal.blogspot.com/
7. Siti Junaidah -- http://edaeri.blogspot.com/
13. Kak Jari Manis -- http://jarimanistravel.blogspot.com/

Pergh! Banyak tol nama nak kena tag. Hah, ni takde paksaan nak tulis entry ini.
Tapi kalau boleh tulislah ya. Aku nak baca jugak tentang korang.
Ok daaa

19 comments

August 22, 2014 at 12:11 PM

Scha pon tag irra. Tak sompat nak pikior..hohoo

August 22, 2014 at 12:21 PM

Perangai kita lebihh kurangg sama kakk. Hehe. Maybe sbab anak sulungg kot hehe

August 22, 2014 at 12:41 PM

Eh, tersenarai jugak ye.nanti bila online pakai pc I olls join ye.ni pakai hp leceh nak taip entry

August 22, 2014 at 12:43 PM

hehe..macam2 perangai kan

August 22, 2014 at 1:20 PM

yehhh! nadya kene tag jugak.. tp xjawap lgg... pening gak nk pikir kan ayatnya..hahaha :)

August 22, 2014 at 1:36 PM

singgah sini baca entry pasal kak KM.. :)

August 22, 2014 at 2:19 PM

No.2 dan 4 tuh mmg ciri2 tetap anak sulung.. hehe.. selamat bersegmen kak. ^^

August 22, 2014 at 2:23 PM

haiyarrrkkk.. macam kenal je link blog tu.. hahaha. okay okayyy! set..!

August 22, 2014 at 4:23 PM

ya Allah same kite akak...kite pon nangis bace novel tuh...

August 22, 2014 at 4:24 PM

salam. oohhh..akak KM ni mudah tersentuh rupanya hiihihi...

ehh?? kejap...alamak alamak..kenapa ada tersenarai dalam tag pulak tu hoho

insyAllah nanti sy update pasal ni sy info akak ya :))

August 22, 2014 at 5:30 PM

Jenuh ler nak mengarang ...=))

August 22, 2014 at 8:34 PM

ada yang saya sama dengan akak. saya anak sulung, overprotective, peramah even nampak sombong mula2 and suka menulis. hehehehe.

August 22, 2014 at 9:00 PM

Siapa anak sulung mungkin sama dengan perangai KM sikit2... :)

August 22, 2014 at 9:40 PM

Anak sulung ni biasanya cekal hatinya hehee.. All the best KM.. :)

August 24, 2014 at 7:08 PM

yeaaay yeaaay akhirnya ada jugak orang tag CT hahahaha.. nampak sngt dok tertungggu orang tag.. ni kalo tak godek godek entry akak KM ni gamaknya CT tak tahu CT kena tag.. wakakaka. tahnk you akak KM..

August 25, 2014 at 6:18 PM

ohhh kak KM dua bradik je laa yee ..

August 25, 2014 at 8:33 PM

hahaha.. akak macam syaz jugak.. tak suka d arahh... hihihi

August 27, 2014 at 6:33 AM

Kita sama no.3,4,6 :)

September 2, 2014 at 1:32 PM

hahh hamek kne tag lg

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia