Laaa... Senang Je Lukis Doodle Guna Power Point!

Assalamualaikum korang!

Hari ni hari yang tak berapa nak sihat.
Aku keselsemaan dan kebatukan yang perit sangat.
Selsema tu kalau tak bersin banyak kali aku tak kisah, ni masalahnya 10 x duk bersih.
Sampai nak tercabut batang hidung aku yang mancong ni ha.

Ingat lepas makan ubat aku bolehlah tido dengan nyenyaknya.
Sekali ada pulak manusia kat sebelah ni pasang video fast furious yang bising tu.
Aku nak tido pun tak senanglah.
Sudahnya aku kena cari idea, apa aku nak buat bila tak boleh tido ni?

Sedang aku berblogwaking kat blog korang2 ni, adalah ternampak certain blogger guna doodle.
Hehehehehehe... panjang sengih aku.
Tetiba senyum ada idea kat depan PC.
Aku nak trylah buat doodle sendiri tapi masalahnya nak guna apa?
Boleh pulak tu terlintas nak guna power point bodo2 tu.

Entah jadi, entah tidak?
Sekali, alamak... aku ingatkan susah sangat lukisnya.
Rupanya serupa kunyah kacang dan telan je.



Taaaaaddaaaa... doodle Karya Mahirah dah siap!
Apa macam korang, teror tak aku lukis?
*Bluek, nak muntah! Hahaha!*

Bolehlah kalau aku nak tepek kat benner blog lepas ni.
Aku lukis ni tiru gambar aku sendiri.
Entah? Macam tak ada rupa je aku tengok.
Tapi kalau letak spek mata atas kepala tu baru ada sikit walaupun mata redup, haha!



Tapi aku tak puas hatilah, kenapa doodle ni nampak lagi cantik dari muka aku yg sebenar?
*Eee... menyampah! Mula perasan dah si mahirah ni, hahaha!*

Ok bye!

46 comments

August 7, 2014 at 4:04 PM

cantiklah doodle kak mahirah especially mata dia comel !!

August 7, 2014 at 4:13 PM

mmg boleh buat doodle gne powerpoint je kak ??? serius nie... nk belajar!

August 7, 2014 at 4:19 PM

Ngeeeee..comellll...cemana buat mata buntang bersinar macam tu ?? AB buat doodle bodo-bodo jek reti la..huhuhuhu

August 7, 2014 at 4:20 PM

btw, take care KM..makan ubat, jangan minum air batu =)

August 7, 2014 at 4:23 PM

Cantik..

August 7, 2014 at 4:39 PM

Comel!! huuhu :)
Tak pernah terfikir pulak boleh guna ppoint

August 7, 2014 at 4:42 PM

Eh2, cantiknya..wanie tak pandailah lukis..huhu

August 7, 2014 at 5:45 PM

seriussss guna power point je?

nak try laa giniii ..

ish2 comelllll! :-)

August 7, 2014 at 5:57 PM

oh, boleh pakai powerpoint je rupanya. laaaaa... kalau saya tahu, saya pun dah lama try. hehe. ^^,

August 7, 2014 at 6:16 PM

x reti pun buat doodle2 ni.. adehh..

August 7, 2014 at 6:17 PM

Macam mana buat ni? Aaaaaa

August 7, 2014 at 7:16 PM

wah kreatip...ai is pengkau..xkretip

August 7, 2014 at 7:25 PM

cer cerita kak.. :)

August 7, 2014 at 7:26 PM

ihik. dia senyum menyengekkkk. style lah.

August 7, 2014 at 9:06 PM

mata bersinar tu cari kat google je... tk pyh pening nak buat... kita cuma lukis betuk muka, hidung dan tudung.. itu je... :d

August 7, 2014 at 9:14 PM

Dua dua comel

August 7, 2014 at 9:36 PM

comelllahh~ :-d

August 7, 2014 at 10:19 PM

baiklah... terima kasih :)

August 7, 2014 at 10:20 PM

power point lebih mesralah bagi sy yg tak ada photoshop ni.. :)

August 7, 2014 at 10:31 PM

senang je wanie... :)

August 7, 2014 at 10:32 PM

boleh amy.. :)

August 7, 2014 at 10:49 PM

mata dia cari kat google je dik :) buat sendiri guna PP mau tak siap sampai mlm ni haha...

August 7, 2014 at 10:50 PM

boleh.. dik.. :)

August 7, 2014 at 11:29 PM

aloo comell. haha. guna lah paint tool sai kak. lagi smooth. tool dia pun senang

August 8, 2014 at 9:25 AM

cantiklah doodle nih..apapn tangan tak de seni, tak reti lukis..huhuhu..

August 8, 2014 at 9:36 AM

:) thanks.. biasa je tu..

August 8, 2014 at 9:37 AM

betul.. ni guna power point je.. haha.. jgn suh akak buat tutorial nanti tak jadi haha :-)

August 8, 2014 at 9:37 AM

tak pe.. boleh belajar.. bila dah tau, best woo.. :)

August 8, 2014 at 9:39 AM

mcm mana nak cerita ek? :-? tak reti hahaha :)

August 8, 2014 at 9:40 AM

Ai pon dulu pengkau gak mimi haha :)

August 8, 2014 at 9:40 AM

Tak reti nak buat tutorial... :)

August 8, 2014 at 9:46 AM

haha style tu.. sbb buat mulut KM failed :-)

August 9, 2014 at 12:19 AM

Kreatifnya kawan cek nie..cek tak habis terjah blog KM lagi nie

August 9, 2014 at 1:51 AM

canteklah akak doodle ni...cer ajar siket carenye gune power point...nak jugak tahu nye... :D

August 9, 2014 at 1:59 AM

Klu dua2 comel boleh tepek kat banner atas tu :)

August 9, 2014 at 2:00 AM

doodle tu mmg lg comel huhu

August 9, 2014 at 2:02 AM

Paint tool sai tu apa pulak white lily? :-?

August 9, 2014 at 2:03 AM

kdg2 tangan tak berseni tu yang cantik bila melukis.. :)

August 9, 2014 at 2:05 AM

haha... seni terperuk mcm ni ler.. :)

August 9, 2014 at 2:08 AM

Adei... jenuh teman... boleh nak suh ajar tp kena amik mood... hahaha... nak cerita step by step tu yg bercinta ngeh3 :-d

August 10, 2014 at 12:05 AM

Ira kata nak jadi blogger yang berjaya. kena la belajar dari KM

August 10, 2014 at 12:05 AM

bila KM nak buat tutorial ni hehee

August 10, 2014 at 9:53 AM

nak suh buat tutorial ka? menangis KM... ni nak siap pon dekat 4 jam dok alter :-d

August 10, 2014 at 9:55 AM

KM pon byk kena belajar ni arz huhu..

August 10, 2014 at 10:09 PM

Wahh..At last KM berjaya dapat hasil.
Saya ni malas nak berpower point.
Photoshop pun x penah nak try.

August 10, 2014 at 11:20 PM

Allah s.w.t bg ilham dapat waktu demam haha :-)

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia