Meeting With Autobots Transformer - Age Of Extinction



Hari isnin baru-baru ni aku ambil anual leave. Sebenarnya ada urusan kat kwsp. Disebabkan dokumen tak lengkap jadi encik suami pun bagi cadangan, ajak jumpa transformer, hahaha. Nak jadikan cerita, kita org terdatang awal ke alamanda. Yang mana masa tu kedai pun belum buka lagi dan masih mengemas dan susun-susun apa yang patut.

Yang bestnya kami terus menonong ke panggung wayang, pun pintu masih berkunci lagi. Konon nak datang awal tu sebab nak rebut tiket duduk kat barisan atas. Haha... Sudahnya kita org pun lepak dulu kat bowling. Aku tengok je bola bowling dengan pin. Hai, niat hati tu mcm gatal je nak main bowling. Dahlah kosong! Tak de org langsung! Kecuali staff. Lastly fikir balik, puasa..puasa.. Karang penat, satu hal pulak. Bukannya boleh beli popcorn dan air, haha. So pandang jelah.

Lepak kat bowling, layan dengar lagu 80an kat dalam tu sambil tengok insta. Dalam jam 10:30pagi kita org patah balik ke panggung untuk beli tiket. Haaaa... hambik, kami org pertama beli tiket. Puas hati, dapat tempat duduk, baris dua dari atas, panggung 6. Tak mendongak, tak tertunduk. Kami beli tiket jam 11:40pagi. Apa nak buat satu jam lagi tu? Aku pun ajak suami pergi kedai accessories wanita. Aku tau dia mesti bosan punya. Haha!




Sementara dia tunggu tu, tiba-tiba aku perasan dia dah lesap entah ke mana. Ah lantaklah! Ngee... Yang sebenarnya dah lama aku nak cari bracelet tapi nak cari yang sesuai dengan tangan aku. Cewah! Tengah duk belek punya belek, jumpa color turquoise dan silver ni, cun betul. Terus grab haha dan aku pakai warna silver terus masa tu. Aku tengok jam, alamak! Transformer. Baru ingat kat suami. Terus cari dia. Dahlah call tak jawab. Parah! Tak jumpa dia. Wayang nak start kejap lagi. Cari punya cari, sekali nampak kat MPH. Rupanya tengah tengok magazine kereta.

Aku terus ajak dia pergi wayang. Tengok panggung 6 dah buka. Fuh, lega beb. Kalau tak kena berdiri lama lagi. Terpandang kaunter popcorn. Aku tanya suami. "Tak nak beli popcorn?" Spontan dia jawab. "Haish! Puasa kot. Buat-buat lupa ke apa ni?" Haha.. aku saje je gurau. Biasalah SOP tengok wayang mesti beli popcorn hahaha. Kena bulan puasa, terus kami menonong naik ke panggung 6. Sementara iklan tu, mulalah panggung dibanjiri manusia yang sedikit. Tak penuh pun panggung kalau pergi hari kerja haha. Tu yang syok!


The Autobots

The Autobot cast of Transformers: Age of Extinction.

Transformer review, BEST habaq hang. Dia punya movie tu bila dah habis pun masih terkesan kat hati aku ni haha... Movie 2 jam 30 min kot. Ni calculate pakai jari je. Tak lama pun tapi kalau tak bangun2 pergi toilet, mau kebas jugak punggung duk dalam tu. Detik cemas yang aku suka masa part dia orang berlakon kat china. Masa tu dia orang nak selamatkan benih untuk menghasilkan clone transformers. Ah! Malas nak cerita lebih-lebih. Siapa yang belum tengok, pergilah tengok. Aku jamin korang puas hati punya. Cuma jangan tengok yang 3D ya. Confirm korang rasa tak puas haha.

Serious aku jatuh cinta betul dengan kereta-kereta mewah transformer ni wei. Smart giler beb! Meleleh air liur tengok. Macho giler masa kereta-kereta mewah ni semua bertukar jadi transformer.


Optimus Prime

Optimus Prime is portrayed by a custom Western Star in Transformers: Age of Extinction, but the first time we see him, he's a weathered version of the old cabover semi you remember from the 1980s cartoon.

Drift

Drift is one of the new cast members in Bay's TF movie universe. He's an Autobot portrayed by a Bugatti Grand Sport Vitesse. In robot mode, he's a samurai and is voiced by Ken Watanabe.


Crosshairs

Another new character that joins the cast is the Autobot, Crosshairs. He's this green Chevrolet Corvette Stingray. John DiMaggio voices this surly good guy.


Bumblebee

In Age of Extinction, we see Bumblebee in multiple forms. When in hiding early in the film, he takes the form of this this modded '67 Camaro.


Bumblebee

This is the modern 2014 Camaro concept-car form that Bumblebee also takes in Transformers: Age of Extinction.


Hound

Hound finally makes it into the movie universe. Only instead of the Army Jeep he was in the cartoon, he's an Oshkosh transport. In his corpulent, cigar-chomping robot mode, he's voiced by John Goodman.


Galvatron

Ladies and gentlemen, your new villain: Galvatron—Megatron reincarnate. He's a Freightliner Argosy.


Stinger

Stinger is a baddie played by this Pagani Huayra. His creators modeled his robot form after Bumblebee's. 
*Ni kira clone bumblebee sebenarnya. Part bumblebee datang jumpa model Stinger ni memang kelakarlah. Dia sentap bila tau dirinya diclonekan hahaha.

Chevy Sonic RS

This Chevy Sonic rally car is not a Transformer at all! It's a rally car driven by one of the film's main characters


Lockdown

Lockdown is a bounty hunter played by this Lamborghini Aventador LP700-4. He's extremely dangerous, and neither Autobot nor Decepticon, per se.


Lepas tu jangan lupa main "Lab Grab" Oreo Better Togather ni ya.

Click gambar di atas.


11 comments

July 11, 2014 at 9:24 AM

wahh..agaknya, staf-staf kat situ pun terkejut. awalnya diorang ni datang. semangat betul nak tengok movie nya. hehe.

saya tak tengok lagi Transformer ni. ada yang kata best, ada yang kata tak. sampai tertidur lagi dalam panggung wayang tu. senang cerita, saya donlod je nanti. hm..

July 11, 2014 at 9:39 AM

ikut orang kot haha... bg akak bestlah cumanya di awal cerita tu agak bosan... sbb dia cerita pasal cade yeager punya kisah hidup yg tak cukup duit... tp akak target di akhir cerita mesti cemas punya macam transformer yang lepas2 hehe..

July 11, 2014 at 11:35 AM

Nk tgk jugakkkk

July 11, 2014 at 12:05 PM

tangok jangan tak tengok haha..

July 11, 2014 at 4:16 PM

Saya tak sempat lagi nak tengok Transformer yang terbaru ini. lagipun anak dara saya sorang ni lebih suka movie yang macam toy story, upin ipin kurang crita gaduh-gaduh. Nanti dia nangis huhu. Tunggu main di tv jela.

July 11, 2014 at 6:05 PM

huhu... sy pun tak bawa anak dara sy pergi tengok wayang... sbb dia lebih suka tengok 3D toon

July 11, 2014 at 6:48 PM

again....yg ckp transformers kali nih lg bestm..so jelly

July 11, 2014 at 6:51 PM

hehehe... =)

July 12, 2014 at 7:53 AM

Singgah menabung di Nuffnang -Julies.

July 12, 2014 at 7:54 AM

Follower #779.

July 12, 2014 at 10:27 AM

terima kasih... =)

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia