Operasi Menjahit Border Lace kat Baju

Assalamualaikum,

Sy sungguh xcited bila terima baju raya Zulaikha yg di tempah 2 minggu lepas hehehe. Jahitan dia sangat kemas dan memang cantik klu budak2 pakai. Nak tau saya tempah kat siapa? Hehehe... Sy kasi promote sikit ya. Sy tempah baju peplum kanak2 ni kat Adinda Butique Headband Mula2 tengok contoh pun dah terpikat dan terbayang2 si kecik tu pakai hehehe... Melaramlah budak tu di pagi raya nanti. So inilah dia kurung peplum yg sy tempah tu. Actually dia siap dgn headband dan bunga tapi sy tanggalkan kejap sbb nak jahit lace.

Hah! Cakap pasal lace pulak, bila ku tenung lama2 baju anak ku ni, mulalah bersinar2 dapat idea nak jahit lace kat peplum plain dia. Hihihi...

Inilah dia baju budak 3 tahun.

So, apa agenda saya untuk meriahkan lagi baju pemplum plain anak sy ni? Tugasnya, sy perlu letakkan border lace di bahagian pinggang baju dan lengan baju ni. So, ia akan jadi seperti ini. Ni belum jahit lagi tau. Baru letak2 je. Nak tgk bila dah siap tunggu jelah nanti ya...

Hopefully misi berjaya!


*
*
*
*
*
*
*


Dan inilah hasilnya separuh jalan dulu sebab kerja terganggu. So, esok sambung siapkan lagi sebab  member dah mula kacau mama dia menjahit. Nak beraklah, nak minumlah, nak kerepeklah, nak susulah, nak tidolah... macam2 hal. Huhuhu...

Ini baru siap pinggang ngan sebelah lengan tapi itu pun tak habis jahit. Esok sambung lagi...


Inilah modelnya hihihi.. 
Muka dah mencuka sebab kena paksa jadi model. Ngee
Cian si kecik ni

4 comments

August 1, 2013 at 11:16 AM

comeynya.. kreatif la.

August 1, 2013 at 11:32 AM

cantikkkkk..comel je model tu :)

August 1, 2013 at 11:40 AM

tak susah sbb baju budak hehe...

August 1, 2013 at 11:40 AM

thanks =)

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia