Jom Join 30 Days Blogs Challenge

Assalamualaikum korang.

KM tertanya-tanya kenapa ramai blogger yang join cabaran 30 hari ni.
Ingatkan cabaran untuk kurus badan ke apa tau.
First KM nampak kat blog Naddy.
Baik punya komen kat entry dia.
Ingatkan sesaje je publish entry macam ni.
Tak puas hati ni, nampak pulak kat blog mamaniza, pun join jugak cabaran 30 hari.
Baru KM nak tanya pada naddy tadi, dah mamaniza explain kat blognya.

Cabaran yang agak menarik untuk dicuba.
Masih awal lagikan? kan? kan? Ada expired tak? 
Hopefully tak adalah. Biar berterusan.
Jom kita tengok apakah cabaran-cabarannya?

30 days blogs challenge

1. 1 Gambar terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda
2. 5 cara memenangi hati anda
3. Sesuatu yang menguatkan anda
4. Buku kegemaran anda
5. 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas kekasih
6. Apa yang anda makan hari ni
7. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
8. 5 lagu cinta kegemaran anda
9. 5 lelaki yang menarik perhatian anda
10. Apa di dalam handbag anda
11. Kenangan lucu zaman kanak-kanak
12. 5 wishlist anda
13. 5 blog kegemaran
14. Cerita kasut saya
15. Surat kepada seseorang, siapa sahaja
16. Siapa, bagamana anda 10 tahun lagi
17. 5 Perkara yang anda rindukan apa sahaja
18. Siri TV kegemaran anda
19. 1 Resepi kegemaran anda
20. Quote kegemaran anda
21. Tempat yang anda ingin pergi dan tak pernah pergi
22. Destinasi percutian impian
23. Pekerjaan yang anda ingin selain kerja anda sekarang
24. Rumah Imian Anda
25. Berita terkini hari ini yang anda baca
26. Gajet kepunyaan anda
27. Mood anda hari ini
28. 5 Perkara bermula dengan "andainya"
29. Bunga kegemaran dan ertinya untuk anda
30. Perkara menarik yang anda berbangga tahun ini
31. Apa yang anda dapat dengan berblog?

Fuuuhhh! Sangat tough okeh task ni tapi seronok!
Boleh ke KM habiskan semua ni? In shaa Allah boleh.
Rasanya tak syoklah buat sorang-sorang kot.


Apa kata korang join sekali jom.
Lepas tu jangan lupa post kelab blogger ben ashaari di facebook. Letak hash tag #kelabbloggerbenashaari #cabaran30hari.

Ok bye.

17 comments

September 3, 2014 at 3:26 PM

tak taw la kelab ben ashari xdak pun huhuuu

September 3, 2014 at 3:30 PM

menarik cabaran ni kan..seronok tengok kawan2 buat entri mengenai cabaran 30 hari ni..sya x tau dapat buat atau tidak..huhu

September 3, 2014 at 3:36 PM

jom le join sesama... meriah sikit... hihi

September 3, 2014 at 3:37 PM

menarik ni KM.. I tunggu entry u olls tau..

September 3, 2014 at 3:54 PM

jom2..anis dh siap schedule dh sampai cabaran 3..hihi.. nanti komen2 ye.. :) hihi...

September 3, 2014 at 4:32 PM

semoga berjaya kak KM.. :)

September 3, 2014 at 4:33 PM

Nak join tapi dah masuk hari-3 kan.. hee

September 3, 2014 at 4:42 PM

yg 30hari ni lg menarik . kene tunggu habeskan 10hari ni :)

September 3, 2014 at 4:50 PM

ubai ak join jugak.. boleh lagi ke ?? :'(

September 3, 2014 at 5:24 PM

sya xdapat join :)

September 3, 2014 at 6:40 PM

hahaha.. kan kak.. syaz pon tgk ramai rakan blogger yg buat entry pasal nihh.. ade yg buat 10 days challenge.. wow.. macam menarik jaa kann kak :D

September 3, 2014 at 10:22 PM

Blog anda di anugerahkan the versatile blogger award...

http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

September 5, 2014 at 12:13 PM

hahahaha inilah inilah. rasa nak join tapi tak ade kekuatan hahaha. lepas tu rini dah hari kelima dah.

September 8, 2014 at 10:50 PM

Yang 10days pun saya malas.

September 10, 2014 at 6:02 PM

x terjoin pun

September 11, 2014 at 9:20 AM

saya bukan dari kelab blog ben ashaari. tapi saya pun ada wat challenges tu. hehehehe.. good luck kak wat XP

September 12, 2014 at 4:27 PM

semoga berjaya dengan cabaran 30 hari ini ya. gudluck KM

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia