Iklan Nuffnang : Siapa Boleh Tolong KM?


Assalamualaikum korang!

Korang nampak tak iklan churp churp kat blog aRzMoha tu?
Aku ada soalan nak tanya.
Macam mana nak buat iklan 4 segi tepat tu duduk di antara lebel entry dan comment macam tu?
Aku dah cuba buat tau tapi tetap errorlah bila save.

Aku gagal kat sini.
Aku jumpa <div class='post-footer-line post-footer-line-3'>
Tak jumpa pun <p class='post-footer-line post-footer-line3'/>


Ni contoh nuffnang
Kalau nuffnang <p class='post-footer-line post-footer-line3'/>

Tolong ya... tolong ya... 
Aku dah kebuntuan yang amat sangat ni, huhu.
Tengok kat blog korang semua cantik-cantik je iklan tu berjoget-joget bawah entry.
Aku pun nak macam korang jugak, huhu.
Help me please.
Kalau dapat tunjukkan tutorial lagi bagus huhu.
Jasa mu dikenang.
~Daaa~


19 comments

August 17, 2014 at 12:47 PM

Pg dkt dashboard, then layout. Drag html dan source code nuffnang bawah entry post

August 17, 2014 at 1:08 PM

yunk.. kena edit kat template tu.. follow instruction dia kat nuffnang tu.. insyallah... boleh...

August 17, 2014 at 1:27 PM

kena follow instructions nuffnang bagi tu. Ada 3 kena letak kt blog supaya Nuffnang nampak lebih kt blog kita. eh. paham tak? ahha

August 17, 2014 at 2:34 PM

Sebelum ni arz sendiri error ikut apa yang nuffnang beri. letak dan save. tapi error dan adakalanya tak error tapi tak keluar langsung. Cuba dan terus cuba akhirnya berjaya. Masalahnya tak ingat tutorial mana yang buat sampai berjaya. Search saja di google tutorial letakkan iklan nuffnang. banyak akan keluar.

Mungkin ada yang pro dengan coding ni boleh bantu.

August 17, 2014 at 2:35 PM

Bab cilok tu tak kisah. Sedikit sebanyak memperkenalkan blog aRz terima kasih KM

August 17, 2014 at 3:01 PM

kak KM google tutorial .. insha Allah boleh.

August 17, 2014 at 3:41 PM

KM akan try... thanks.. :)

August 17, 2014 at 6:23 PM

tak tahu jge nk settlekn cne kes cenggini km :(

August 17, 2014 at 7:21 PM

saya pon problem yang sama gak lepas tukar template.... rasa ada kene mengene dgn template kot.....bila buat ikut macam nuffnang tu, still x jadi... klu buat, mesti tiap kali nak save x boleh.....

August 17, 2014 at 8:22 PM

alamak, saya xde nuffnang, sory ye kak x ley tolong -.-

August 17, 2014 at 11:07 PM

Mcm mana KA dh resolve belum? Akak pun no idea nk tlg nihamnC

August 18, 2014 at 12:18 AM

Tak ada nuffnang? wow

August 18, 2014 at 12:22 AM

[-( belum kak JM.. nanti nak fikir.. benda ni kena buat di satu masa yang indah dan tenang... haha :-)

August 18, 2014 at 8:53 AM

tula.. yg nuffnang tu error.. (p)

August 18, 2014 at 8:53 AM

terkejut plak aRz? :-?

August 18, 2014 at 1:31 PM

anis pernah buat tapi error.. last2 xbuat dh..huhu... harap2 ade la yg dapat membantu.. :)

August 18, 2014 at 2:57 PM

Sorry xdpt membantu. Nk sibuk2 komen jugak di sini. Hihihi km sihat?

August 18, 2014 at 4:49 PM

Rasenye gi je kat website nuffnang n ada 3 pilihan kat situ..boleh pilih.
Tak ingat pilihan mane? Main tekan je sebelum ni.

September 1, 2014 at 9:25 PM

sy prob jugak...mtk tlg kwn buatkan

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia