Pray For MH17 And GAZA


Innalillahiwainnailaihirojiun
Kita dikejutkan dengan satu berita yang amat menyedihkan pagi ini. 
Pesawat Malaysia Airlines MH17 seperti yang dilaporkan di laman web Astro Awani terhempas di sempadan Ukraine. 
Kejadian ni betul-betul mengganggu fikiran kita semua. 
Yang paling terasa sedih bila KM dapat tahu salah satu family yang berada di dalam pesawat MH17 tu adalah family members sahabat KM sendiri. 
Bila dapat tau berita tu membuatkan segala macam perkara yang keluar kat kepala.
Bermacam duggaan Allah berikan kepada Malaysia pada tahun 2014. 

Sama-samalah kita berdoa dan sedekahkan al fatihah kepada keluarga mangsa yang beragama islam dan tidak lupa saudara kita yang ditindas oleh Zionis di Gaza.

Al-Fatihah





#prayforMH17


#pray4gaza

19 comments

July 18, 2014 at 2:56 PM

berita yang amat mengejutkan :( rakyat malaysia pun terkorban.

July 18, 2014 at 3:00 PM

salam kak , done follow u. salam jumaat ya :)

al-fatihah & salam takziah ..

p.s menabung promoted content ..

July 18, 2014 at 3:02 PM

Assalam... berita tak diduga begini sungguh menyedihkan, apatah lagi bila dah nak menjelang raya... Takziah buat sahabat KM.. bersama2lah kita semua terus berdoa buat Gaza & Al Fatihah kpd yg telah kembali ke Rahmatullah... Al Fatihah... aamiin.

July 18, 2014 at 3:20 PM

Al-Fatihah..semoga Allah mempermudahkan segalanya..Doakan buat mereka semua agar selamat dan baik2..salam Ramadhan

July 18, 2014 at 3:52 PM

betul... rasa bertimpa-timpa kena kat malaysia...

July 18, 2014 at 4:32 PM

Sedih dan terkejut
Al Fatihah :'(

July 18, 2014 at 6:22 PM

terima kasih..

July 18, 2014 at 6:26 PM

waalaikumsalam... memang sedih sebab berlaku nak menjelang raya...

July 18, 2014 at 6:33 PM

Sedeh sangat2...berita asyik tunjuk je...sedeyh sebab innocent people kot yang dalam flight tuh... :'(

July 18, 2014 at 7:34 PM

Singgah menabung di Nuffnang.

July 18, 2014 at 7:36 PM

Situ demi satu musibah yang datang.
Itu tandanya...

July 18, 2014 at 7:42 PM

Pagi-pagi lagi dah dikejutkan dengan berita ni.

July 18, 2014 at 8:35 PM

Amin Ya Rab

July 18, 2014 at 8:36 PM

memang sedih... :'(

July 18, 2014 at 8:36 PM

terima kasih shikin..

July 18, 2014 at 8:37 PM

betul mmg terkejut, mlm td nak lelap pun duk fikir pasal ni..

July 18, 2014 at 11:22 PM

pray for them~

July 19, 2014 at 2:24 AM

sedih.. Tak habis dengan kes MH370.. now MH17 pulak.. :(

July 19, 2014 at 5:30 AM

betul.. sangat terkejut..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia