Scallop Korean Jacket in Blue

Happy betul aku bila dah dapat jacket blue ni.
Kononnya nak melaram masa duty MAHB.
Nak di jadikan cerita, hari pertama duty di KLIA2, dengan lembut dan penuh sopan aku menyapa GM security yang handsome tu.
Sekali dia tegur aku, "ambassador ke?"
Aku ternganga, lepas tu jawablah "saya bukan ambassador."
Dia terangguk-angguk kepala dan terus ucap "selamat bertugas." 
Jenuh ku duk fikir dalam kepala sampai ke office operation.
Kenapa GM tanya aku macam tu? 
Aku pun selamba masuk dalam office operation dengan confidentnya dan penuh bergaya.
Haha... tiba-tiba aku ditegur lagi soalan yang sama. 
"Ko ni ambassador ke?"
Aku pelik dah ni, masuk ni soalan kali kedua. 
"Taklah, kenapa?"
Balas yg menegur tadi. "Eh eh, kenapa blazer ko macam ambassador?"
Saat itu berlalulah dua orang staff yg jadi ambassador kat depan aku. 
Aku tergamam lagi, dengan segera, tak banyak cerita aku terus buka blazer tu kat situ jugak.
Patutlah semua orang tanya aku, rupanya WARNA jacket yang ku pakai ni staff yang jadi ambassador punya uniform.
Warna royal blue itu telah menjadi perhatian ramai tapi royal blue Scallop Korean Jacket in Blue aku ni lagi cantik dari staff ambassador punya blazer hahaha... (puji jaket sendiri)





2 comments

May 9, 2014 at 10:52 AM

Hahaha, patutlah owg tanya. Tapi cantiklah jacket tu.

May 9, 2014 at 2:50 PM

ya sy sampai nak buat koleksi blazer haha..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia