Sila Semak Follower Korang!

Assalamualaikum korang!

Dah makan ke belum?
Kalau belum, pergi le makan dulu.
Lepas makan kang singgah sini balik baca entry KM ya.
Tadi ingat nak belanja tapi bila tengok follower 1k, terus tak jadi nghehe.
Kang aku belanja korang semua, ada yang balik sehelai sepinggang kang hahaha!

Okeh, apa yang aku nak cerita hari ni?
Haaa.. aku nak cerita pasal follower yang duk follow kita hari-hari tu.
Korang pernah tak check siapa follower korang selama ni?
Pernah tak korang semak dari mana datangnya follower korang tu semua?
Kat sini aku nak nasihatkan korang semua, sila check semula follower korang ya.
Sebab ada certain blog yang aku singgah, aku nampak sebahagian follower mereka datang dari BLOG LUCAH.


Aku faham kita semua kadang-kadang mengejar follower yang ramai.
Tapi nak dapatkan follower yang ramai tu kena tengok jugak siapa follower kita tu.
Jangan simpan follower lucah.
Jangan biarkan blog kita dicemari dengan follower lucah.
Nak tau sebabnya? 
Sebab takut blog kita akan dicemari virus ke, spam ke, malware ke or what so ever yang datang dari blog lucah tersebut.
Semua perkara tu mungkin boleh jadi kalau kita tak cegah awal.
Okeh apa yang perlu korang buat, just click the profile dan block mereka terus.
Automatic blog lucah tu akan di remove dari tersenarai sebagai follower kita.


Okeh, tu je nak cerita.
Daaa...

33 comments

October 3, 2014 at 12:03 PM

Masya-Allah... macam ini pun ada juga KM. Memang kena berhati-hatilah..

October 3, 2014 at 12:11 PM

mak aih.. mama kena ni dulu sekali... tapi mama bior je, tak reti nak blok, masa tu baru setahun jagung jadi blogger..

October 3, 2014 at 12:17 PM

uishh. seramnyaa. T.T

October 3, 2014 at 12:17 PM

Gambar profail follower itu pun sudah terang-terang nampak lucah... @_@

October 3, 2014 at 12:36 PM

masha ALLAH, takutnya kalau jadi macam tu -.-

October 3, 2014 at 12:43 PM

Cek gak. Bila ada situasi nampak bilangan follower bertambah tp cek muka2 kat situ nampak mcm tak bertambah. Pelik gak.

October 3, 2014 at 12:46 PM

bahayaaaaa tuuu .

October 3, 2014 at 1:10 PM

euuuwwww ya Allah....haih tak tercheck lagi malu nya

October 3, 2014 at 1:10 PM

semalam baru cek follower..huhu..nak cek sekali lagi ni..takut semalam terlepas pandang..

October 3, 2014 at 1:14 PM

bagus peringatan ni
kalau KM tak utarakan, rasanya tak ada orang perasan juga

October 3, 2014 at 1:17 PM

Tq..

October 3, 2014 at 1:30 PM

Memang bahaya kan.. nak kena check juga laa.. manalah nak tau, tengok gambar elok ja, tapi blog lucah.. huhuhu.. risau la plak..

October 3, 2014 at 1:35 PM

erkk..takutnya macam tue..

October 3, 2014 at 2:03 PM

terima kasih kongsi apa perlu buat.

October 3, 2014 at 2:11 PM

UISH...nak kne cek ni...menyeramkan...

October 3, 2014 at 2:11 PM

UISH...nak kne cek ni...menyeramkan...

October 3, 2014 at 2:23 PM

Hisy, kene check ni KM... kite pon xcheck lagi...

October 3, 2014 at 2:29 PM

Hahadoiiii sha dah lamaaaaaa sangat tak check followers... rupanya spam datang dari diorang2 nilaaaa....

October 3, 2014 at 2:35 PM

alamak kak KM kena cek follower balik.. peruntukkan satu hari nak cek follower balik.. teliti balik..huhu.. risau lak dengar..

October 3, 2014 at 2:44 PM

ada juga spesis macam tu eh...

October 3, 2014 at 3:04 PM

Aiyoo tak pernah taw pjn... tq ats peringatan ni KM...

October 3, 2014 at 3:33 PM

hahahaa.. dear,klu yg ade, cume button 'send massage' je... xde pn button 'block this user' or .. button 'add friend'.. acaner tu dear ..hihi.. nk block mcm mn.. x bpe pndaai n dh bpe kali try da nk blok tp x tau.. klu tgk link blog dr pic tu, byk psl bisnes company.. kdg2 org nk tarik perhatian manusia mmg mcm tu kot, letak gambo lucah (konon2 mcm tertarik), tp bile g link dia, link promote biz comp dia.. mybe ade care lain nk block .. any suggestion tak korang..

maklum laa, dh dekat setahun da x menulis blog, mgu ni tetibe lak rajin bebenor & bersemangat waja..hihi..

jom follow :)

October 3, 2014 at 3:44 PM

nasib baik takde..follower saya semuanya berhati suci macam KM

October 3, 2014 at 4:08 PM

@bintang hati tak pa, yg penting cegah dulu.. jgn cemar blog kita dengan gambar mcm tu sbb ramai follower kita melihat. klu dia buat cam tu nak promote biz, dia silap. klu KM tak mungkin akan masuk sbb takut keluar popup gambar xxx, huhu tu blog warga seberangkan?

ok mcm ni, mula2 sis kena click button "join this site" wlu pun sis adalah owner blog, sis kena click button "join this site" tu then click balik profile follower tadi baru jumpa button block... cer cuba...

October 3, 2014 at 4:10 PM

Eh, kenapa dalam gambar baru 100? Kan dah cecah 1k followers~ :)

October 3, 2014 at 4:13 PM

@Barniyah Ammara tu blog lain punya sebagai contoh huhu...

October 3, 2014 at 5:02 PM

Tak pernah check pulak..ok akan semak satu2 nanti..macam-macam skrg ni..

October 4, 2014 at 10:22 AM

Ayooo seramnye....
Follower cmni pon ade yeee

October 4, 2014 at 10:35 PM

Baru tau. Mekaseh kak kongsi info :)

October 4, 2014 at 10:51 PM

alahaiii, kalau tak check kang sekali ngan reader2 dapat dosa mata... aiyayaya

October 4, 2014 at 10:59 PM

tak pernah checkk. aaaa, kena check balik ni.

October 10, 2014 at 9:47 PM

eeerk begitu sekali o.O tak pernh check la pulak.. kena check ni..

October 11, 2014 at 10:58 PM

x pernah check lah pulak..bahaya ni..nk jadi follower kan senang je lain lain kalau yg nk jadi follower tu perlu request terlebih dahulu then baru kita approve lain citer..eee..mcm2 hal kan

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia