Huuwaaaa!!! Kenapa Jiran Aku Parking Kereta Macam Ni?



Stressnya mak fikir ni.
Kenapa jiran mak parking kereta macam ni?
Habis mak masuk parking, nak bukak pintu macam mana?
Gebang terus pintu kereta dia ke?
Huuuwaaaa!! 
Susahnya berjiran dengan manusia pentingkan diri sendiri.
Kereta dia tak adalah besar mana.
Kereta mak lagi besar tau dari kereta dia.
Dia tak sayang kereta ke?
Dia tak sayang ke bucuk ulam jantung dia ni?
Kalau sayang janganlah parking macam ni.
Mak tak suka tau tegur-tegur perangai jiran ni.
Karang makan dalam, setahun tak tegor mak sefamily.
Tak memasal pulak hari raya deepavali mak kena datang mintak sorry.

Huuuwwaaa!!!
Dahlah anak mak ni suka bukak pintu besar-besar.
Kadang tak sempat mak turun, anak mak dah bukak pintu dulu.
Kalau kena kat pintu kereta dia, mak jugak ke yang salah?
Sempit kot nak bukak pintu kereta kalau dah dia parking macam ni.
Mak ni dahlah cikebum bam bam.
Mak rasa kalau mak nak keluar pun tak lepas ni.
Terpaksalah mak menguruskan diri supaya dapat bolos pintu mak.
Mak peliklah, apa jiran mak ni fikir ek masa dia parking.
Takkan dia tak nampak tayar dia dah pijak line marking?
Ke dia buat-buat buta je?

Uhuk!! Uhuk!!
Mak tak tau ya, kalau kereta dia tercalar perasaan.
Bukan salah mak tau, salah dia sendiri tau sebab dia yang parking kereta macam ni.
Dah banyak kali mak tengok dia parking kereta suka hati moyang dia je.
Kali ni mak dah geram, sebab tu mak post kat sini.
Nasib baik mak tutup no plate kereta dia.
Kalau mak open karang tak memasal fofular macam Kiki.
Ok u olls, mak nak pujuk perasaan ini.
Bye!

20 comments

July 23, 2014 at 12:09 PM

hahaha kenapa lah dia pegi parking macam tue wakaakaka

July 23, 2014 at 12:26 PM

sabar lah mak ya..

July 23, 2014 at 12:29 PM

Mak sabarla ni huhu

July 23, 2014 at 12:48 PM

hahaha...mesti yg parking tu perempuan kann..hikss

July 23, 2014 at 12:52 PM

sabar ye mak.. die sakit perot kottt.. tuyg parking cmtuu..hahaha

July 23, 2014 at 1:37 PM

Deepavali ka? Aiyaaa apa macam ini pelangai haaa

July 23, 2014 at 1:57 PM

sabar mak sabar..jangan keluarkan steering lock sudahlah ye.

July 23, 2014 at 2:14 PM

tak tau le akak ni dik... aduhai... muka selamba je dia...

July 23, 2014 at 2:15 PM

ya dik... dia seorang perempuan mcm kita... huhu...

July 23, 2014 at 2:15 PM

mak sabar la ni noq... haha...

July 23, 2014 at 2:16 PM

ya.. deepavali la aiyooo... haha

July 23, 2014 at 2:16 PM

steering lock pon tak dak... hahaha

July 23, 2014 at 2:33 PM

Aiyooo,,camna tu..stress mak dibuatnya..sabar ye sabar..huhu.. :)

July 23, 2014 at 2:37 PM

sabar dah ni. haha...=)

July 23, 2014 at 10:13 PM

Soh dia check vision kat klinik terdekat.

July 23, 2014 at 10:28 PM

haha... setap dia klu ada note kat wiper...

July 24, 2014 at 6:03 AM

adeshh..kes tak tengok line ke ape ni..or selfish person..

July 24, 2014 at 7:27 AM

bukan tak tengok tp selfish... biasanya sy selalu perhati cara dia parking. mata dia mmg pandang side mirror tuk tgk petak tp disebabkan dia seorang selfish asal kereta masuk petak je dia kira dah ok kedudukan huhu..

July 24, 2014 at 10:49 AM

Kak...parking jer macam biasa. Parking reverse macam dia juga. Rapatkan ke kereta dia..so akak keluar dari sebelah kanan gambar nie. Lapang juga...

July 24, 2014 at 11:48 AM

mmg akak buat mcm tu pun huhu... tp boleh pulak dia keluar ye..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia