[WOWW] TAHUN 2015 AKAN ADA 11 KALI CUTI HUJUNG MINGGU YANG PANJANG

3572_1112x1100

Wei korang, aku rasa akulah paling gembira sekali bila dapat tau tahun 2015 akan ada 11 kali cuti hujung minggu yang panjang. 
Ni aku terjumpa sumber kat FB dan aku rasa xcited giler nak share ngan korang!
Bayangkan aku carry fwd cuti tahun 2014 sebanyak 25 hari.
Ditambah pula dengan cuti baru tahun 2015 sebanyak 20 hari.
Jadilah 45 hari cuti tahunnan aku. 
Lepas tu ditambah pulak dengan 3 hari cuti ganti yang jatuh pada hari sabtu.
Dan 8 hari cuti hujung minggu yang jatuh pada hari ahad.
Menjadikan semua sekali 56 hari??????
WOW!
Sakan aku bercuti wei. 
Jom kita mula rancang tempat2 percutian.
YEAY! 



Hujung minggu yang panjang. Sesuatu yang menarik untuk tahun mendatang? sebuah portal pelancongan telah kumpulkan cuti awam di Malaysia pada tahun 2015, dan tahun depan menjadi tahun yang hebat dari segi masa bercuti – bagi sesetengah orang, di mana mempunyai 11 hujung minggu yang panjang pada tahun 2015!
Negeri-negeri yang berlainan di Malaysia mempunyai cuti yang berbeza, maka jumlah anda hujung minggu yang panjang mungkin berbeza bergantung kepada lokasi anda. Sekurang-kurangnya, anda akan mempunyai 8 hujung minggu yang panjang, beri anda banyak masa untuk percutian mengejut sepanjang tahun. Hanya maksimum 3 hari cuti akan diperlukan bagi anda untuk mendapatkan semua hujung minggu yang panjang – tidak perlu ambil cuti tahunan yang banyak bukan?

8 comments

July 27, 2014 at 9:48 AM

wo akak....best giler cuti 56 hari... lebih lagi dari cuti orang pantang lepas bersalin.... best22... bercuti sakanlah! :D

July 27, 2014 at 2:27 PM

wooow.. CT yang tak bekerja ni pun turut rasa cem ohsemnyaaa cuti manyak..
nak pi cuti mana tuh !!! nak ikut hahahaks..

July 27, 2014 at 4:13 PM

kan? kan? haha.. akak memang suka simpan cuti sebab sedia utk kecemasan... klu bercuti tu sikit2 je akak ambik mcm setahun 2 kali ke. Ikutlah availability pak wan... org kerja shiftkan...

July 27, 2014 at 4:14 PM

hahaha... dekat2 je... tak berani nak naik flight tahun ni.... (boleh tak mcm tu?)

July 30, 2014 at 1:17 PM

hahaha.. bestlah nanti. saya pun dah masuk final year nanti. bolehlah berjoli seketika sambil buat final year project. heeee ^^

July 31, 2014 at 1:03 PM

yer... sila berjoli sakan haha...

August 1, 2014 at 11:04 AM

dah boleh plan start dr skang

August 1, 2014 at 11:16 AM

yer.. plan untuk berjimba-jimba...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia