Kelakarnya Jiran Aku

Assalamualaikum,

KM sebenarnya tengah survey nak hantar baby ke mana lepas habis pantang nanti. Walaupun masih lama lagi tapi kena book awal2 takut nanti penuh. Kalau boleh KM nak hantar ke rumah baby sitter instead of hantar taska. Kesian baby, baru dua tiga bulan.

Nak jadi cerita, KM pun SMS la jiran KM yang kat depan rumah ni. Hari-hari terserempak dengan dia bila balik kerja ke, nak pergi jalan ke atau ke mana2 sajalah memang selalu jumpa. Yalah dah jiran sebelah, memanglah selalu jumpakan. Lagi pula anak-anak dia selalu main kat luar ni dan dia laki bini rajin bersihkan kucing. Conversationnya berbunyi begini.



Kebetulan KM dapat tau, jiran tangga sebelah ni jaga budak. Jadinya, KM nak mintak tolong dia tanyakan sebab KM tak berapa kenal sangat sebab dia jarang keluar rumah.

Lepas tu SMS punya SMS, jiran KM ni rupanya tak pernah tau yang KM ni tengah sarat preggy. Kat sini KM agak pelik sebab jiran KM ni jenis mesra alam dengan semua orang. Apa saja berita mesti dia tahu dulu dan suka ambil tahu. Boleh pulak berita akak preggy ni dia terlepas pandang. Jiran sebelah rumah pulak tu kikiki...


Sampai lagi dua bulan nak beranak pun dia tak tau huhuhu... kecik sangat ke perut aku ini? Jadi SMS terputus di situ sebab mungkin kerana dia termalu sendiri atau dia memang malu dan terfikir macam mana jiran sebelah mengandung dia boleh tak tau padahal... huhu..

Ok, itu saje ceritanya... daaaa...



10 comments

March 25, 2015 at 10:43 PM

Tula kak km kecik kott.. tu yg otg xperasan tu kott...
hee tp xlame dah tuu

March 26, 2015 at 10:19 AM

@hidayu ayumie akak seorang yg besar, akak rasa preggy kali ni mmg perut tak berapa nampak sangat tp bila akak belek depan cermin, perut dah maju ke depan dgn jayanya hahaha..

March 28, 2015 at 12:05 AM

Kih2... dia busy sangat sampai tak perasan .:P

March 31, 2015 at 10:52 AM

boleh plak dia tak perasan ye
terlepas pandang gamakn nyer
ni dah bersalin ke blum ni
lama tak singgah sini rasanya =)

April 6, 2015 at 10:14 PM

Hahaha.. ini lawak.. dia malu la kot.. cuba crack the jokes sikit spy dapat break the ice sikit.. hehe..

April 7, 2015 at 3:24 PM

senang la klu dapat jiran yang tolong jaga.....

April 10, 2015 at 9:55 AM

Salam mesra..

Jemput join Segmen Bloglist Mei-Jun CN yer : http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-bloglist-mei-jun-2015-by-cn.html

April 17, 2015 at 6:19 PM

akak KM !!!! lamanyaaaa CT tak datang singgah sini.. hari tu blog CT tunggang langgang.. habis semua entry jadi draft.. kengkawan hilang.. jadi CT kena follow balik blog2 kawan2.. nampak tu CT baru follow ahahaha..

ni nak mai jenguk ni.. hello hello =D

May 10, 2015 at 11:06 PM

ini memang lawak. nampak sangat dia jiran yang bagus tu KM

May 11, 2015 at 8:58 AM

Hihi.. Jiran bz smpai x terperasan sis prgnt kut..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia