Serangan Malware Di Blog KM? Apa Nak Buat?

Assalamualaikum korang!

KM baru perasan yang blog KM di serang malware.
Patutlah senyap sunyi je pagi ni, tak ada sesiapa singgah tinggalkan komen.
Rupanya blog KM diserang malware.
Serius malam tadi KM tak online dan tido awal so KM tak tau pun blog KM di serang.
Pagi ni baru sedar dan terus cari solution.
Nasib baiklah ada yang up kan masalah ni kat Kelab Blogger BenAshaari.
Kalau tak, KM pun tak tau yang blog KM di serang sekali.
Jadi, KM pun carilah puncanya.
Godek punya godek rupanya punca datang dari pingbusuk
Memang busuk punya ping huhu.
Terus KM nyahkan widget pingbusuk tu dari blog KM.
Dah selesai masalah..

Sumber dari pakcik google.
tak sempat print screen


15 comments

September 6, 2014 at 9:47 AM

Itulah baca ramai juga yang diserang malware pingbusuk nih.. memang busuk itu ping kan KM..

September 6, 2014 at 9:54 AM

aik sini pun kena... da dua yg blog saya dtang tadi kena dengan serangan yg sama

September 6, 2014 at 10:03 AM

anis pon dh buang dh widget busuk..huhu.. seram2.. patot senyap je blog kan..

September 6, 2014 at 10:03 AM

tak sempat diserang sy dah buang siap2.. Salam Sabtu KM.

September 6, 2014 at 10:21 AM

malware memang sering serang blog dan buat kita pening kepala

September 6, 2014 at 11:18 AM

nasib baik x de widget busuk ...

September 6, 2014 at 11:42 AM

Dah remove widget busuk..

September 6, 2014 at 11:59 AM

Za pun dah buang semalam..nasib sempat..huhu

September 6, 2014 at 11:59 AM

ooo..patut la ada blog yang tak boleh masuk..tapi blog Acik senyap sebab entri yang Acik buat.pihak-pihak yang berhaluan kiri

September 6, 2014 at 12:41 PM

Saya pun dah buang dah widget ping busuk tu.. ramai yg kena hhmm...

September 6, 2014 at 10:40 PM

Owhhh punca dia ping yg busuk tu ke.... saya pun kena gak td. Baru perasan. Alahai nk kena remove la widget tu nti. Thanks share :)

September 8, 2014 at 11:08 PM

alamakkkk nak kena buang lahhh ni.. haishhh malware oh malware

September 8, 2014 at 11:09 PM

Owh..jangan serang blog saya.
Nanti saya inject awak dengan large-bore needle.

September 10, 2014 at 6:17 PM

skang dh ok kan

September 11, 2014 at 2:21 PM

ish..bahaya gak kan macam ni... nasib baik boleh rawat. kalau, memang sedih la..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia