Jamuan Hari Raya 2014 di Sekolah Zulaikha


Assalamualaikum korang!

Seminggu selepas raya hari tu, sekolah Zulaikha ada buat jamuan raya tau.
Aku perasan sekolah seluruh selangor semua ada buat jamuan raya pada jumaat seminggu selepas raya, betul  tak?
Bukan main meriah lagi kami ibu bapa ni tengok anak-anak berbabaju raya.
Alahai.. comel bebeno nengoknya.





Nak jadi cerita, aku dapat wassup dari group tadika.
Suruh prepare makanan untuk jamuan budak-budak ni.
Jadi, ikut sempat aku Cuma bawak kuih muih jelah untuk sekolahnya.
Bukan main semangat si Zulaikha pilih baju raya yang dia nak pakai ke sekolah.

“Mama! Mama! Kita nak pakai baju skirt biru yang macam frozen tu.”

Yang kau ni jenuhlah fikir, bila masa pulak aku ada beli baju frozen kat dia?
Rupa-rupanya baju skirt biru yang dia maksudkan tu ialah baju gaun raya pertama dia tu.
Kononnya nak tunjuklah kat kawan yang baju gaun biru dia tu macam baju elsa.
Padahal, tak ada rupa langsung pun.

Hah! Pasal gambar!
Tau tak, nasib baik aku wassup dalam group tadika Zulaikha dan suruh cikgu snap gambar.
Kalau tak, sure cikgu2 dia terlupa.
Contoh macam pergi ke kidz zania tu, pun cikgu dia terlupa nak snap gambo.
Aduhai sayang betullah, kalau tak, mesti ada gambar kenangan huhu.

Tengoklah, ni hasil gambar yang cikgu share dalam wassup.






Satu Zulaikha mengadu kat aku masa balik sekolah.
Yang mana aku rasa nak tergelak bila dengar dia cakap.

“Mama, mama, tadikan... kawan kitakan... dia cakapkan... baju kita ni bukan baju frozen...”
"Mama, baju kita ni macam baju frozenkan mama?"

Haha! Balik rumah dia nak confirmkan balik yang baju gaun dia ala-ala frozen gitu.
Padahal memang tak ada rupa pun.
Tapi nak sedapkan hati, aku layan jelah ngehehe.
Member sentap rupanya sebab ada kawan dia cakap tu bukan baju frozen.
Dan aku tau kawan yang mana yang cakap macam tu.
Hahaha!

Haaaa... korang jangan tak tau, kat tadika Zulaikha ni pun ada beberapa budak diva tau.
Cikgu Zulaikha pernah cerita kat aku satu masa dulu sebab Zulaikha suka ikut kawan dia tukar kasut baru, bag baru, cekak rambut baru dan segalanya baru.
Nasib baik baju sekolah ni pakai uniform ko, kalau tak parah aku.

Dalam hal aduan manja Zulaikha ni, cikgu cakap yang budak diva tu tak boleh tengok kawan lain lebih comel dari dia.
Haha... jadi budak diva ni jeles le yang kawan-kawan lain puji baju Zulaikha cantik dari dia hehe.
Geli hati ko, aku dengar cerita cikgu.
Bermacam keletah budak-budak aku dengar kat sekolah tu.
Ada yang tiap-tiap bulan mak dia tukarkan kasut baru, korang tau.
Maknanya ada koleksi kasut kat rumah.
Pergh! Dasyat anak-anak depa ni.

Amacam meriah tak?
Hehe... comelkan anak-anak tu?
Oklah, tu je nak cerita
Bye

p/s : Gigih akak ni pergi ke pekan mencari line muahaha. Sangat semput line kat pantai penyabung tau.

11 comments

August 24, 2014 at 3:19 PM

bukan mcm baju frozen pun tetap nampak cantik.. :)

August 24, 2014 at 4:30 PM

Amboi comeynye zulaikha :-) mesti hafal lagu let it go ni..hehe..

August 24, 2014 at 5:45 PM

hihiks.. biasalah bebudak. memang nak tayang aje amende yang diorang ada. kita dulu time kekecik cenggitu gak kekeke.. sorrylah akak CT jarang mai jenguk T.T sabtu ahad aje dapat bukak and menatap penuh kusyuk.. sob sob..

August 24, 2014 at 6:22 PM

lawak lah sentap... comel je keletah budak2 ni...hahahah :D

August 24, 2014 at 10:32 PM

ishhh diva tuuu.. haha. comel je si adik zulaikha ni. pandai bercakap

August 24, 2014 at 11:29 PM

alolo comel sgt :)
kak km di tag http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/08/7-things-about-yaya-versatile-blogger.html

August 25, 2014 at 7:33 PM

alahai, comelnya semua. Zulaikha pun comel. ^^,

adik saya kalau ada jamuan macam ni, ummi saya buat pizza maggi, memang kompem cepat habisnya. hahaha.

wah-wah, kecil2 lagi dah perangai diva macam tu susah la....

August 27, 2014 at 2:05 PM

Haha. Auntie lg tak tau bju frozen tu cmne rupa die.
Oooopps budak tadika pun dah tau berdiva2 ea..nak compete saya lebih pulak tu.
Seb bek anak saya xde cakap pape pasal ni.

August 27, 2014 at 2:07 PM

Tapi yang anak saya pernah cakap..
Kawan dia slalu nak bagi macam-macam barang kat die, especially mainan, buku,etc. Saya x bagi dia ambik sebab tskut karang mak bapak budak tu tuduh anak saya yang ambil pulak. Bukan kita x mampu kan :(

August 27, 2014 at 9:59 PM

Lawa bju ank akk tu.. Biasa la kak.. Nk sdapkn hti anak kna ngaku je la.. Hehe

September 2, 2014 at 1:39 PM

meriahhhnye...budak2 memg suke

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia