CPUV : Fashion Pitch/Writers Unleashed


Alhamdulillah... 
Kelmarin baru je dapat CPUV : Waku Doki dan semalam tengah malam dapat lagi satu CPUV : Fashion Pitch/Writers

Apa Fashion Putch/Writers ni?
Aku pun tertanya-tanya juga sebab nak buat entry.
So aku pun google dan dapatlah info sikit pasal Writers Unleashed ni.

Writers Unleashed ni sebenarnya satu pertandingan The Quest for Best Manuscript bertujuan untuk memberi galakan kepada penulis-penulis Malaysia menghasilkan menuscript yang kreatif.

 Objektif pertandingan ni untuk mempromosikan industri kesasteraan tempatan dan menggalakkan lebih ramai penulis menghasilkan penulisan yang kreatif. So, pada penulis yang berjaya menghasilkan menuscript terbaik, mereka akan diberi ganjaran yang lumayan.


Tarikh tutup pertandingan ini adalah pada 5 Ogos 2014.
Keputusan pertandingan ini akan diumumkan dalam bulan Oktober 2014.
Kalau korang yang ada jiwa sastera macam aku ni nak join, bolehlah mula menulis sekarang.
Hahaha... tak taulah aku sempat buat ke tidak.
Tak apa, yang penting usaha.

Okay, apa hadiah-hadiah yang ditawarkan oleh penganjur?

Hadiah Utama
Menerima RM2000 berserta sijil kepada 5 menuskrip terbaik.

Hadiah Saguhati
5 hadiah saguhati bernilai RM500 berserta sijil  

Untuk menyertai pertandingan ni, korang perlulah isi :
1. Borang rasmi yang lengkap diisi (Boleh dimuat turun dilaman web My Creative)
2. Softcopy menuskip yang lengkap dalam bentuk PDF dan Word
3. Softcopy gambar penulis terkini (saiz 1MB)
4. Biografi pendek penulis tidak lebih 200 patah perkataan.
5. Ringkasan manuskrip tidak lebih 200 patah perkataan.
6. Salinan MyKad penulis.

Semua details hendaklah dihantar melalui email writersunleashed@mycreative.com.my. Sebarang pertanyaan boleh email kat enquiry@mycreative.com.my. Kalau korang nak tau lebih lanjut, korang boleh tinjau dan baca kat sini http://mycreative.com.my


Thanks Nuffnang!

15 comments

July 16, 2014 at 2:36 AM

tahniah. Semoga dimurahkan rezeki

July 16, 2014 at 2:45 AM

terima kasih... amin...

July 16, 2014 at 2:45 AM

Alhamdulillah tahniah akak :)

July 16, 2014 at 2:59 AM

terima kasih... =)

July 16, 2014 at 8:35 AM

Wahh banyak cpuv akak... murah rezeki... :D tahniah

July 16, 2014 at 8:44 AM

Alhamdulillah...

July 16, 2014 at 12:41 PM

seronoknyaaaaa....KM, bak mai satu weiii

July 16, 2014 at 12:46 PM

alhamdulillah rezeki :D

July 16, 2014 at 1:09 PM

nah ambik satu hehe...

July 16, 2014 at 1:09 PM

itulah.. syukur rezeki bulan ramadhan...

July 16, 2014 at 1:49 PM

tahniah kak! alhamdulilah :)
aah la same ~_^

July 16, 2014 at 2:34 PM

alhamdulillahkan... =)

July 16, 2014 at 9:42 PM

whoahhh rezeki lagi! taniah kak ^___^

July 16, 2014 at 10:55 PM

alhamdulillah.. terima kasih..

July 17, 2014 at 11:50 AM

tahniah dan semoga berjaya

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia