Applikasi iOS dan Android : Snapeee

Tengah dok published komen, tiba-tiba aku dapat komen dari Dr. Shikin yang bertanyakan app apa yang aku gunakan untuk edit gambar Zulaikha jadi berceloreng macam tu, hihi?
Apps ni taklah popular di kalangan Malaysia sebab apps ni hanya popular di Jepun je.
Cuma kalau ada pun tau pasal apps ni mungkin segelintir je yang tau.
Salah sorangnya akulah.


Okay jawapannya aku guna SNAPEEE apps.


Apa benda Snapeee ni?
Okay, snapeee ni aplikasi dia lebih kurang macam instagram jugaklah.
Cuma snapeee ni menyediakan pelbagai dekorasi kelakar untuk edit gambar.
Apps untuk iOS dan android ni sediakan dekorasi kelakar macam stamps, brush, frame, text box, dan juga macam-macam lagi font tulisan yang boleh digunakan waktu edit gambar nanti.

Gambar yang diedit tu nanti tak semestinya bersaiz 1:1, tapi boleh juga kita tukarkan saiz ukuran 3:4 dan 4:3 ikut kesesuaian gambar yang kita suka.
Yang menariknya apps ni boleh dishare dengan laman sosial lain seperti Twitter dan facebook. Ia jugak dpt disimpan dalam photo album untuk upload dalam ke instagram atau jadikan ia sebagai wallpaper.
Begitulah ceritanya.

So, kalau tanya saya best ke tidak apps ni, jawapan saya memang best pun guna apps ni, sebab boleh edit gambar berceloreng macam gambar2 bawah ni.



credit to 
pinjam gambar dia sebagai contoh.



Siapa yang suka edit gambar tu bolehlah cari kat playstore nama snapeee.
Jom pakat kita install ramai2.
Then kita upload kat blog dgn mcm2 rupa berceloreng yang comel macam ni hehe.
Enjoy!

12 comments

July 16, 2014 at 2:41 PM

orang jepun sukalah mende mende cute ni kikikih..

July 16, 2014 at 2:45 PM

hahaha.. sy bukan org jepun tp sy pun suka jugak. XP

July 16, 2014 at 4:26 PM

banyak dah apps zaman sekarang ni... >.< sampai xtau nak plih mana satu.

July 16, 2014 at 4:53 PM

itulah pasal ni pun sbb nmpk dia promot so tu yg gatal install haha.. best pulak...

July 16, 2014 at 6:53 PM

Owh..thanx a lot,sis sebab sudi share.
So fast dah dapat jawapan.
Slalu guna PicsArt. Tu je yang tau..

July 16, 2014 at 7:06 PM

no problem... sharing is caring...kan?

July 16, 2014 at 8:32 PM

Comel apps dorang ni. Hehe

July 16, 2014 at 8:53 PM

Mmg comel pun hehe...

July 16, 2014 at 9:39 PM

kite pengguna tegar photo grid.. hehe

July 16, 2014 at 10:25 PM

haah, cute lah apps ni...nak try lah...tengkiu2!

July 16, 2014 at 10:51 PM

photo grid boleh guna ke iOS dan android sekali ke?

July 16, 2014 at 10:51 PM

sila2... mmg best...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia