Cabaran 30 Hari Entry : Day 11 : Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak

Assalamualikum korang!

Ahah! KM terlewat sikit bercerita pasal kenangan lucu zaman kanak2.
Okeh, sebenarnya KM pun ingat-ingat lupa tapi bila baca tajuk ni automatik teringat balik kisah-kisah zaman kanak-kanak dulu.
Korang tau tak, dulukan KM pernah kena dajal dengan 2 orang kawan lelaki dengan color water.
KM ingat lagi nama budak tu sampai sekarang Mr. F dan Mr.N.
Maunya tak ingat? Kalau dah orang pedajal kita sekali, memang seumur hidup kita akan ingat haha.
Tapi kenakalan mereka ni buat KM tersenyum sorang-sorang.
Masa tu budak-budak kan, kenakalan masing-masing memang tahap maxima lah.

Okeh, gini ceritanya.
Kejadian ni jadi masa KM darjah 4 lagi.
Satu hari tu selepas waktu rehat tamat, KM kembali ke kelas seperti biasa.
KM nak tanyalah yang perempuan, korang kalau duduk mesti angkat baju supaya tak nak baju korang kotor bila duduk di sesuatu tempat, betul tak?
*Siapa yang buat style macam tu kita gang!*
Okeh masalahnya di sini, waktu diusia sekolah rendah, manalah kita terfikir yang kerusi belajar kita tu kotor ke, bersih ke kan?
Yang kita tau masa tu, dah bunyi loceng, masuk kelas, bukak kerusi dan terus duduk.
*haha! KM tak taulah korang faham ke tidak apa yg KM cerita ni.*

Nak dijadikan cerita, dua orang budak nakal ni telah mendajalkan KM dengan meletak color water warna merah kat atas kerusi KM.
Haaaaaaaaa, cer korang bayangkan apa yang orang akan fikir bila nampak kesan color water merah tu di baju sekolah putih KM?
Tak memasal kawan KM tanya, "Eh mahirah, awak datang bulan ke?"
KM terpinga-pinga.
Masa tu darjah 4 kot, apa jadahnya datang bulan?
Sekali KM pusing dan tengok belakang baju penuh dengan color water merah hati.
Ya ampun!!! Rasa nak tampa-tampa tak budak dua orang tu dengan selipa? haha.
Nasib baik kawan KM tegur tau.
Kalau tak, malu je sampai balik sekolah orang pandang KM semacam.

Budak dua orang tu dah senyum nakal kat KM.
Bila KM tanya, masing-masing tak mengaku tapi terkantoi bila dok gelak sakan.
Kuang ajaqkan? huhu.
Sejak dari tu, KM terus beringat dan setiap kali duduk mesti KM angkat baju dulu.
At least kalau kotor pun hanya pada kain je.
Kesian mak abah KM kena beli baju sekolah putih baru, huhu.
Kalau ingat balik kisah ni mesti KM senyum balik tau.
Sebab apa KM senyum? Sebabnya dua manusia nakal ni sekarang dah jadi manusia yang baik, haha!
KM rasa macam nak gelak je bila tengok muka innocence masing-masing.
Jadi jugak manusia deme berdua tu ya.
Macam tak caye hahaha!

Ok la tu je nak cerita.
Bye.

10 comments

September 12, 2014 at 10:43 PM

ok kite geng!

pehhh nakal tp bijak btl kn nk kenekn wane merah plak tuu.. kehkeh

September 12, 2014 at 10:57 PM

Kihkihkih...nakal ya.

September 13, 2014 at 12:57 AM

kohajo betul itu budak..hahaha

September 13, 2014 at 7:11 AM

Duduk angkat baju? Samalah kita
Ishhh nakal sungguh bebudak dulu to x senakal budak skrg. Darhah 4 dh pandai kan terfikir nk buat dajal mcm tu heeee cepat baligh nih

September 13, 2014 at 8:12 AM

masing-masing ada kisah yang melucukan dizaman persekolahan
pahit dan manis tak akan dilupakan

September 13, 2014 at 8:13 AM

Jangan tampa yer. tapi tak baik dia mainkan macam tu kan?

September 13, 2014 at 12:23 PM

itu ler... haha tp KM anggap masa tu budak2 so no heart feeling... haha..

September 13, 2014 at 6:59 PM

dasyatnya kak kena..huhu

September 14, 2014 at 1:04 PM

hahah..lawak2.. kalau anis, memang dh belasah cukup2 boy tu.. hahah.. geram kot org buat cmtu..kenangan betul tu kak KM..hihi

September 15, 2014 at 7:26 PM

Tingat kisah saya jugak.
Kena pedajal ngan 2 budak laki jugak (adik-beradik).
Sekarang depa pun kira baik.
Dah beranak-pinak pun.

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia