Wanita Korea obses dengan trend 'eye bag'



Boleh dikatakan wanita di seluruh dunia berbelanja besar untuk membuang dan menghilangkan 'eye bag' akibat tidur lewat atau berjaga sepanjang hari tanpa rehat, tetapi lain pula bagi wanita di Korea kerana rata-rata wanita di sana sangat obsess dengan trend Aegyo Sal 'eye bag' kerana menganggapnya cantik. 

Aegyo Sal ialah bengkak yang pada bawah mata tetapi mempunyai ton warna yang sama dengan kulit. Berbeza dengan 'eye bag' biasa yang berwarna gelap. 

Di sana mereka boleh mendapatkan Aegyo sal secara sementara dengan meletakkan getah kecil yang dilekatkan di bawah mata dengan perlahan agar tidak tertanggal, namun pembedahan plastik Aegyo merupakan salah satu pilihan paling popular. 

Jadi, kepada wanita-wanita di luar sana yang ingin mencuba trend Aegyo Sal ini untuk sementara, boleh lah melihat tutorial di YouTube.

8 comments

October 29, 2013 at 5:49 PM

aduhai saya rasa mata saya nie pening fikir nak hilangkan bengkak nie..mereka..adoi =D

October 29, 2013 at 5:51 PM

Aduhai.. Kita kat sini cari peluang utk rehat byk demi kehilangan eye bag, dorang ni mencari pulak. Adus.. Last month ada pulak trend buat operation utk senyuman kekal. Ish, mcm2 ada la dorang ni ;__;

October 29, 2013 at 6:17 PM

hihi..tk reti nak make up lebih2 nie dear :)

October 29, 2013 at 6:19 PM

Sya dah ada eyebag semulajadi ni ha..hehe..tak tdoq sehari je.. :D

October 29, 2013 at 6:55 PM

kannn??? deme suka2 je nak eye bag...

October 29, 2013 at 6:56 PM

operate senyum kekal? huuu... letihnya asyik senyum..

October 29, 2013 at 6:57 PM

tu la kan? hehe

October 29, 2013 at 6:58 PM

senang je dapt eye bag kan.. tak yah nak letak getah ke apa haha... yg sebetulnya mata deme kecik so mmg susah pun nk dpt aye bag... cantik ke?

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia