Nak Pergi Makan Nasi Impit Kuah Kacang Kat Rumah Mak Bye!

Assalamualaikum korang!

Hari ni agak lemaukan rasa haha...
Dahlah pakwan kerja.
Aku dua beranak duduk kat rumah.
Adik aku dengarnya pergi kenduri kahwin.
Mak abah aku bosan, depa datang rumah aku petang tadi.

Dalam jam satu petang depa balik semula.
Nak solat zohor kat rumah katanya.
So, tinggallah aku dan zulaikha dua beranak semula.
Aku pandang Zulaikha, Zulaikha pandang aku.

Aku tanya dia, Zulaikha nak jalan-jalan ke?
Dia jawab, ayah tak ada macam mana nak jalan-jalan?

Budak kecik tu memang ingat kat ayah dia walau di mana berada.
Bagi dia macam tak lengkaplah kalau cuma aku je yang bawak dia keluar berjalan tanpa ayah dia.
Sudahnya kita orang tunggulah sampai pakwan balik petang.
Dah petang, pakwan balik, hujanlah pulok, aduhai...
Jadinya duduklah kita orang kat rumah tiga beranak.
Aku pandang pak wan, pak wan pandang zulaikha, zulaikha pandang aku balik.

Mak aku telefon, suh datang rumah sebab ada masak nasi impit, rendang dan kuah kacang.
Waaaaahhhh! Pucuk dicita ulam mendatang.
Aku pun bergegas ajak pakwan pergi rumah mak sekarang.
Okaylah bye!!!
Aku nak gerak sekarang!

26 comments

August 10, 2014 at 8:23 PM

Dah seronok nak makan jgn lupa yg dsini kam :'( kuah kacang tapau sikit nanti ye :P

August 10, 2014 at 8:23 PM

Wah2 sedap tu..selamat menjamah masakan mak..

August 10, 2014 at 8:32 PM

Tetiba teringat kat cerpen yang ditulis time praktikal study dulu.. citer tu tak habis tulis, tapi stay ingat lagi laa jalan ceritanya..sekarang ni just banyak menulis dalam blog ja..ini pun masih banyak yang perlu diperbaiki..

August 10, 2014 at 8:33 PM

waaa.. sedap tu.. nasi impit kuah kacanggg... nyum nyumm :D

August 10, 2014 at 9:52 PM

Kat nogori 9 pun hijau je.
Dari rumah dah hujan..then stop.
Sampai rumah sepupu kat nilai.. hujan semula.

August 10, 2014 at 11:09 PM

hehehe.. pos-pos... boleh ka pos? :-)

August 10, 2014 at 11:09 PM

dah kenyang masuk perut... hehe :-)

August 10, 2014 at 11:11 PM

KM rasa komen ni salah entry... :p tp tak pe, KM reply jugak... bolehla sambung cerpen tu.. then masuk dlm entry... :)

August 10, 2014 at 11:12 PM

alhamdulillah... memang sedap... :)

August 10, 2014 at 11:12 PM

laaaa... dah kat nilai tu tadi nape tak roger? KM duk sepang je ni ha... :-)

August 10, 2014 at 11:40 PM

untunglah orang tu dapat makan nasi impit. minggu ni dah susah sikit nak jumpa ;-(

August 10, 2014 at 11:50 PM

hehehe... teringin... tp betul minggu ni dah susah nak jumpa... :-)

August 11, 2014 at 12:06 AM

Hahha. Terasa nak makan nasi impit n kuah kacang pulak.

August 11, 2014 at 7:12 AM

Nasib mak tepon dan umah mak pun dokek yo klau x masing pandang memandang heeee KM! KM

August 11, 2014 at 8:25 AM

buatlah... tuk jamah sendiri... klu buat lebih, invite akak datang muahaha =))

August 11, 2014 at 4:25 PM

nasib la xder pic.. huh...kalau x.. terliur.:)

August 11, 2014 at 6:33 PM

sedapnya nasi impit kuah kacang..fevret tu..

August 11, 2014 at 6:34 PM

makan dengan lontong pun sedap jugak..

August 11, 2014 at 7:33 PM

itulah kak JM.. rezeki pulak mlm tu.. haha :)

August 11, 2014 at 7:36 PM

Haha.. tak terfikir pulak nak snap gambar semalam.. :-)

August 11, 2014 at 7:37 PM

:) hehe kan?

August 11, 2014 at 7:43 PM

ya.. mmg kuah kacang makan dengan lontong sedap... :) aduhai.. teringat pulak masakan arwah mak mertua dulu... rindunya nak makan lontong arwah mak mertua... lontong dia sgt sedap... ;(

August 11, 2014 at 8:39 PM

Haihh..bestnyaaa...feveret wanie tu kak... ^_^

August 12, 2014 at 10:40 AM

makan xajak..

August 13, 2014 at 4:13 AM

Baca tajuk je dah best.. belum letak gambar lagi. Lapar pulak hehee..

August 22, 2014 at 12:13 AM

Sedapnya semua tu.. Nk2 dpt rendang..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia