Cubaan Bersahur Dengan Buah Tamar a.k.a Kurma

Assalamualaikum,

Hari ni bukan tak sempat nak bersahur. Dah bangun pun pukul 4 pagi kunci jam. Cuma nak cuba bersahur dengan buah kurma je. Dah test makan nasi, tekak jadi muak pulak. So hari ni nak tengok antibody tahan atau tidak. Ternyata, angin sudah naik ke kepala. Aku tak lapar tapi ada masalah angin kalau tak makan. Rasa macam nak baring je huhu.

Hari ni pulak mulakan hari dengan meeting pertama yang suram dan lembik. Seriously, sangat mengantuk okay kat dalam tu hehe. Mata nak terpejam je tadi. Mujur habisnya cepat sikit. Nasib baiklah balik jam 4 petang. So boleh rehat lama sikit sebelum mulakan masak. Dah terbayang menu yang nak dimasak. Kejap lagi balik, nak buat agar-agar lengkong santan dulu. Hehe... Pergh!!!


Sumber gambar dari google.
Nampak kat atas tu?
Sedap tak???
Astaghfirullahalazim... (sambil geleng kepala tutup mata)


10 comments

June 30, 2014 at 2:43 PM

Salam tuan rumah...

Errmm... belum pernah lagi cuba sahur dengan buah kurma sahaja.. tak sahur langsung tu ada laa :D
perghhh dah ada menu untuk buka nie yer... terbaek...

Follower #763

June 30, 2014 at 2:49 PM

rajinnyer awakkk....saya tak buat pon kuih2..nk buat donut/roti arab tapi xbeli yis..hihi nak keluar g beli kena tgu husband balik

June 30, 2014 at 3:54 PM

klu tak sahur terus, mau pengsan kot hahaha...

June 30, 2014 at 3:55 PM

pergh!! ira lagi rajin nak buat donut dan roti... huhu sy mampu buat lengkong yg senang tu jer. hihihi..

June 30, 2014 at 3:56 PM

Berangan jela. Buat tak lagi. Hihi

June 30, 2014 at 6:26 PM

haha.. tak pe berangan sekarang..

June 30, 2014 at 7:28 PM

buka puasa memang best dengan kuih manis. saya sangat sukakan kuih masa berbuka berbanding nasik

June 30, 2014 at 8:09 PM

betul... sy buat sendiri agar-agar tu tapi tak boleh sumbat lagi sbb perut penuh dah huhu..

July 1, 2014 at 9:19 AM

sedaap ek buat kuih tu utk buka. hehehe

July 1, 2014 at 12:31 PM

ya semalam akak dah buat dah tp warnanya tak sama huhu..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia