Tasbih Manik Kesayangan

Saja nak cerita kat korang. 
Sebelum ni aku pernah jadi sponsor beberapa blogger.
Aku pulak gatal-gatal nak check apa lah yang sponsor lain duk jual.
Sekali entah macam mana, aku terpandang salah seorang sponsor ni punya items.
Aduhai, tasbih ni memikat jiwa aku nak membeli.
Boleh pula aku yang sponsor ni terpikat dengan tasbih manik ni. Haha...
Inilah namanya rezeki insan yg sponsor tukan?
Ok nak dijadikan cerita, aku terfikir nak hadiahkan tasbih ni pada mak, abah dan adik aku.
Yalah, kalau dia orang guna, dapat jugak aku pahalakan.
Yang untuk aku pulak, aku belikan 3 pcs.
Satu kat rumah, satu kat kereta, satu lagi kat office.
Bila2 free tu bolehlah guna.



Cuma satu hari tu Zulaikha ada main aku punya tasbih ni.
Ada salah satu manik tu dah jadi serpih.
Adoi sayangnyalah tapi nak buat macam mana dah jadi macam tukan.
Sama jugak, kalau dia balik rumah mak tok dia mesti dia cari tasbih mak su.
Pun sama, satu manik dah jadi serpih.
Dah le kawan tu memang guna tasbih tu bawak ke mana-mana haha.
Entah bila masa Zulaikha selongkar pun tak taulah.

Pernah satu hari tu aku terjumpa tasbih maksu dia dalam beg sekolah.
Aku tanya dia...

Aku : Zulaikha! Awak buat apa dengan tasbih mak su ni? Macam mana boleh ada dalam bag awak?
Zulaikha : Ala.. kita cuma pinjam kejap je. Bawak pergi sekolah tunjuk kat kawan. 
Haaa... barulah aku tau punca manik tasbih mak su dia jadi serpih, pecah.
Rupanya dia bawak pergi sekolah.
Non stop mak su dia membebel ko.
Tahan jelah telinga haha..
Oklah, itu je nak cerita.
Bye!


p/s : Oh, lupa nak cakap kat siapa aku beli tapi aku dah lupa siapa seller tu sebenyarnya hihi. Nanti aku update baru bila dah ingat ya, daaaa...

23 comments

August 1, 2014 at 4:53 PM

Berkenan la. Cantikkk.

August 1, 2014 at 6:29 PM

hehe... dah banyak jual sekarang..

August 1, 2014 at 9:22 PM

comel la tasbih ni..

kat uma kite ade tasbih cmnie.. tk silap wane putih.

wane pink tuu shantekk la. hehe

August 1, 2014 at 9:26 PM

cantikkan warna pink tu hih... akak pon suke... :)

August 1, 2014 at 9:57 PM

yelah. nampak lawa sangat tasbih tu. and senang dibawa ke mana-mana.

budak-budak, benda yang dia rasa lawa, excited lah nak tunjuk kat kawannya. hehe

August 1, 2014 at 10:06 PM

betul tu... mcm akak belikan dia gelang... bila masa dia bawak sekolah pun akak tak perasan. Balik sekolah, gelang patah huhu...

August 1, 2014 at 10:27 PM

cantik... warna pink tu lawooo... hikhik. budak budak biasalah.. kalau dah berkenan, mesti nak sembunyik bunyik.. haha. tambah tambah lagi si adik zulaikha yang bijaksana ni. comel sungguh

August 1, 2014 at 11:12 PM

cantik kan? kan? kan? akak pon suka pink tu...

August 1, 2014 at 11:47 PM

yeh... peminat setia pink ni ;p

ehh dah ade smiley2 comel laaa.. nak try laa

:) :d :>) x-)

August 1, 2014 at 11:48 PM

nadya tag akak http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/hai-ogos-bubye-july.html

August 1, 2014 at 11:52 PM

hahaha.. sabo jelah... :p

August 1, 2014 at 11:53 PM

ok insyaAllah.. akak join..

August 2, 2014 at 12:04 AM

apa yg join? :-? padahal awk nak masukkan akak dlm bloglist je.. ;(( huwaa... akak dah mabuk ketum ni, dah pening dgn templete coding... @-)

August 2, 2014 at 1:14 AM

comel je zulaikhanye... :D

August 2, 2014 at 4:45 AM

cantik.. sweeet :D sesuai sangat kalau jadi hadiah..
and sungguh kasi mende bermanfaat macam ni..

August 2, 2014 at 6:55 AM

dia mmg macam tu.. hehe.. :)

August 2, 2014 at 6:56 AM

kan? ok sgt klu bg menda bermanfaat ni.. org guna kita dapat pahala..

August 2, 2014 at 4:07 PM

Tasbih ni da rupa cam rantai tangan...tu yg menarik kat zulaikha tu

August 2, 2014 at 5:46 PM

Tasbih yang arwah Tok Wan kasi dah jatuh berderai. Gara-gara anak main.

August 2, 2014 at 5:52 PM

haah.. hehe dia mmg suka rantai tangan.. :)

August 2, 2014 at 6:15 PM

samalah... anak yg main huhu (p)

August 7, 2014 at 6:33 PM

yg kaler.pink tuh cntim

August 7, 2014 at 6:33 PM

*cntik

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia