Throwback : Zaman Sekolah dan Zaman Kolej

Assalamualaikum korang!

Nak tau tak, tengah duk godek-godek dalam external hard disk, tetiba aku jumpa balik gambar zaman 15 - 10 tahun sudah.
Ya ampun!!! Innocent nya muka aku wei.
Kalau ingat balik memang tak boleh blah la muka zaman tok adam ni.
Hahaha!
Serious kelakar wei.

Bila ingat balik zaman hingusan ni rasa nak back to the past je.
Skema betul muka time ni.
Gang semua sekepala.
Pergi sekolah naik basikal sama-sama.
Pergi latihan silat sama-sama.
Makan waktu rehat sama-sama.
Gado sama-sama, lepas tu baik balik haha.

Nah sekarang semua anak dah dua tiga.
Aku sorang je yang masih anak sorang lagi.
Dia orang ni pun duduk dah jauh-jauh belaka.
I miss them so much.
Kalau dapat jumpa mesti masing-masing duk heret handbag 2-3 orang dah agaknya haha.


Korang tekalah KM yang mana satu.
Kalau nak tau, ni masa zaman sekolah tau.
Tak silap tingkatan 5 kot. Otai masih berbisa time ni.
Mentang-mentang nak habis sekolah, hahaha...



Bila dah masuk kolej, aku lah jadi budak paling comot sekali.
Serabai sebab stress fikir coding, html, c++, java, pascal and what so ever, bluek!
Nak muntah kalau ingat semua tu tapi seronok haha.
Kenangan terindah seumur hidup kitakan.
Korang yang masih belajar, jangan sia-siakan tau.
Inilah kenangan kita seumur hidup.
Kalau korang sia-siakan memang rugilah.

Ok itu je nak share.
Bye!

31 comments

August 11, 2014 at 12:12 PM

bila tertengok dan baca entry KM nih teringat plak time blajar dulu2.. baru2 nih member ada post gambar kami time lawatan sekolah dulu2 kat group whatsapp kelas kami.. in shaa Allah nanti update pasal tuh..huhuhu..

August 11, 2014 at 12:12 PM

KM yang baju putih, tudung putih tu kot..hehe

August 11, 2014 at 12:35 PM

nanti update tau.. akak baca.. :-)

August 11, 2014 at 12:38 PM

salah sal.. itu bukan akak huhu... [-( tak kenal ke kak KM? cuba compare dua gambar masa kolej dan sekolah.. tgk kwn2 berlainan tapi ada sorang hamba Allah tu kekal dalam gambar... :-)

August 11, 2014 at 12:49 PM

heheh rasanya Kak Mahirah yg baju biru tudung putih kiri sekali tue =)
betul tak ?
yg untuk gamabr kedua pulak tudung biru =)
menabung sini old town =)

August 11, 2014 at 1:06 PM

salam kak. alamak...yang mana satu ehh?? hohooh..tak dapat nak cam la.. :D

August 11, 2014 at 2:07 PM

tak dpat nak cam akak KM yg maa..huhu..

August 11, 2014 at 2:12 PM

yeeee.. akak KM yg sebelah kiri kita... seluar putih, baju biru, tudung putih... yg gambar kolej, all blue, tudung biru, baju belang biru, seluar biru haha... :-)

August 11, 2014 at 3:07 PM

bestnye jmpe balik gmbr2 nie sume..kenangannnnn nie,.,,...

August 11, 2014 at 3:48 PM

Best kan bila ingat balik masa zaman sekolah.. huhu

August 11, 2014 at 4:14 PM

Zaman belajar memang zaman yang paling seronok skali..rindu member2 skolah, kolej...sekarang sume da sibuk dengan hidup masing2 :)

August 11, 2014 at 4:53 PM

Geng basikal:)
Bila nak menambah, Mahirah?

August 11, 2014 at 5:28 PM

pergh. powerlah boleh cari yang mana satu! :D

saya pun duk ushar atas, ushar bawah. eh, macam ni, eh, xde lak. hahaha.

August 11, 2014 at 5:28 PM

perghhh.. geng silat tu. jangan main2 dengan kak KM ye semua. nnti kena padan muka. :-b heeeeee

August 11, 2014 at 6:58 PM

comot tapi menyengat :)

August 11, 2014 at 8:34 PM

Jumpa gambar lama?kena simpan elok-elok, very precious moments ni kan..hee

August 11, 2014 at 9:08 PM

Akak pun x boleh nk guess yg mana satu bila dh baca komen kawan kat atas baru tahu
Yg pasti pic skrg KM lebih cute dari dulu :-)

August 11, 2014 at 11:02 PM

hahaha... klu tgk sekarang lagi kome terkejut gak nye haha... :)

August 11, 2014 at 11:07 PM

hahaha.. confuse? :)

August 11, 2014 at 11:09 PM

jauh beza sgn ke dik? huhu :-?

August 11, 2014 at 11:10 PM

betul kenangan.. zaman ni mana ada camera digital... huhu... :-)

August 11, 2014 at 11:11 PM

mmg best... boleh flash back balik tu... :)

August 11, 2014 at 11:11 PM

soooo true... :)

August 11, 2014 at 11:12 PM

anytime shikin tp kuasa Allah, dia tentukan... :)

August 11, 2014 at 11:13 PM

hahahaha... ada2 je la ko dik... =))

August 11, 2014 at 11:15 PM

akak siap buat satu album lagi tu wani haha.. :) ada lagi tak masukkan...

August 11, 2014 at 11:16 PM

sekarang dah lebar kak JM hahaha =))

August 12, 2014 at 12:00 PM

juah beza zaman skola n kolej

August 13, 2014 at 4:10 AM

Zaman persekolahan adalah zaman yg paling menyeronokkan.. bnyk nostalgia. Best klu dapat balik ke zaman tu hihii.. :)

August 22, 2014 at 12:07 AM

Zaman masa belajar la zaman yng dirindui.. :)

August 22, 2014 at 12:45 AM

betul tu :)

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia