Cabaran 30 Hari Entry : Day 2 : 5 Cara Memenangi Hati KM

Assalamualaikum korang!

Okeh, cabaran pertama dah pun KM lalui dan kini masuklah cabaran kedua pulak.
Siapa yang belum baca cabaran pertama, boleh click sini --> CABARAN 1
Jom sambung cerita untuk cabaran ke dua pulak.

5 Cara Memenangi Hati KM


1. Sentiasa ada bila waktu KM memerlukan. Contoh kalau KM tengah susah hati ke, tengah happy ke, tak kiralah apa saja, KM perlukan kawan untuk berkongsi cerita.



2. Jangan timbulkan kata-kata yang kurang senang bila bercakap. Contohnya jangan nak sindir-sindir, jangan nak kutuk-kutuk tahap melampau. Setakat bergurau tu KM boleh terima lagi tapi jangan sindir dan mengutuk. Memang KM ignore dia macam tak pernah wujud dalam hidup haha!



3. Belanja ke pesta buku. Haaa... ni pun salah satu terapi hati KM. Boleh sejuk hati KM ni bila pandang buku-buku. Macam pakwan, memang dia tau hobi KM. So, dia biarkan je KM survey buku berapa lama yang KM suka. Anak dia pegang kejap. Bila nak membayo, haaa hambik ko sebakul KM bawak. hahaha!





4. Bawak jenjalan tepi pantai. KM suka lepak tepi pantai. Bagi KM pantai adalah tempat paling best untuk bertenang. Sebab tu pakwan suka ajak balik Penyabung Johor. Sebab dia tau, KM suka pantai hihihi!



5. Berfikiran positif dan rasional. Contohnya bila KM ada masalah, KM suka bila seseorang tu cuba berfikiran positif dan rasional dalam menyelesaikan masalah. Bukan kondem atau menambah masalah KM yang sedia ada. Orang pattern tak menyelesaikan masalah ni memang KM tak cari dah lepas tu. Hihi!

Okeh, itu je sharing untuk day 2.
Lepas ni tunggu cabaran day 3 pulak ya.
Maraton baca lagi.
K bye!


#kelabbloggerbenashaari
#cabaran30hari
#harike2

HARI 1 : Gambar Terbaru KM & 5 Fakta Tentang KM

16 comments

September 4, 2014 at 12:12 PM

Okay KM ni suka bersantai di tepian pantai, boleh la kita geng gather together dgn famili pcl..haha amacam?

September 4, 2014 at 12:27 PM

Oh,..KM suk gi pesta buku dan pantai,... :)
Saya pun xsuka org bagi remarks sindir2 & kutuk2

September 4, 2014 at 12:46 PM

Woo... belanja ke pesta buku... hehehe... task hari ke 4 mesti suke sbb topik buku kegemaran... hehehe...
selamat bersegmen dari #KelabBloggerBenAshaari ... Haaa... Seeloknya topik entry tu ikut jadual baru sama dgn yg lain... baru lagi fun... hehehe... refer http://marqiscareno.blogspot.com/2014/09/apa-tu-cabaran-30-hari.html

September 4, 2014 at 12:59 PM

en cereno, tunggu jam 5pm nanti entry day 3 akan muncul... dn mlm karang entry day 4 pulak muncul.. so jadi sejajar dengan u alls semua... :)

September 4, 2014 at 1:01 PM

waaa... suka! Boleh2, tak de hal PCL.. :)

September 4, 2014 at 1:02 PM

kan? tak bagus utk emosi kita.. huhu..

September 4, 2014 at 2:15 PM

kak KM kite banyak yg same.. huhuhuhu... klau jumpe mesti geng giler2 nie.. syok nie..huhu...

September 4, 2014 at 2:22 PM

as salam. sy sentiasa ada untuk akak KM hehhehe :P

September 4, 2014 at 2:56 PM

suka pantai jugak.. :)

September 4, 2014 at 9:20 PM

Nak join jugak. Suka pantai!

September 5, 2014 at 12:11 PM

macam mak leee suka p tepi pantai. CT suka tepi pantai tapi kalo nak berendam nak mandi prefer air terjun hihi. kalo tepi pantai ni huhuhu renyah :P

September 5, 2014 at 2:39 PM

joooommmm...

September 5, 2014 at 2:40 PM

itulah kan... kira sekepala la ni... :)

September 8, 2014 at 10:53 PM

Haaa banyak tu sampai sebakul.

September 10, 2014 at 6:06 PM

hahaha...buku tuh samalah...minat kita sama

September 11, 2014 at 9:32 AM

saya pun kalau dah mengadap buku, memang x sedar dah orang sekeliling... ahaha. boleh berjam kat situ.

oh, akak suka pantai ye. saya lg suka sungai. sebab saya x reti berenang. sobs..

lepas ni, kalau akak sedih, saya bagi buku untuk dibaca XP kalau motivasi, saya suka aiman azlan. hee

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia